Reacties

Energierekening 2019: wat betaal je precies? — 4 reacties

 1. Zelf hou ik het niet bij dus heb er op dit moment geen kijk op. Wel weet ik dat we net bij de N.L.E weg zijn en overgestapt naar een goedkopere met een hoop gedoe en af wachten of het goed komt. Ook heeft onze meteropnemer verteld dat er binnenkort andere meters komen," slimme meters" genaamd, dan komen ze niet meer langs om gegevens op te nemen maar kunnen ze het van achter het bureau bekijken.

 2. Wij zitten ook bij NLE en ik heb vorige week mijn nieuwe jaar contract gekregen. Dus ik heb hier de gegevens die vanaf de zomer hier gaan tellen.
  Elektra: 0,20909
  vastrecht per maand: 2,65
  Gas: 0,59810 (we zitten in regio 4, de gunstigste)
  vastrecht: 2,65
  Netwerkkosten zijn 33,37 per maand incl btw.

  Meer info kan ik niet terugvinden in het contract. Jij zult ook minder netwerkkosten gaan betalen want die tarieven zijn omlaag gegaan.
  We betalen voor een enkele meter.
  Ik weet nog niet wat ons nieuwe voorschot gaat worden. We betalen nu 85 euro voorschot per maand voor ongeveer 1200 kub gas en ongeveer 2100 eenheden elektra.

 3. Ik bereken al die kosten als all-inn kosten, je moet ze immers betalen. Dus ik deel de kosten door verbruik om erachter te komen wat mijn gas en stroom mij daadwerkelijk kosten. Het is voor mij veel overzichtelijker om zo de jaarrekeningen naast elkaar te leggen.
  Hier is de totale prijs van gas 0,99 en van stroom 0,17, Gas lijkt ineens veel met al die all-in kosten, bijna een euro per kuub, een dag de kachel aan loopt in de euro's...maar de kachel een uurtje eerder uit ook. Een tiener een dik half uurtje onder de douche kost meer dan het zakgeld voor die tiener.

  Groet,Greet

 4. Vlijtig Liesje mag ik je er op wijzen dat je van de elektriciteit die je verbruikt een deel onbelast is. Dit wordt als een korting op je energierekening in mindering gebracht. Dat komt bij een huishouden neer op een bedrag van iets meer dan €300 op jaarbasis.
  Ik heb pas ook alles wat de energiekosten betreft uit zitten vogelen ivm met de jaarlijkse overstap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder