Reacties

Deense serie Rita op Netflix: 4 seizoenen — 38 reacties

 1. Och ja, geweldige serie, de eerste die ik keek toen ik Netflix kreeg, toen waren er nog maar 2 seizoenen en ja seizoen 3 binnen een dag ook alweer gekeken, Hjordis ben ik nog niet aan begonnen, wel al gevonden, maar daar was ik ook al wat bang voor, maar ik geef het wel een kans. Wat ik dan weer jammer vind, is dat hier dan nagemaakt gaat worden.... hebben ze dus ook gebprbeerd met de serie Rita, want die bestaat al, maar dan de detective en wat blijkt.... copy van The Mysteries of Laura welke nu uitgezonden wordt in de herhaling alweer op net5.

  X

  X

  • Ik werd ook niet enthousiast van het nieuws dat ze een Nederlandse versie gaan maken... Vaak kan zo'n remake toch niet tippen aan het origineel. Maar wie weet. Misschien valt het wel mee?

 2. Helaas geen Netflix, dus hopelijk komt het op dvd. Kan ik hem bij de bieb lenen.
  Ik heb de serie Breaking Bad gezien. Toen we daarmee klaar waren miste ik de hoofdpersonen ook zo :-)

  • Grappig is dat hè, hoe hoofdpersonen in een serie bijna vrienden of bekenden van je worden!

   Hopelijk komt hij inderdaad op dvd in de bieb. De serie Borgen ligt bij ons ook in de bieb, dus wie weet komt Rita ook wel.

 3. Jaa Rita! Erg leuk! En nog niet alle afleveringen gezien :-)
  Waarom ze hem in het Nederlands na moeten maken snap ik niet.
  Degenen waarvoor hij geschikt is zouden toch de ontertiteling moeten kunnen lezen.

  Verder worden dergelijke dingen in het Nederlands vaak zo plat + ze gaan nooit een actrice vinden die net zo goed is als Rita (die blíkken van.... LOL)

  • Heerlijk dat je nog afleveringen hebt! Ik baal dat ik ze allemaal al ken...

   Goed punt wat betreft een goede Nederlandse actrice vinden die kan tippen aan de Deense actrice! Ik heb geen idee of Thekla Reuten dat kan.

 4. Dag Liesje,

  Wat een leuk geschreven blogpost!

  Ik heb geen Netflix. Zou de serie ook ergens anders te bekijken zijn?
  Hij lijkt me op het lijf geschreven: onderwijs, bijna volwassen kinderen en ook al veertig plus. Alleen aan de lange benen en het schitterende haar moet ik nog wat werken ;-) .

  Ik ga je blogpost alvast tweeten. Volgens mij zullen andere onderwijs tweeps hem ook graag lezen.

 5. Rita was inderdaad een erg leuke serie om te zien. Hjordis heb ik ook gezien, wel leuk, maar zoals je al aangaf, je mist Rita, en andere hoofdpersonen. Zelfs het gebouw is anders ingericht. Los daarvan wel leuk om te zien. Ben erg benieuwd naar de nieuwe nederlandse variant.

  • Van Orange is the new black begrijp ik de hype niet... Ik heb het eerste en de helft van het tweede seizoen gezien en toen kon het me echt niet meer boeien.

   Ik vond het allemaal wat karikaturaal. Zoals die scène over vagina's en de urinebuis.

 6. Ohjee, als ik dit zo lees zou je me best aan een nieuwe Netflix verslaving geholpen kunnen hebben.
  Ik ben net door Call The Midwive heen en had nog geen goeie opvolger om zonder m'n lief te kijken. Maar Rita klinkt superleuk! Ik ga vandaag aflevering 1 kijken! :)

  • Hoi Webkim, graag gedaan : )

   Ik ben gisteren net begonnen aan Call the midwife. Ik moet er nog een beetje inkomen, en hoop dat het verhaal me nog echt gaat pakken. De sfeer in de serie vind ik in ieder geval wel mooi.

 7. Oh een heerlijke serie om te kijken naar een lange werkdag en ben dan er ook al klaar mee. Hjordis staat in de lijst maar nog niet mee begonnen, zijn er ook maar 4. Ik heb mijn zusje er zelfs aan gekregen. En die vond hem ook leuk.
  Call the midwife hoor ik ook veel over, maar ik vond de eerste aflevering niet doorheen te komen, heb jij hem al wel gezien en moet ik even doorzetten of gewone een nieuwe serie zoeken met nog niet te veel seizoenen.
  Wij zijn in elk geval erg blij met Netflix, ook de kids.

  • Net als jij zit ik bij de eerste aflevering van Call the Midwife, en zit in het stadium dat ik denk: 'Ik moet het gewoon nog even een kans geven. Het wordt vast nog leuk.'

   En dat hoop ik dan maar. Ik hoor er wel goede dingen over.

 8. Deze serie heb ik wel in de lijst gezien maar nog niet bekeken. Nu maak je me wel nieuwsgierig! Ik ga er binnenkort maar eens aan beginnen en hoop dat ik het net zo leuk vind als jij.
  Waar zouden we zijn zonder Netflix? ;)

 9. Ha, dat is dus de serie waar je het in de comments over had!
  Leuk dat ik nu ineens weet waar het juist over gaat en ik ga het toch ook eens een kans geven als ik dat zo lees ;-)

 10. Wij zitten sinds eergisteren in Rita verwikkeld. Erg leuke serie. Moet eerlijk zeggen dat wij juist Hjørdis ook erg goed vonden.Wij hebben er zelfs een blogpost aan gewijd .Maar nu zijn we Rita verslaafd haha

 11. Door je beschrijving dacht ik gelijk: Hé, die ken ik. Het blijkt dat ik dus de Nederlandse versie heb gezien en eigenlijk heb ik daar ook al hartelijk om gelachen. Ik vind, zeker met mijn onderwijsachtergrond, series met een kijkje in het onderwijs echt fantastisch. Vaak een tikje overdreven, maar stiekem toch heel raak.

 12. Jazeker, Rita heb ik helemaal gezien, ik was er helemaal gek van :-) Wat ik persoonlijk zo leuk vond, was dat het me een kijkje gaf in mijn vrijgezelle leven. Dat gedrag van haar was erg herkenbaar, wat je zelf ook beschrijft: kont tegen de krib als anderen nauwgezet protocol volgen, politiek correct willen doen etc. De manier waarop ze met de kinderen omgaat -hoewel, zo doe ik het ook, alleen hebben wij nooit ruzie. Dochter roemt me tegenover haar vriendinnen, omdat zij zoveel meer vrijheid krijgt. (Haha, en dat allemaal voor een brave Jehovah's Getuige!)

  Die Nederlandse vond ik niks, Hjordis ook niet.

 13. Leuke serie en inderdaad zijn de eerste twee het leukste.
  Dat het schoolhoofd/de directeur in kniebroek rondloopt is niet uit de lucht gegrepen. Het gaat er hier niet zo formeel aan toe! De leerlingen noemen alle leraren, inclusief het hoofd bij hun voornaam. Dat heeft gelukkig niets met respect te maken. Ik ben op vele scholen decaan geweest en ook hier werd ik gewoon aangesproken met mijn voornaam.

 14. Ik kende deze serie nog niet, ga zeker eens kijken! Ik ben nu momenteel temptation island aan het kijken. Iets wat ik totaal niet van mezelf zou verwachten dat ik dit zou gaan kijken. Maar kan nu niet meer stoppen met kijken! Ben echt aan het bingewatchen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder