De wereld volgens een folderbezorger

Om mij er van te verzekeren dat Jan (13) het principe van ‘folders bezorgen’ goed door had, ben ik de eerste keer mee gewandeld. Op school heeft Jan namelijk nog wel eens de neiging stukken van zijn huiswerk over het hoofd te zien, en ik wilde me er van verzekeren dat hij bij de folderbezorging goed oplette.

Afgezien van het feit dat het erg gezellig was zo met mijn zoon rond te wandelen, was het ook interessant de wereld te bekijken door de ogen van een folderbezorger. Zo moest Jan bij sommige deuren zo wat op de grond gaan liggen om de folders naar binnen te schuiven: zo laag zat de brievenbus. En dan waren er ook nog brievenbussen die zowel in hoogte als in breedte zo smal waren dat de folderstapel er niet door kon.

Naast de deurbrievenbussen, heb je ook nog de ‘losse’ brievenbus, die uit twee varianten bestaat: een brievenbus die aan de muur is gehangen, en een staande brievenbus. Zo was er ergens een mooie bosgroene brievenbus in een soort klassiek, Engelse stijl.

Maar de meest ludieke brievenbus schijnt, volgens de coördinatrice van Jans wijk, in het naburige dorpje Braamt te staan, namelijk een paspop!

Eenmaal thuis keek ik met frisse ogen naar onze brievenbus, die gelukkig op ‘folderbezorgervriendelijke’ hoogte hangt, en breed en hoog genoeg is voor dikkere pakketten. Zie de foto!

Wat voor soort brievenbus heb jij? Als je een heel bijzondere hebt, zou ik het leuk vinden als je die mailt, dan zet ik hem op Huisvlijt zodat iedereen hem kan bewonderen!

Zie ook mijn post over de Trekpleister folder!

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik heb tijdens het helpen van mijn zoon wel eens de folders door een dichtgemaakte brievenbus proberen te duwen (het was bijna gelukt ;-)) totdat de vrouw des huizes al gillend door de gang aan kwam rennen riep dat de bus aan het huis hing. Ik schrok me werkelijk rot ;-) En nog een tip van zoon, stop geen vingers door de brievenbus ivm in huis loslopende honden ;-)

  2. Wij hebben ook een ‘vriendelijke’ brievenbus in onze deur.
    Maar inderdaad, er zitten brievenbussen tussen! Ik vergeet nooit die ene die mijn hand niet terug wilde geven en die andere die zich verstopte in een pijnlijke struik….

  3. Onze brievenbus zit beneden, in zo’n brievenbussen muur. Op zich wel groot genoeg voor alle folders maar bij een week op vakantie zal het toch wel krap worden er in…

  4. Onze brievenbus is al heel oud en hoort echt bij onze ( gehuurde en gemeentelijk monument) boerderij. We hebben dan ook een nee/ja sticker:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.