Lentekoorts. Ik hang de zomergordijnen op!

zomergordijnen

Hoera! Het is vandaag officieel lente. Buiten is het guur en koud, maar het zonnetje schijnt gelukkig wel.

En ook al is het buiten frisjes, binnen maak ik het gewoon lente. Dus vervang ik de gordijnen voor mijn bloemetjes gordijnen van de Xenos.

Eerst de 'winter' gordijnen eraf

De winter gordijnen komen overigens van de Wibra. Ze doen hun naam feitelijk geen eer aan, want het zijn dunne polyester gordijnen die niets doen om de kou buiten te houden. Maar ik gebruik ze als wintergordijnen vanwege de kleur.

zomergordijnen

Dan de zomergordijnen erop! Die komen van de Xenos, en zijn ook van goedkoop polyester. Van te voren heb ik ze even gewassen zodat ze fris en fruitig hangen. Als het gaat om kleding weiger ik polyester, maar voor de gordijnen vind ik het prima. De zwarte uitschuifbare gordijnroedes zijn overigens ook van de Xenos.

zomergordijnen

Het huishouden is niet zonder gevaren!

zomergordijnen

Maar daarna heb je ook wat.

zomergordijnen

Op dit moment zit de gele hoes voor de Ektorp in de wasmachine. Die ga ik zo over de waslijn buiten hangen om te drogen. En dan kan ik vanavond of anders morgen de hoes van de bank veranderen.

Wat doe jij op deze koude lentedag?

Similar Posts

29 Comments

 1. Hm, ik moet ineens denken aan een dorpsgenote die ook even nonchalant iets deed met de ramen. Ze stond niet op een trap maar op een stoel, verloor een klein beetje haar evenwicht, knalde omlaag met haar knie op een glazen tafel en is een traject ingegaan van jarenlange behandeling. Ze loopt nu - na een jaar of tien -nog steeds niet goed en kan alleen maar kleine stukjes.

 2. Ik was mijn dochter aan het filmen, die doet haar pull ups aan een balk van het afdak omdat de sportschool gesloten is. Omdat ze er niet bij kon, ging ze op een gammele tuinstoel staan, ik denk bij mijn kind en ook bij jou, pak een trapje ;-))

 3. Lekker in de tuin bezig geweest. Je ziet er niks van, maar maakt niet uit. Buiten geweest zonder anderen tegen te komen. En best fris nog. Oh ja, koffie in de zon gedronken.
  Goed om positieve dingen te doen. En ja; het is Lente.

 4. Sorry hoor, maar je neemt wel een risico. Alsof ze in de ziekenhuizen niet genoeg te doen hebben nu. Excuus als dit cru klinkt maar ik vind dat we alles moeten doen om ze geen extra werk te bezorgen.

  1. Het is niet zo acrobatisch als het oogt Leon, maar dank voor je bezorgdheid. Als ik makkelijk zou vallen zou ik dit natuurlijk niet doen. Ik zou wel de laatste zijn om de ziekenhuizen extra te belasten.

 5. Mooi werk, een circus waardig. ☻ ☻
  Nu durf ik het niet meer maar witte op vergelijkende wijze het plafond en de bovenkeukenkastjes.
  Een stoel op de tafel...

 6. Oef doodeng wat je deed .Maar eerlijk gezegd deed ik toen ik veel jonger was ook zulke dingen .Je gordijnen zijn echt super leuk .Maar uhh volgende keer toch maar een trapje nemen ?

 7. Oei beetje uitkijken geblazen. Doodeng doe je dit. Vrolijke lente gordijn heb je gehangen. Echt heel leuke kleuren om te zien hangen. Dat maakt meteen lente in huis.

 8. de meeste ongelukken gebeuren in en om het huis,zelf pak ik ook een stoel ipv een trap,maar volgende keer liever veilig en ja de ziekenhuizen hebben het al druk genoeg...

 9. Ik werkte in de tuin Nicole.
  En binnen was ik creatief bezig.

  Vanmiddag ga ik een film kijken (zondag)
  De wind is hier heel koud, maar toch maar een wandeling maken:)

  Fijne dag en geen stunts vandaag:)

 10. Dank voor jullie reacties.

  En, wellicht ten overvloede: het ziet er acrobatischer uit dan het is. De vensterbank is diep, en ik sta er dus stabieler op dan op een keukentrap waarschijnlijk.

 11. Dat ziet er fleurig uit! Op mijn lijstje voor vandaag: kamer stoffen, keuken soppen en boodschappen doen. Da’s meteen mijn enige uitje vandaag. Verder blijf ik binnen.

  1. Ja hè? Dat vind ik ook. Ik heb ze inmiddels al een aantal jaren, en kocht ze ooit bij de Xenos. Ze passen goed bij het voorjaar en de zomer vind ik altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.