Reacties

The Social Dilemma: verontrustende Netflix documentaire — 12 reacties

 1. Zelf heb ik er niet zoveel mee, social media, ja ik zit op FB, ja ik heb instagram, maar er kunnen dagen voorbij gaan dat ik even scroll, zoveel advertenties zie en niet wat mijn familie of vrienden doen, dat ik er al snel klaar mee ben. Ik kan hem ook rustig aan de kant leggen en vervolgens gewoon vergeten, hahahaha het gebeurt mij zelfs als we weg zijn geweest dat ie in de tas zit, en ik dat gewoon vergeet. Gelukkig? Heb ik vrienden en familie die niet zoveel appen ook, zij zitten er ook niet zo aan vast, tenminste, voor zover ik weet dan. Familie app kan zelfs dagen stil zijn dat ik dan eens zelf vraag of iedereen nog wel leeft, hahaha

  Maar ik ga dit onthouden, heb een luie dag vandaag, dus wie weet ga ik straks even kijken.

  X

 2. Ik heb dit programma nog niet gekeken, maar dat ga ik zeker doen. Wel heb ik diverse boeken gelezen die waarschuwen voor Facebook en dergelijke. Eén boek was geschreven door een facebook-moderator en die schijnt nu een hekel te hebben aan Nederlanders en ze over één kam te scheren als smeerlappen. De filmpjes die hij onder onder ogen kreeg, om daarna te besluiten of het door de beugel kon, waren ronduit schokkend en walgelijk, dus ergens begrijp ik hem wel. Het boek heet De Achterkant van Facebook, door Sjarrel de Charon. Ik wil nog even waarschuwen dat hij ook een kinderporno-filmpje beschrijft en het duurde heel lang voordat ik dat uit mijn hoofd had. Ik wou dat ik die beschrijving nooit gelezen had.

  Ik en social media. Ik heb Facebook en Instagram expres van mijn telefoon gegooid omdat ze te veel van mijn tijd in beslag namen. Voor Facebook log ik in op de laptop en met Instagram doe ik helemaal niks meer. Ik heb sinds kort Twitter, maar niet op mijn telefoon.

 3. Ik heb de docu gezien. Ik denk dat de makers gelijk hebben. Ik heb zelf wel facebook, niet op mijn telefoon trouwens, en de laatste keer dat ik Instagram gebruikte was in maart. Eigenlijk wil er van af.

 4. Men beweerd dat wel, maar deze bedrijven hebben mij of andere nooit persoonlijk gevraagd iets verplicht met hun aan te gaan.
  Wij internet gekkies maken toch zelf de keuze met wie we in zee gaan.
  Of is men zo dom om achter de grote horde aan te lopen, maar dan blijft het toch je eigen keuzen. Hans

 5. Ik vond het een boeiende documentaire en gaf verhelderende inzichten. Gelukkig kun je zelf veel door je instellingen handig toe te passen zodat je niet wordt geleefd.

 6. Lubach maakte het een paar weken geleden duidelijk via de zogenaamde fabeltjesvuik. Voor mij had ie gelijk en ik heb niet voor niet 10 jaar geleden m'n façadeboek-account opgeheven en al hun hoofddomeinen maximaal geblokkeerd. Zie dus ook nergens meer duimpjes.

  Toch speelt dit al veel langer en het heet gewoon commercie. Dwz in de USA deden TV-stations ook aan 'klantenbinding' om mensen maar naar zoveel mogelijk reclames te laten kijken. De commerciele omroepen maakte de Amerikaanse publieke omroep (PBS/NPR) uit voor communistisch. Mijn familie die daar woont trapte daar in. Ze kozen zelf voor eenzijdige informatie. Toen splitste dat land zich al in meer en minder opgeleide mensen. Die laatsten keken wel PBS en die hebben altijd prima documentaires gehad zonder reclame-onderbrekingen. Het internet heeft meer mogelijk gemaakt en de mobiele telefoon brengt de commercie tot een halve meter afstand.

 7. Ik zit bewust nergens geen fb,geen insta,geen Twitter, ik vind het allemaal onzin,ik app alleen met mijn kinderen en familie en vrienden. Al dat geroddel is nergens goed voor, dat is wel gebleken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder