Reacties

Traktatie maken: 32 keer Sponge Bob fröbelen? — 23 reacties

  1. Wat een humor heb je! Toch zijn er ook moeders die het gewoon hartstikke leuk vinden om een tractatie in elkaar te knutselen hoor! Ik wel tenminste. En de andere moeders zien het nooit, het is al opgegeten als de kinderen thuis komen. Ik hoor mijn kinderen nooit over andere tractaties... Ze vinden een zakje chips overigens het lekkerste.... Voor de oudere kinderen neem ik vaak de toevlucht tot een lekker ijsje.

  2. Die tijd is voor mij al lang voorbij. Maar ik vond het wel leuk om te doen. Stond eens 24 egeltjes van kaas met minifrietjes te maken. Maar zo'n concurrentiestrijd is slopend. Niks voor mij. Een krentenb is ook prima.

  3. Op dit moment (als de scholen weer open zijn) mag er alleen verpakt getrakteerd worden. Gelukkig hebben we nog tot de zomer en veranderd dat.

    Love As always
    Di mario

  4. Ik was een thuismoeder, maar het was mijn kind zelf die altijd mocht kiezen wat ze uit wilde delen, laat ik dat even voorop stellen, en gelukkig was het nog net de tijd dat een zakje croky chips normaal was en goed genoeg, hahahaha meestal wilde ze dat ook.

    Het meest grappige is misschien, ik ben zelf op 6 dec. jarig, dat mijn moeder toen al in de seventies zeer verantwoord was, dat het gewoon goedkoop was eigenlijk, merkte ik pas veel later op. Wij knutselden samen toen ik het eenmaal kon, vond ik leuk ook om te doen, altijd in crepepapier, 2 mandarijntjes met een doosje rozijnen, je weet wel van dat merk, die rode doosjes, bestaan nog steeds... dus bij elkaar en dan in crepepapier gevouwen met een toefje , en met een lintje of wat garen bij elkaar strikken. Altijd in rood en groen meestal. Maar goed, mijn dochter is in mei jarig en dan zijn er geen mandarijnen, of nu wel misschien, maar niet lekker.

    X

  5. Al die jaren bakte ik cupcakes met een chocolaatje van Lego, dit op verzoek van de jongens, dit jaar mochten ze alleen dichte spullen uitdelen, dus toen werd het chips, ik deed ze nog wel even in een leuke mand :) Ik ben niet zo van het opboksen tegen andere ouders, ik ben al snel tevreden en mijn kids ook.

  6. Pfff, ja, die trakteerterreur bestaat zeker nog. Gelukkig zijn er ook nog moeders (ja, het zijn inderdaad altijd moeders) die het gewoon simpel houden. Ik zie tegenwoordig trouwens dat er ook vaak kleine cadeautjes bij het lekkers worden gedaan. Vind ik ook iets van;).

  7. Waarom de aanname (die ik overigens vaker hoor) dat moeders dit doen om medemoeders de ogen uit te steken? Zoals hierboven al terecht is opgemerkt: die andere moeders zien de traktatie niet eens! Ik doe mijn best voor de traktaties voor mijn kinderen, omdat mijn kinderen zo trots als een pauw zijn als ze een mooie/leuke traktatie hebben. Ik doe het voor mijn kinderen, geen medemoeder die het ziet. Als je zelf kiest voor een ander soort traktatie is dat toch prima? Maar negatieve intenties toedichten aan moeders die het leuk vinden wat meer werk van traktaties te maken - voor hun kind, niet voor de buhne!- zegt meer over degene die dat zegt dan over deze moeders.

  8. Bizar, he? Ik zou me zeker niet op laten jutten. Maar ik vond het altijd wel leuk om traktaties te maken dus ik heb me altijd flink uitgeleefd (al dan niet met hulp van dochterlief). Haar eerste traktatie (ze werd 1 dus ze had géén idee) was op het kinderdagverblijf. Ik had soepstengels in een bekertje en daar plaatjes van Nijntje opgeplakt. Maar ja, dat was nog in het tijdperk dat er geen printer in huis waren. Dus natekenen en inkleuren :-)

  9. Goede herinneringen zeg! Traktaties. Vond het vroeger echt leuk om de klas rond te gaan. Mijn moeder deed vaak wel moeite maar anderen hadden vaak een grote zak met uitdeel chips of zakken met chocola

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder