Deense serie The Rain: waarom ik afhaakte in aflevering 1

Deense serie The Rain

Ken je de Deense serie The Rain? Ik kijk liever geen series in andere talen dan Engels of Nederlands*, maar The Rain klonk interessant genoeg om me daar overheen te zetten. Toch ben ik halverwege de eerste aflevering van deze horror serie afgehaakt.

Deense serie The Rain: het verhaal

Naar goed gebruik gaat ook in de serie The Rain de hele mensheid er weer eens aan. Dit keer niet door enge zombies, vliegende ratten of iets engs waardoor mensen spontaan zelfmoord plegen. Nee in The Rain komt het door… regen. In ‘the rain’ zit namelijk een eng virus.

Hieronder de officiële samenvatting van de Deense serie The Rain:

‘The world as we know it has ended. Six years after a brutal virus carried by the rain wiped out almost all humans in Scandinavia, two Danish siblings emerge from the safety of their bunker to find all remnants of civilization gone. Soon they join a group of young survivors and together set out on a danger-filled quest through abandoned Scandinavia, searching for any sign of life.

Set free from their collective past and societal rules the group has the freedom to be who they want to be. In their struggle for survival, they discover that even in a post-apocalyptic world there’s still love, jealousy, coming of age, and many of the problems they thought they’d left behind with the disappearance of the world they once knew.’

Klinkt dit je bekend in de oren? Mij wel, want het doet me sterk denken aan The Walking Dead. Ook daar speelt het verhaal zich af in een post-apocalyptische setting, en gaat het over een handjevol overlevers. Net als bij deze Deense serie.

Trailer The Rain

Waarom ik in de eerste aflevering afhaakte…

Ik heb het dus niet lang volgehouden om de Deense serie te kijken. Ik haakte af op het moment dat die twee kinderen weer eens niet naar hun moeder luisteren. Doordat zij niet luisteren, wordt de moeder vervolgens blootgesteld aan de regen, en gaat ze er op een gruwelijke manier aan. Ze zei nog zo tegen haar kinderen: ‘Niet de deur open doen!’ Maar luisteren ze naar haar? Welnee! Ze doen gewoon de deur toch open.

Zeg maar dag tegen mama….

Ik vond dat zo irritant, dat ik spontaan op de stop knop drukte. Irritante kinderen!  Ik weet niet of het komt doordat ik zelf kinderen heb, maar ik had gewoonweg geen geduld meer met kinderen die niet luisteren.

Praktische informatie over de Deense serie The Rain

Je kunt The Rain kijken via Netflix. Er zijn inmiddels twee seizoenen. Beide bestaan uit 8 afleveringen. Houd je van Deense series? Lees dan ook mijn review van de Deense serie Rita.

Deense series die ik wel heb afgekeken zijn Equinox en Borgen.

*Ik maak een uitzondering voor Koreaanse drama’s : )

Similar Posts

15 Comments

 1. “Volgehouden” tot en met aflevering 2 maar ik vond er eigenlijk niet zoveel aan. Gestopt dus. Verder gegaan met Marseille. Goede serie (althans dat vond ik). Fijne week!

 2. Hahaha, stiekem grappig waarom je afhaakte. Ik begon vorige week aan een Zweedse serie, maar ik ben al na twintig minuten afgehaakt. Je moet kijken om het te volgen (want je hebt de ondertiteling nodig), maar het kon me echt niet boeien, dus ja, dan maar niet.

  1. Dat herken ik wel Naomi. Dan moet je een serie als het ware ‘lezen’. Dat heb ik ook met Koreaanse drama’s, maar die vind ik dan weer zo mooi dat ik me daarover heen zet. Maar als het verhaal dan ook nog niet zo boeiend is, is afhaken aanlokkelijk.

 3. Hahaha! Ik heb geen Netflix. En ik zou niet snel een Deense serie kiezen. Maar ik heb wel gelachen om je recensie. Stomme kinderen!

 4. Ik heb zelfs seizoen 2 gezien. Het is een totaal ander verhaal als hier blijkt. Niet de gehele mensheid sterft uit. Kinderen zijn zo, die doen de deur open.
  Ik heb een Deense partner en begrijp flink wat Deens, Zweeds, en Fins, en door series te kijken wordt het alleen maar beter. Het valt me op hoe iedereen het met je eens is.

  1. Dank voor de aanvulling John. Ik kan me voorstellen dat het enorm helpt voor je Deens om deze serie te kijken. Ik kijk graag naar Koreaanse drama’s en begin er ook steeds meer van te begrijpen. Ideale manier om een taal te leren : )

 5. Kinderen luisteren nou eenmaal niet als jij dat wilt😉 ik hou juist wel van de noordelijke series. Prachtige talen om te horen, komt misschien omdat ik Fries ben😊 Deze serie ken ik niet, mss toch op mijn ellenlange lijst zetten.

 6. The Walking Dead heb ik nog niet gezien. Op zich vind ik het verhaal wel leuk klinken maar argh haha ik zou me ook irriteren aan die kids. Laat die deur nou dicht grrrr ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.