Equinox Netflix: Geofferd worden aan één of andere Haasgod

Equinox Netflix

Equinox op Netflix.

Lekker dan.

Je gaat met drie schoolvrienden op stap, en het eindigt ermee dat je geofferd wordt aan een enge God met een hazenkop op zijn hoofd.

Dat is het verhaal van Equinox op Netflix in een notendop.

Equinox Netflix: Deense serie

Equinox op Netflix is een Deense serie! Meestal haal ik mijn neus op voor series in andere talen, maar sinds ik Koreaanse drama’s heb ontdekt, vind ik het minder bezwaarlijk. Bovendien vond ik de Deense serie Rita en Borgen ook leuk. Daar komt nog bij dat Equinox een serie is met bovennatuurlijke elementen, en daar houd ik van! Ik ben dol op series met huizen waarin het spookt en met poppen die bezeten zijn.

Het verhaal in een notendop

Het draait in Equinox op Netflix om de jonge vrouw Astrid. Ze presenteert een radioprogramma, en heeft samen met haar bijna ex-man een zoontje. Hoewel ze ogenschijnlijk haar leven op de rit heeft, leeft ze nog steeds met de nare verdwijning van haar oudste zus Ida.

Zus spoorloos verdwenen, inclusief haar hele klas!

Haar zus, inclusief haar hele klas, verdween spoorloos tijdens een feestelijke bustocht ter ere van hun eindexamen. Na haar verdwijning zag Astrid haar zus in dromen, en had ze het gevoel dat ze haar zus kon redden. Astrids moeder moedigde haar aan om ‘die andere wereld’ binnen te gaan. Maar toen greep haar vader in. Astrid belandde in een psychiatrische instelling vanwege waanideeën. Dankzij een heleboel medicatie genas Astrid, en kon ze de maatschappij weer in.

Op zoek naar antwoorden

Maar 21 jaar later krijgt ze een telefoontje van het ex-vriendje Jacob van haar zus Ida, en wordt ze teruggezogen in het verleden en de verdwijning van haar zus. Ze gaat op zoek naar antwoorden wat er destijds nou precies is gebeurd.

De serie Equinox op Netflix zit vol flashbacks. Op die manier leer je ook de verdwenen zus Ida goed kennen, en zie je als kijker wat er zoal gebeurd is. Mijn probleem was dat ik niet goed snapte wát er nou allemaal gaande was.

Trailer van Equinox

Hieronder de trailer! Grappig om te zien dat eindexamenkandidaten in Denemarken blijkbaar matrozenpetjes dragen!

Equinox op Netflix: het einde is ‘Huh?!’

Hoewel de serie leuk begint, vond ik hem gaandeweg minder boeiend worden. Het verhaal wordt ook steeds rommeliger. Het einde vind ik ronduit teleurstellend.

Equinox op Netflix: iets voor jou?

Equinox op Netflix is misschien iets voor jou als je houdt van Deense series met bovennatuurlijke elementen. Op IMDb krijgt de serie maar een 6,1 en veel meer zou ik hem ook niet geven. Vrolijk zul je van deze serie niet worden. Dus als je je somber voelt, is dit geen fijn kijkvoer.

Als je niet houdt van bovennatuurlijke series, dan is dit waarschijnlijk niets voor jou.

Praktische informatie

De Deense serie Equinox is te zien op Netflix. Hij bestaat uit 6 afleveringen van ongeveer een uur. Dat is dan wel weer lekker overzichtelijk.

Kijktip: Borgen

Similar Posts

14 Comments

 1. ha Nicole,

  deze kwam hier ook voorbij.
  Eerst nog één aflevering van Queen’s Gambit en dan wellicht hier naar kijken.
  Heerlijk, je eigen bisocoopje.

  Groetjes!

 2. Nee, ik heb de serrie niet gezien. Ik ben niet zo van dat “overnatuurlijke. Mijn man wel…dus misschien verschijnt ie toch op netflix.
  Studenten hebben “studenterhuer” – studentenpetten op. Voor elke opleiding een andere kleur band.

 3. Geen interesse. Maar volgens mij zou je hem zelf ook niet gekeken hebben als je het van te voren wist.

  Love as Always
  Di mario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.