Wat bepaalt de waarde van een cadeautje?
Last updated on February 16th, 2024 at 03:49 pm
Een tijdje terug schreef ik over het cadeau dat ik met veel zorg uitzocht voor de 40ste verjaardag van mijn jongste zus.
Mijn zus houdt van ringen. De ring die ik bij haar vond passen, kostte echter slechts 5,99 bij de V&D. Ik was bereid om meer uit te geven. En ik vroeg me daardoor af: ‘Is dit cadeau dan wel waardevol genoeg?’
De mevrouw achter de balie van de V&D zei: ‘Voor een duurdere ring in deze stijl kom je bij het merk Guess uit. Dat is een heel ander prijskaartje, maar eerlijk gezegd zie je het er niet aan af.’ (Prettige service overigens!)
Wat bepaalt de waarde van een cadeau eigenlijk?
Toen liep ik tegen een belangrijk vraagstuk aan: ‘Wat of wie bepaalt eigenlijk de waarde van een cadeau?!’
Als iemand tegen me had gezegd dat die ring 80 euro kostte, had ik het ook best geloofd. Het is dat ik wéét dat het een goedkope ring is, waardoor ik twijfel aan de waarde van het cadeau. Een rare gewaarwording eigenlijk. Ben ik een prijssnob?!
Maar ik heb deze ring met zorg en aandacht uitgezocht, en heb daarbij gedacht aan wat mijn zus mooi zou vinden. Maakt dat het cadeau niet automatisch waardevol? Ik hoop het!
Lees ook mijn posts over een boek inpakken, over kraamcadeautjes en je cadeautje inpakken.
Wat maakt voor jou een cadeau waardevol? Vind je het prijskaartje relevant?
Discover more from Huisvlijt, huis, tuin en keuken blog
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Het belangrijskte is: was je zus er blij mee? Maar wat de “Anoniem” hierboven zegt, daar zit wel iets in. Je wilt toch iets geven wat blijft! Voor vriendinnen en kinderen koop ik vaak iets tweedehands – ik geef liever niets dan dat ik iets geef wat er helemaal naast is… Een van de mooiste cadeautjes die ik zelf ooit kreeg was een tweedehands, zelf geschilderd campinggasbrandertjes – dat was toen veel te duur voor mij om te kopen, en ik heb er al heel veel jaren heel veel plezier van.