Geld tellen tijdens het boodschappen doen

Soms ga ik aan het eind van de maand boodschappen doen, en dan weet ik eigenlijk niet precies hoeveel er nog op de huishoudrekening staat. Meestal kijk ik van tevoren even, maar soms vergeet ik het. Dan ben ik in de supermarkt, en weet ik eigenlijk niet precies hoeveel ik kan halen.

Pinnen: weet wat je te besteden hebt

Een oplossing is om dan geld te pinnen. Dan weet ik tenminste zeker dat ik bij de kassa genoeg heb. Wel loop ik dan de hele tijd te hoofdrekenen in de supermarkt, om niet over het bedrag dat ik heb gepind te gaan. Goede hersengymnastiek, dat wel!

Zelf scanners zijn handig!

Wat dat betreft zijn die scanners waarmee je je boodschappen zelf scant ideaal. Op dat apparaat kun je namelijk precies zien hoeveel de boodschappen gaan kosten. Dat scheelt een boel hoofdbrekens.

Leestips

Kijk jij van te voren hoeveel geld er op je rekening staat als je goedkoop boodschappen gaat doen En houd je tijdens het boodschappen de kosten bij?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik kijk meestal wel even, maar ik maak ook vaak vooraf een lijstje, waarop ik eveneens schrijf wat alles kost. Dan bedenk ik me of dat niet minder kan en plak er een bedrag op. In de supermarkt controleer ik dan steeds of ik daar binnen blijf.

 2. Nee ik pin per week een vast bedrag dat in normale gevallen ruim voldoende is voor alle uitgaven in een week (dus niet alleen de boodschappen, ook bv de spontane lunch in de kantine, het bakkie thee tijdens de training van kind of wat frobelspul voor mijzelf)
  De supermarkteigenaar hoeft niet te weten dat ‘ik’ boodschappen bij hem doe, dat ziet hij wel in zijn omzet. Daarom wisselen we binnen een landelijke vrienden groep ook regelmatig van klantenkaart (anoniem natuurlijk) zodat de analyse wa lastiger wordt.

 3. Nu doe ik de huishoudpot niet meer maar voorheen had ik een vast bedrag en deelde dat door 5 weken zo kwam ik nooit tekort en wist precies waar ik aan toe was.

 4. Ik loop ook wel eens te rekenen tijdens het vullen van mijn mandje, hoe meer je daarin oefent hoe makkelijker het is… Het houdt je ook alert wat betreft de prijzen, zo weet je wel zo’n beetje wat bijvoorbeeld een pak melk kost…
  Ik wens je een heerlijke nieuwe dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Ik pin meestal bij de grote boodschappen maar betaal bij voorkeur contant voor andere dingen. Soms kijk ik van tevoren maar ik vergeet dat ook weleens, erg lastig!
  Bij ons in de supermarkt hebben ze ook zelfscanners. Ideaal, in meer dan één opzicht.

  1. Ja een ander voordeel van de zelfscanners vind ik dat ik niet alle boodschappen weer op de band hoef te leggen. Het is een kwestie van afrekenen, en dan hup zo de tas met boodschappen in de auto.

 6. Ik pin voor een aantal weken tegelijk en doe dan het huishoudbudget in mijn portemonnee. In een achtervak doe ik nog een briefje van 20 euro zodat ik voldoende geld heb in geval dat er heel aantrekkelijke aanbiedingen zijn. Kan ik altijd een voorraadje inkopen.

  1. Vandaag vier stukken houdbare kaas gekocht. Was 25% korting, dus één stuk heb ik gratis. En de komende maand hoeft er geen kaas gekocht te worden :-)

 7. Ehm nee ik kijk nooit tevoren wat er op mijn rekening staat (er staat gelukkig altijd genoeg geld op). Wel weet ik tot op de euro nauwkeurig wat ik kwa bedrag in mn winkelwagen heb gestopt. ( sinds ik kind was vond ik het al een leuke sport dat toen te doen als ik samen met mn moeder boodschappen deed).

  1. tuurlijk en ik houd de kinderen ook nog in de gaten zodat ze niet als een kudde losgeslagen wilde apen in stellingen klimmen :-D

 8. Ik kijk alleen van te voren op mijn rekening als ik denk dat er niet zoveel meer opstaat. Ik vind die scanners ook handig. Ik weet voor welk bedrag ik boodschappen wil doen en soms beland er dan toch meer in mijn mandje. Aan het eind kijk ik altijd even op de scanner, vind ik het bedrag te veel, dan leg ik soms nog iets terug. De 35% korting wordt achteraf berekend, dus soms valt het totaalbedrag dan ineens toch flink goedkoper uit. Maar dat zie ik dan maar als mooi meegenomen.

 9. Ik haal het boodschappengeld altijd contact eens per maand. Het grote nadeel van de scanners is dat de bonuskorting er nog vanaf moet. Erg vervelend vind ik dat.

 10. ik heb niet echt een boodschappenbudget, maar vind het wel fijn om tijdens het boodschappen doen ongeveer te weten wat ik kwijt ben , dat houd ik dan bij met de rekenmachine op mijn telefoon , zo weet ik altijd hoeveel ik moet afrekenen bij de kassa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.