Reacties

Houd er de moed maar in! — 34 reacties

 1. Ik ben meer het type van zoveel mogelijk doorgaan met de normale dingen en zo goed mogelijk vast houden aan een je ritme. Ik heb de afgelopen jaren veel ellende mee gemaakt en dit heeft mij overeind gehouden.

  • Ja, dat is ook mijn ervaring Lena. In moeilijke tijden toch enigszins proberen om het ritme en routine vast te houden. Als je in bed blijft liggen met de deken over je hoofd, word je daar uiteindelijk meestal ook niet vrolijker van.

 2. Wij hebben vanmorgen de wekker weer af laten gaan en stonden bijtijds op. Omdat het toch kon, bleven we vorige dagen lekker liggen. Zaten te laat aan het ontbijt en was ons dagritme foetsie. Nu weer terug naar normaal😁😷🍀

 3. Dagelijks ritme van om half 6 wakker: het hoeft even niet meer, geen reistijd naar werk, geen brood klaarmaken, kleding klaar leggen en zo. Werkritme hou ik wel maar daar buiten is het toch echt anders. En dat geeft niet.

 4. In huize F. wordt niet afgeweken van het normale ritme. Bij de pakken neerzitten zit ook niet in onze aard. Moed verloren, al verloren, daar komt niemand verder mee. Maar ik begrijp ook wel dat niet iedereen dat kan opbrengen. Goed bedoelde adviezen kunnen dan knap irriteren.

 5. Heb persoonlijke ervaring dat in 'rare' tijden, juist een vast ritme mij houvast geeft. Maar snap het wel, om even mee te veren in onder de dekens blijven liggen tot de toestand weer 'normaal' is.

  Maar dat is nogal een kinderlijke reactie, uiteindelijk. Dus blijf ik kijken naar alles wat toch plezier geeft, mooi is en gewoon doorgaat. Op tijd eten, op tijd naar bed, jezelf blijven verzorgen, dus loop ik ook niet de hele dag in een huisbroek, pyama of een makkelijke outfit. Ook al zie ik niemand. Het voelt niet fijn, dat slonzige.

  Net lang met mijn zoon aan de telefoon gezeten. Ook fijn. Dat het goed met hem gaat en dat hij even contact had met zijn oom en oma. Kleine dingen die je net weer even oppeppen.

  Maar ik heb makkelijk praten. Geen thuisschool, geen thuiswerk en geen partner om rekening mee te houden.

  Uiteindelijk denk ik dat iedereen deze tijd het beste kan invullen zoals die past bij je karakter. En accepteren dat het een rare tijd is. Misschien wel voor langer dan we dachten.

  • Dat vind ik een hele mooie insteek: de tijd zo invullen als past bij je karakter en persoonolijkheid. En inderdaad: het is ook echt een rare tijd.

 6. Ik las het hele stuk van Japke. En ben het eens met soms als "terreur"voelende adviezen en zeker opdrachten van school. Ieder gezin is anders,heeft meer/minder ruimte om elk gezinslid te laten werken. Inderdaad goed met elkaar omgaan en gezond blijven is het voornaamste.

 7. Daar word je zeker vrolijk van! Ik sta in de relaxte vakantie modus. Kan door het thuiswerken net wat langer in bed blijven liggen, tussen de middag lunchen met afbakbroodjes en s avonds een wijntje, heerlijk!

 8. Mensen zijn niet verplicht om al die adviezen te lezen.

  Voor mij is er vrijwel niets veranderd sinds ik 16 jaar geleden stopte met betaald werk. Voor die tijd had ik nog een wekker nodig en nu wordt ik al jaren waker om 07:30 standaardtijd en 08:30 zomertijd. Ik pas me dus ook niet aan aan de zomertijd en eet warm als de zon net over z'n hoogste punt is geweest. Per dag doe ik 2 looprondjes en omdat ik dat alleen doe loop ik niemand in de weg. Ik ging al niet veel naar terrassen of voetbalstadia. Als ik ziek ben bleef al iedereen thuis. Ik kan in huis dan ook niemand anders aansteken. Het verschil is dat ik niet meer wekelijks in de bieb een serie regiokranten lees. Hoeft ook niet sinds ik de alles in dezelfde online krant kan lezen. Hun betaalmuurtje bleek erg simpel te omzeilen en daar kwam ik toevallig een maande geleden achter.

  • Jouw leeftstijl verandert dus weinig door corona als ik het zo lees. Fijn dat je krant ook prima online kunt lezen. Maar mis je de bibliotheek niet? Ik moet zeggen dat ik die toch wel mis!

 9. Hier is er weinig veranderd ,we zijn het laatste jaar toch al heel veel thuis geweest omdat ik me niet zo goed voel .Dus we gaan gewoon verder zo we gewent zijn .Het enige verschil is dat ik wat minder naar de supermarkt ga en de terugweg loop om wat te bewegen .Een te gekke foto van je grijnzzzzzz

 10. Ik word ook zonder corona altijd een beetje moe van Japke, dus ik laat haar nu helemaal links liggen.
  Hoe ik met corona omga? Ik werk mij het laplazerus maar wel thuis. Dus ik sta iets vroeger op, trek makkelijke kleding aan (wel een beetje een net shirt) en douche momenteel ś-avonds. Niemand die mij ruikt, niemand die er last van heeft.
  En ik hoef 's-avonds nergens naar toe want dat mag niet van Mark.

 11. Als je gezinsleven zo'n ramp is wordt het misschien tijd voor een ander leven. Of gewoon een schop onder je kont. Zo moeilijk is het toch allemaal niet. Als dat al niet lukt, wat moet je dan als het daadwerkelijk moeilijk wordt?

 12. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en wat mij nu zo opvalt is dat er niemand over zeurt nu er zoveel belangrijker zaken aan de hand zijn. Het schijnt weinige mensen op te vallen.

 13. Ik ben het type om me toch gewoon te douchen en aan te kleden, want anders hang ik zo uren doelloos op de bank. Gelukkig moet ik doordeweeks wel, want ik zit netjes om 07:00 achter mijn laptop om thuis te werken. In het weekend doe ik het wel wat later, pas na het ontbijt. Anders kom ik er niet lekker in en heb ik geen zin in bloggen etc. en blijf ik lui liggen met iPad games. Wat af en toe ook gewoon mag hoor. Ik werk hard genoeg.

 14. Wat goed allemaal. Ik vind het heel moeilijk om een dagritme aan te houden. En loop ook wat vaker in pyjama. Niet dat ik wanhoop, maar zonder werk is het gewoon moeilijker.

 15. Nou... de eerste week was ik nog wel een beetje in vakantiemodus. Maar toen ik me realiseerde dat dit nog wéken ging duren, heb ik mezelf een schop onder mijn bips gegeven. Snel weer normaal doen want anders raak ik steeds meer uit mijn ritme.

 16. Het is voor mij wel een belemmering, dat (bijna) verplicht thuisblijven. Maar ik til er niet echt zwaar aan.

  Elk jaar hou ik rekening met de kans dat ik griep krijg. Omdat ik alleen woon, moet ik er voor zorgen dat alles wat nodig is in huis is, vóórdat de griep toeslaat. Nu het een ander virus op de loer staat, is dat niet veel anders.

  Het verschil is, dat deze ziekte gevaarlijker is, maar dat ik dit keer thuis blijf zonder ziek te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder