Tuinkabouter

Op een mooie zomerdag zat ik buiten in het zonnetje, en keek naar mijn keurige tuin. Die had ik namelijk die ochtend net van flink wat onkruid ontdaan. Tussen twee planten door loopt een soort paadje, en ineens wist ik: ‘Daar hoort een tuinkabouter te lopen! Een tuinkabouter met kruiwagen.’

Want het leek me een heerlijk uitzicht vanaf mijn tuinstoel: een hardwerkende kabouter.

Dus rende ik naar binnen, naar de computer, op zoek naar een mooie tuinkabouter mét een kruiwagen.

Tuinkabouter kopen: nog niet zo makkelijk!

Maar dat viel erg tegen. Ik wist precies wat voor tuinkabouter ik wilde namelijk. Een rustige, échte kabouter. Zo eentje in Rien Poortvliet stijl. Maar wat me opviel was dat veel tuinkabouters er vrij schreeuwerig en nep uit zien. Zoals deze :

tuinkabouter
Te nep.

Bovendien waren er heel veel luie kabouters! Die in een hangmat hingen, of op de grond lagen. En daarvan heb ik er al 6 in huis rondlopen.

Beeld en kado: tuinkabouter met kruiwagen

Uiteindelijk vond ik de tuinkabouter van mijn dromen bij Beeld en kado. Hij was alles wat ik in een tuinkabouter zocht. Kijk:

tuinkabouter

Maar na een week kreeg ik een mailtje waarin ze hun spijt betuigden, maar dat die kabouter was uitverkocht! En ik kreeg gelukkig keurig mijn geld terug.

Gerichte keuze

Dus toen moest ik opnieuw op zoek. Bij Gerichte Keuze vond ik ‘m! Het liefst had ik een tuinkabouter met kruiwagen in een blauw jasje gehad. Maar ik was allang blij dat zij een kabouter hadden die aan mijn eisen voldeed. Hij kostte 14,99 exclusief verzendkosten.

tuinkabouter met kruiwagen

Zie ook mijn Tuinkabouter met middelvinger.

Heb jij tuinkabouters in je tuin?

Similar Posts

11 Comments

  1. neen, ik heb alleen 2 luie en nogal chaotische en giechelende dwergen en 3 trage doch vriendelijke reuzen……die wisselend in tuin en huis zitten, en alles opeten uit mn kasten.

  2. neen, ik heb slechts 2 chaotische en giechelende dwergen en 3 trage luie doch vriendleijke reuzen, die wisselend in de tuin en huis zitten en al mijn lasten leegeten…..
    (mn vorige comment was zomaar weg? )

  3. Nee, ik hou niet zo van tuinkabouters. Niet dat ik er een fobie voor heb, maar ik heb er op de een of andere manier ook geen rustgevend gevoel bij. Vreemd…ik weet het. ;-)

    Geef mij maar vlinders. En dochterlief heeft een konijntje tussen de planten gezet.

      1. Geen idee eigenlijk. Nooit nachtmerries over gehad, nooit een vervelende situatie mee gemaakt met iemand die verkleed was als tuinkabouter maar toch vind ik het geen fijne gedachte om er eentje in de tuin te hebben staan. Elke gek zijn gebrek, zullen we maar zeggen. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.