Reacties

Geld tellen tijdens het boodschappen doen — 22 reacties

 1. Ik kijk meestal wel even, maar ik maak ook vaak vooraf een lijstje, waarop ik eveneens schrijf wat alles kost. Dan bedenk ik me of dat niet minder kan en plak er een bedrag op. In de supermarkt controleer ik dan steeds of ik daar binnen blijf.

 2. Nee ik pin per week een vast bedrag dat in normale gevallen ruim voldoende is voor alle uitgaven in een week (dus niet alleen de boodschappen, ook bv de spontane lunch in de kantine, het bakkie thee tijdens de training van kind of wat frobelspul voor mijzelf)
  De supermarkteigenaar hoeft niet te weten dat 'ik' boodschappen bij hem doe, dat ziet hij wel in zijn omzet. Daarom wisselen we binnen een landelijke vrienden groep ook regelmatig van klantenkaart (anoniem natuurlijk) zodat de analyse wa lastiger wordt.

 3. Ik loop ook wel eens te rekenen tijdens het vullen van mijn mandje, hoe meer je daarin oefent hoe makkelijker het is... Het houdt je ook alert wat betreft de prijzen, zo weet je wel zo'n beetje wat bijvoorbeeld een pak melk kost...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik pin meestal bij de grote boodschappen maar betaal bij voorkeur contant voor andere dingen. Soms kijk ik van tevoren maar ik vergeet dat ook weleens, erg lastig!
  Bij ons in de supermarkt hebben ze ook zelfscanners. Ideaal, in meer dan één opzicht.

  • Ja een ander voordeel van de zelfscanners vind ik dat ik niet alle boodschappen weer op de band hoef te leggen. Het is een kwestie van afrekenen, en dan hup zo de tas met boodschappen in de auto.

 5. Ik pin voor een aantal weken tegelijk en doe dan het huishoudbudget in mijn portemonnee. In een achtervak doe ik nog een briefje van 20 euro zodat ik voldoende geld heb in geval dat er heel aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Kan ik altijd een voorraadje inkopen.

 6. Ehm nee ik kijk nooit tevoren wat er op mijn rekening staat (er staat gelukkig altijd genoeg geld op). Wel weet ik tot op de euro nauwkeurig wat ik kwa bedrag in mn winkelwagen heb gestopt. ( sinds ik kind was vond ik het al een leuke sport dat toen te doen als ik samen met mn moeder boodschappen deed).

 7. Ik kijk alleen van te voren op mijn rekening als ik denk dat er niet zoveel meer opstaat. Ik vind die scanners ook handig. Ik weet voor welk bedrag ik boodschappen wil doen en soms beland er dan toch meer in mijn mandje. Aan het eind kijk ik altijd even op de scanner, vind ik het bedrag te veel, dan leg ik soms nog iets terug. De 35% korting wordt achteraf berekend, dus soms valt het totaalbedrag dan ineens toch flink goedkoper uit. Maar dat zie ik dan maar als mooi meegenomen.

  • Dat vind ik ook een goede: een soort controle voor je afrekent! Eerst even kijken of je binnen budget bent gebleven, wat je eventueel terug wilt leggen.

 8. Ik haal het boodschappengeld altijd contact eens per maand. Het grote nadeel van de scanners is dat de bonuskorting er nog vanaf moet. Erg vervelend vind ik dat.

 9. ik heb niet echt een boodschappenbudget, maar vind het wel fijn om tijdens het boodschappen doen ongeveer te weten wat ik kwijt ben , dat houd ik dan bij met de rekenmachine op mijn telefoon , zo weet ik altijd hoeveel ik moet afrekenen bij de kassa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder