Reacties

Energielabel aanvragen, en: welk energielabel heeft mijn huis? — 38 reacties

  1. Geen idee wat het energielabel van mijn huis is, maar ik neem aan dat ik vrij 'goed' zit met mijn nieuwbouwhuis én bovendien een lage energierekening elke maand. Nooit geweten dat je dat officieel aan moet vragen als je gaat verkopen, maar wel iets om dus te onthouden.

  2. Toen wij 35 jr geleden dit oude huisje kochten,isoleerden we met materialen en op de manier van toen. Dat telt nu niet meer. Ach als het maar warm is.

  3. Een gezond binnenmilieu begint met een goede ventilatie. Het tot in extremo doorgaan met isoleren zorgt dan wel voor een lagere gasrekening maar het heeft ook zijn keerzijde. Schimmels en huisstofmijt varen er wel bij. Samen met de vrijwel onzichtbare deeltjes van diverse isolatiematerialen die door het huis zweven lijkt een oorzakelijk verband met de toename van mensen met longaandoeningen en allergieën de laatste decennia niet irreëel.
    Mijn huis heeft overigens energielabel G en dat laat ik lekker zo. Want in tegenstelling tot mijn vorige, goed geïsoleerde huis heb ik hier nooit last van hoofdpijn of regelmatig terugkerende verschijnselen die aan een verkoudheid doen denken. En dat regelmatig terugkerende briesje bij de voordeur of mijn tochtstriploze slaapkamerraam neem ik daarbij op de koop toe.

  4. Mijn beneden hoekwoning heeft officieel een G. Komt omdat de buitenkant meer dan 100 jaar oud is. Ze hebben bij het uitdelen geen rekening gehouden met de binnenkant die in 1984 ondermeer voorzien is van een extra isolatiemuur. Zelf heb ik tochtstrips, HR-ketel en HR++ glas laten aanbrengen. Bij (ik dacht) Greenchoice kan je dergelijke zaken invullen en die kwamen toen op een onofficieel C-label uit. Ik verstook gemiddeld 750m3 gas per jaar en dat is ver onder het landelijk gemiddelde, ondanks dat ik de hele dag thuis ben. Dat lage verbruik geeft eerder een B-label aan. Ik zou het verbruik kunnen vermideren door plafond-isolatie. Het betreft een eenvoudige houtenvloer met mijn bovenbuurman. Alleen als ik dat beter isoleer, dan is hij zijn 'vloerverwarming' kwijt. Bij mij gaan dan de stookkosten omlaag en bij hem dus omhoog. Voor de WOZ-waarde ga ik pas zo'n beter label aanvragen als het echt verplicht is.

  5. Dat is lang geleden dat ik me met het energielabel heb bezig gehouden.
    Na de nodige investeringen zoals HR++ beglazing hadden we een gunstig energielabel.
    Nu huur ik een appartement dat energielabel A heeft. Hans

  6. Wij wonen er net en ben voorlopig niet van plan te verhuizen. Wel om te investeren, dus zonnepanelen staan wel op ons lijstje! Nu eerst wat meer in gaan verdiepen! Dank voor alle informatie.

  7. reken maar dat wij het maximale met betrekking tot energiezuinigheid uit ons huis hebben gehaald. Dat moet je over de jaren doen. Anders is het heel veel geld ineens

  8. Hier in Belgie noemt men dat de EPC-waarde. Hier is dat al vrij lang verplicht als je je huis verkoopt. Ik heb alleszins een zeer goede EPC-waarde, en die zal er wel op verbeterd zijn, want ondertussen liet ik mijn dak isoleren. ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder