Behang als metafoor voor het leven

Behang

Het is één van de interieurtips die ik in mijn oren heb geknoopt.

Heb je een drukke, bonte smaak? Kies dan voor een rustige basis.

Want anders wordt je interieur te onrustig. Wil je toch graag een uitgesproken behang? Houd dan de rest van je interieur rustig.

Waarom ik saai behang heb

Vanwege bovenstaande regel, koos ik bewust voor witte wanden in ons huis. Want alleen al onze boekenkast is een kakofonie van kleur. Tel daar een voorliefde voor bloemetjes bij op, en je begrijpt dat een witte achtergrond wel prettig is.

Behang als metafoor voor het leven

'Maar wat heeft dit in vredesnaam met het leven te maken?!' vraag je je misschien af. Nou dat zit zo. Met een enigszins zorgelijke persoonlijkheid, gezin en diverse blogs, is mijn leven als druk behang. De basis is al druk en onrustig. Dat betekent in mijn geval, dat ik weinig behoefte heb aan toevoegingen. Ik vind het zo al druk genoeg. Dus van mij hoeven events, studiedagen, presentaties op school en feestjes niet zo nodig.

Eerlijk gezegd ken ik geen groter verlangen dan een dagje helemaal alleen thuis.

Een eenvoudig leven, zou je kunnen vergelijken met wit behang.

Als de basis kalm en vredig is, is er eerder ruimte voor ornamenten en extra's.

Similar Posts

14 Comments

 1. Je hebt zeker een punt.
  Bij ons in huis zijn ook alle muren wit of heel lichtgrijs. Voor de kleur (want ik hou van kleur) heb ik wat mooie dingen aan de muren. Maar verder is het erg rustig en dat geeft ook veel rust in mijn hoofd.
  Wij hebben ook nergens prullaria staan. Ten eerste hou ik er niet van, ten tweede geeft dat te veel chaos in mijn hoofd en ten derde te veel werk bij het poetsen.

 2. Bij ons zijn de muren ook wit op een klein muurtje na wat zachtgroen is .Ook ik ben dol op veel leuke dingetjes in huis en dan is druk behang teveel .En mijn leventje is heel rustig ,soms een beetje TE rustig en zelfs saai eigenlijk

 3. Hier is net 1 muur in een hele mooie grijstint gechilderd, de rest is nog wit, precies om wat je zegt, en de woonkamer is al niet zo groot, dus ja... hoe bonter de boel, hoe kleiner het lijkt. Toch kijk ik nu naar series waar men allemaal bedrukt behang heeft, zelfs in de kleinste huisjes. Engels dus, en ergens in 1880 zitten we... met van alles aan de muren en bloemen en dan ook nog bedrukt behang... het kan wel dus. ;-)

  X

 4. Witten muren, grote meubelen en veel rood. Ik ben stap voor stap bezig met het pimpen van ons interieur. Dat moet geleidelijk en met beleid. Want mijn verkering is nogal gehecht aan zijn zooi.
  Van mij mag het leger en rustiger. Zo heb ik mijn leven ook graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.