Reacties

Is het een Moederfiets? Nee, het is een DaddyBike Easy! — 14 reacties

 1. Ik was jaren lang trotse bezitster van een oma °fiets. Helemaal afgereden en later hebben de kinderen deze als folderfiets verder afgetakeld. Nu rijd ik op een gewone degelijke fiets met 3 versnellingen en verder geen poespas.

  Maar wel lachen , die DaddyBike en ik ben het helemaal met je keuze van de Easy eens. Had ook zomaar op mijn verlanglijstje kunnen staan, jaren geleden dan wel.

 2. Ik heb een heerlijke zoef de haas fiets met lekker breed dikkebillen zadel en 7 versnellingen. Net gekregen en ik heb hippe fietstassen erbij, helemaal gelukkig.
  Hoef geen moeder of vader fietsen gewoon een lekkere fiets!die fietst ;-)

 3. Ik vind het hele verschijnsel moeder/vaderfiets commerciële onzin. Bovendien hoor ik van veel mensen dat die dingen zo log zijn en niet echt licht fietsen of zo.

  Ik heb gewoon een Giant met 3 versnellingen van 500 euro. Een stevige standaard erop en twee stoeltjes plus een windschermpje. Fietst prima, ik gebruik hem dagelijks. Fietskar erachter is ook geen probleem.
  Geen gedoe met dat ik de handvatten van mijn stuur niet goed zou kunnen vasthouden of met mijn knieën tegen het voorste stoeltje aan zou komen. En ik heb bepaald geen korte pootjes met broeklengte 34.

  • Eigenlijk is het inderdaad nogal onzinnig. Vroeger had je alleen dames- en heren fietsen. Maar ja, tegenwoordig heb je ook stadsfietsen, racefietsen en hybride fietsen. Hoewel ik van die laatste nooit snap wat ze dan precies zijn.

   Maar ik kan wel genieten van wat ze elke keer weer verzinnen! Ik vind die DaddyBike echt wel grappig.

  • Nou ik kan ook best racen op een stadsfiets hoor! :p Ik haal bijna iedereen in die ik onderweg tegenkom.

 4. Vind het ook nogal onzinnig, die moederfietsen, hoewel misschien wat extra ruimte handig is als je een kind op het voorstoeltje hebt terwijl je zwanger bent.

  Ik heb ook gewoon een opoefiets. Tot een maand geleden met een voor- en achterstoeltje maar zoontje kwam bijna met zijn benen tussen de spaken, dus nu hebben we een fietskar. Ook ideaal, behalve als ie leeg is want net reed ik enthousiast de stoep af en sloeg de fietskar om en landde in een buxustuintje. Heb ik weer....

  • Aargh! Gelukkig zat er geen kind in…
   Ik zie tegenwoordig trouwens steeds meer bakfietsen i.p.v. fietskarren. Het voordeel lijkt mij dat je je kinderen voor je hebt, en dus beter kunt zien. Nadeel is natuurlijk dat zo'n bakfiets een enorm bakbeest is.

  • Ik vind al die fietsen ook onzin. Wij hebben hier allemaal een oude opoefiets, gespoten in de kleur of kleuren die de gene die er op fietst wil hebben.
   Fietskar vind ik eerlijk gezegt ook niet alles, maarja soms is zoiets dan de minst slechte oplossing. Bakfiets is misschien een betere keus, alleen je gebruikt hem niet zo heel erg lang en dan is wel weer erg duur. Het is een kwestie van wachten tot je kind goed kan fietsen dan kan ze gewoon mee fietsen.
   Groetjes Dreadlocks

  • Een bakfiets vind ik onpraktisch omdat ik dat ding waarschijnlijk niet door de deuropening van de berging krijg. Plus ik vind ze log, het lijkt me heel anders sturen en ik fiets ook vaak zonder kinderen en dan wil ik gewoon een lichte en vlotte fiets. Dan geef ik niet zoveel geld uit voor een bakfiets.
   Gelukkig zijn er meerdere keuzes. Op ieder potje past een ..... fiets.

 5. Ik heb 12 jaar een moederfiets gehad. Lekker stevig en log ding met 7 versnellingen. Kon via een fietsplan van het werk. Deze fiets had een lekkere lage instap en een grotere afstand tussen zadel en stuur. Dus ik heb ook goed met dikkebuik en voorzitje kunne fietsen en ook met een draagzak. Ook een goede standaard en hij bleef in evenwicht alks ik twee kids erop had .Nu heb ik een "gewone: fiets deze is een stuk lichter dus ik ga nu makkelijker die fietstunneltjes in en uit met van die speciale gleuf voor de banden. Dat kon met de mama fiets echt niet en dan reed iik altijd om. Maar mijn huidige fiets is minder stabiel envalt sneller om.
  uit ervaring weet ik dus dat die fiets echt geen onzin is!!! Alleen zonder plan had ik het denk niet gedaan. at dan weer wel

 6. Ik heb gewoon een omafiets en er zitten geregeld 2 kinderen op, al fietsen de meisjes nog vaker zelf. Maar ja, een lekke band, een kort ritje, kind ergens ophalen, dan komt dat wel voor (meestal 1 en 5 jaar oud, maar vandaag toevallig 1 en 8 jaar oud - dat was wel een beetje zwoegen). En stoeltjes in alle soorten en maten: maxicosidrager, stoeltje voor voor, stoeltje voor achter, zitje voor achter, zadeltje voor voorop (met dikke buik en kind ging dat net vorig jaar). Ik zou niet weten waar ik een speciale fiets voor nodig heb en mijn man heeft dezelfde omafiets maar dan als herenfiets. Dus nee, geen papa of mamafiets hier. Gewoon oma en opa :)

 7. Ik had ook een moederfiets. En vond hem ideaal!! Helemaal met zwangere buik en dochter voorop....het pastte allemaal. Daarna ben ik over gegaan op de Sparta Transportfiets. Want ik wilde wel zeker de stabiliteit van een moederfiets houden. En dat heeft de transport fiets!! Lekker oersterk....ziet er ook nog leuk uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder