Reacties

Schoolziek? Of echt ziek? Kom er maar eens achter! — 44 reacties

 1. Ik ken dat verhaal. Vroeger toen mijn kinderen klein waren hadden ze ook van die streken.....
  Nou het beste dan maar en leuk dat je even een kijkje hebt genomen en gereageerd hebt op mijn blog....

  Daaaaaag Annemieke

 2. Soms gaat het ineens ook heel snel met kinderen. Zaterdag kreeg onze peuter ook snel koorts. Natuurlijk had ik niet het dilemma of hij naar school wel of niet kon, wat trouwens uitgegesloten was met 39, 4 graden. Was wel enigzins bang voor de mexicaanse griep omdat buurmeisje het had. Maar halve dag later was het gelukkig voorbij en huppelde hij weer vrolijk rond ; )

 3. Ik had zo'n mooi boek en wilde het uitlezen... Mama.... Heb zo'n buikpijn. Ha lekker terug naar bed, beschuitje gekregen en lezen maar. Tot m'n moeder het ontdekte. Hup, boek weg, gordijnen dicht, deur ook. Nooit meer schoolziek geweest.

 4. Bij schoolziek kan er inderdaad sprake zijn van een onderliggend probleem, maar dat is niet altijd makkelijk uit te vinden. 'Gelukkig' is het soms ook gewoon alleen maar een teken van even een dagje geen zin;). Ik vind jouw regel echt een goed idee. Want ja, schoolziek zonder vermaak van schermpjes is ineens niet meer zo aantrekkelijk, denk ik.

 5. Deze maatregel ‘Wie ziek is hoort in bed, en kan geen tv kijken of ander andere schermpjes zitten.’is heel handig lijkt me als je kinderen er alle schijn van hebben als ze gewoon zin hebben in een off-day. Wel goed om op te letten of er niet iets anders aan de hand is waarom het kind niet naar school wil.

 6. Hier mogen de kinderen een paar snipperdagen per jaar.
  Dat hebben volwassenen ook hoor.

  Meestal betekent schoolziek dat er iets anders speelt. Zo heb ik mooi een dagje om uit te vinden wat de echte reden is van hun 'ziekte'.

 7. mijn moeder had een geweldige regel: elk kind moch ttoch wel 1 x per jaar schoolziek zijn...inderdaad lekker op de bank, met een boek ( toen he)| Ik deed dat ook met mijn kinderen. En kennelijk is zo'n spaarzame baaldag, enorm heilzaam!

 8. Met de kinderen weinig last van gehad, die lakmoesproef hadden wij ook.
  Zelf was ik heel vaak schoolziek toen ik 14-15 was. Dan belde ik zelf op (moeder mocht het niet weten) en fietste rond tot het tijd was om te eten en ik naar huis kon.
  Het ging vanzelf over.
  En fietsen was gezond.☻

 9. Ook voor mij ligt het ver achter me.
  Maar achter schoolziek zijn, kan ook nog heel wat anders schuilen dan lichamelijk ziek zijn.
  Menig gepest kind wil niet meer naar school en wordt dan schoolziek. Hans

 10. Toen de jongens nog naar school gingen was de oudste vaak schoolziek. Hier kwam het door het pesten dat hij doormaakte. Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik hem dus effectief geregeld thuis hield om hem die dag rust te geven. Sinds het huisonderwijs hebben we er natuurlijk geen last meer van, want zelfs bij kleine ziektes is er altijd wat les mogelijk (voorlezen, een documentaire kijken, ...). Officieel hebben wij dus geen ziektedagen meer.

 11. Ik was vroeger jaloers op die kinderen die zo lekker vertroeteld werden. Ziek zijn was bij mij thuis niet leuk. Ik lag alleen in bed en als het duidelijk was dat je echt iets had, dan mocht er een haf uurtje david de kabouter gekeken worden. Schoolziek was ik wel, ik schreef mijn briefjes zelf, 3 verschillende handschriften en ik schreef ze uit naam van mijn siefvader. Dan waren ze zo afgeleid dat ze het niet door hadden.

 12. Lijkt me inderdaad vrij lastig in te schatten in het begin. Maar aldoende leer je je eigen kind toch wel kennen, haha. Maar altijd belangrijk om te kijken waarom ze ' ziek' zijn en niet willen.

 13. Ik heb hier ook de regel, ziek is in bed. En als je halverwege de dag of ochtend zegt, ik ben weer beter, dan kleed je je aan en breng ik je naar school.

  Love As Always
  Di Mario

 14. Tja.. inderdaad, als ziek dan blijft in de bed maar mijn zoon kan het niet in de bed liggen toen klein was, nu iets groot kan het wel als hij niet lekker voelt.

 15. Ik was nooit schoolziek. Ik vond de lagere school leuk. En op de middelbare was ik gewoon te braaf. Ik (slechte moeder) probeerde wel eens dochterlief thuis te houden als ze niet lekker was op mijn vrije dag. Dan had ik visioenen van hoe ik zorgzaam een bedje op de bank maakte en kopjes thee zette. Samen lekker tutten in pyjama. Maar die bikkel van mij wilde altijd gewoon naar school. Tsss.

 16. Hier gaat mijn zoontje enorm graag naar school dus als hij zich niet goed voelt is er meestal wel echt iets aan de hand. Dan liggen we samen knus in de zetel en mag hij van mij tekenfilms kijken :-). Het moet natuurlijk geen wekelijkse gewoonte gaan worden.

 17. Ik was vaak schoolziek, maar soms moest ik ook wel even bijkomen van alles en dan een dagje thuis zitten is niet zo erg. Vonden ze op school ook niet. (Spierziekte + rolstoel en zat op ‘normale’ scholen)

 18. Als klein meisje wou ik nooit echt naar school. En zei ik ook vaak of ik ziek was. En mijn moeder vroeg altijd door bijvoorbeeld: Word je gepest, vind je het niet leuk? Maar ik wou gewoon thuis blijven haha

 19. Kort geleden dacht ik dat zoontjelief schoolziek was dus ik had hem toch naar school gebracht. Werd ik een uurtje later opgebeld of ik hem kon komen halen omdat hij had overgegeven. Ik voelde me echt even de slechtste moeder ooit.

  • Oh, dat is akelig inderdaad Frederique. Maar het kan de beste overkomen. Niettemin, ik herken het sentiment dat je je dan een slechte moeder voelt.

 20. Kan me dit nog wel herinneren van mijzelf van vroeger, maar als je je kind kent dan weet je dat denk ik wel te herkennen.

 21. Het ding was dat ik een kind was dat niet kon gaan liggen, zelfs niet met 40 graden koorts en bleef doorgaan waar geen enkele dokter dat kon begrijpen...
  Nu weten ze de verklaring daarvoor, maar zo waterdicht is die dus niet, want zelfs nu ik volwassen ben en echt ziek, kan ik echt geen hele dag plat liggen, daar word ik enorm onrustig van... Het ding is dan dat ik vaak niet serieus genomen wordt, maar de dag daarna dan wel plots naar het ziekenhuis moet omdat het zo ernstig is....

  geen waterdicht systeem dus, maar ik kan me indenken dat het bij anderen wel werkt. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder