Nieuwe mandjes bij de Albert Heijn

‘Waar hebben ze de gewone mandjes nou weer gelaten?!’ mopperde ik tegen mijn oudste dochter, die me vergezelde in de Albert Heijn. Onze missie: twee stukken kaas halen voor de prijs van 1. Een karretje wilde ik niet, want dat zou me maar verleiden tot teveel boodschappen.

Alsof je de hond uitlaat!

‘Deze mandjes zijn heel handig hoor mama!’ wist mijn oudste dochter me te vertellen, en demonstreerde. En verrek, ze zijn inderdaad ontzettend handig! In plaats van met een mandje aan je arm te lopen zeulen, trek je het achter je aan, alsof je een hond uitlaat.

Terwijl ik mijn boodschappenmandje uitliet, voelde ik me bovendien erg werelds: net een stewardess die geroutineerd terugkomt van alweer een verre reis, en nonchalant haar koffer achter zich aan trekt.

Superhandig mandje!

Dus na mijn aanvankelijk norse reactie bij ‘iets nieuws’ ben ik helemaal om: lang leve het nieuwe mandje bij de Albert Heijn. Op de foto zie je mij met mijn mandje! Met dank aan mijn oudste dochter en haar handige mobieltje waarmee ze ook al foto’s kan maken!

En ja, ik heb toch íéts meer gehaald dan alleen die kaas… Persoonlijk wijt ik dit aan het mandje!

Kenden jullie deze mandjes al?
Hoe vind je ze?

Neem een email abonnement!

Similar Posts

20 Comments

 1. Bij mijn buurt-AH hebben ze de 2e serie al. Van de eerste serie waren zo ongeveer alle wieltjes er binnen een paar weken af. Dat levert gaten op in de mandjes en bovendien schuif je dan een scheef hobbelend geval achter je aan. Het is handig voor als het mandje wat voller is, maar volgens mij zakt ie door zn hoefjes als ie te zwaar is, dus echt een succes vind ik het nog niet. Dan zouden ze beter gewone mandjes en die rijgevallen die kruidvat hier heeft, en ook de grote Hema: met een uittrekbaar handvat en zeker 1,5x zo groot als een gewoon mandje. Die zijn ook veel steviger.

 2. Handige mandjes he :) die hebben ze bij ons al een hele tijd. Als ik met de buggy naar de AH ga, dan neem ik een gewoon mandje want die zet ik dan op de buggy zelf.
  Bij onze lidl hebben ze trouwens betere mandjes. het handvat om vast te houden is langer, waardoor ik het over een handvat van de buggy kan doen en het mandje kan trekken met de buggy.

 3. Ik vind ze ook heel handig. Hier kun je kiezen of je ze achter je aan rolt, of gewoon aan je arm neemt. Ik neem ook liever een mandje dan een kar, dan koop je minder. Nog beter, is niks te nemen, dan kun je alleen maar twee stukken kaas vasthouden.

 4. Dat is ook de bedoeling dat je net iets meer haald dan wat je nodig hebt heel slim van de AH ik vind het lijken op de boodschappentas van Oma je weet wel zo’n tas op wielen.
  Leuk geschreven!
  Groetjes Famke

 5. Bij ons staan ze ook al een tijdje maar ik pak toch nog altijd het gewone mandje als ik het nodig heb want meestal scan ik de boodschappen en doe ik alles gelijk in mijn tas. Ik ben vrij lang (1.83) en loop dan niet lekker met dat karretje achter me aan.

  Groetjes Isabelle

 6. De supers hebben ze bij ons al een hele tijd en ik vind ze niet prettig. Het is me iets te vaak overkomen dat er haastige kopers of enthousiaste kinderen met zo’n mand voor mijn voeten langs roetsen, zodat ik bijna onderuit ga.
  Groet, LM

 7. Ze hebben ze hier ook al een hele poos maar vind ze niet fijn.. vaak probeer ik hem toch aan mijn arm te hangen ;-) maarja als het mandje dan opeens toch te zwaar word laat ik hem ook maar over de grond rollen.

 8. Onze C1000 had ze, tot ze gingen verbouwen. Ik vond ze ideaal, want voor een paar boodschapjes was het gewone mandje me te klein of te zwaar (gevuld), terwijl je zo’n mandje makkelijk meetrekt. Een kar is dan weer een stuk minder flexibel en nodigt pas écht uit tot inslaan…

 9. Die trekmandjes zijn in het buitenland al jaren lang in opkomst. Vooral in grote warenhuizen waar je soms op meerdere afdelingen iets nodig hebt zijn ze zeer praktisch.
  Maar wat ik niet geloof is dat ze worden ingevoerd om meer aankopen te bevorderen. Er zit volgens mij wat anders achter. Waar ik woon loopt het de spuigaten uit met diefstal van koper, lood en metaal. Voor schroot is er een enorme markt in China.
  En dus starten in de ochtend de treinen niet omdat de dieven aan de haal zijn gegaan met koperen bedrading, lekken de kerken omdat het lood van de daken wordt verwijderd en verdwijnen een voor een de traditionele supermarktkarretjes. Die plastic dingen zijn goedkoper in de aanschaf en plasticx is zo goed als waardeloos.

 10. Ik heb ze wel eens gezien en gebruikt al kom ik vrijwel nooit bij AH. Ik vind ze voor mijzelf niet handig omdat ik teveel moet bukken en er ook over kan struikelen. Mandjes aan de arm neem ik alleen als ik zeer lichte boodschappen nodig heb. Dit ook alweer i.v.m artrose waardoor boodschappen doen best een vermoeiende en pijnlijke aangelegenheid is helaas. Voor anderen kunnen die mandjes best handig zijn hoor, maar niet voor mij.

 11. Hier bij AH, c1000 en plus hebben ze deze mandjes al een tijdje. Ik neem ze nooit omdat ik altijd te weinig boodschappen heb. Neem altijd een gewoon mandje of niets.
  Mascha

 12. Natuurlijk zijn die mandjes ontworpen om je meer te laten kopen dan in een gewoon mandje.Voel je niet hoe zwaar het is en gooi je er nog wat in. Niets voor niets in de winkelbranche. ;-)

 13. Ik vind ze zoooooo ideaal bij zwangerschap!
  Bij mijn super is uberhaubt de keuze tussen draagmandjes en rolmandjes omdat de winkel te klein is voor karren.
  Ik gooi alles waar ik maar een beetje onvoorzichtig mee kan zijn erin, en bij de kassa buk ik 1 keer waarbij ik alles op de band zet. Oke, ziet er even niet uit, maar ik kan het wel zelluf!

 14. Ohh ik vind die dingen zo erg,zo’n sleurding achter me aan trekken.Hier hebben we de C1000 waar ik vaak mijn boodschapen doe.Het konstante gevoel of mijn armen te kort zijn!!Dus bij weinig een gewoon mandje en bij wat meer een karretje
  Elisabeth

 15. Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen ideaal is… Maar ik ben 1.86m lang, en dan zou ik in een raar soort bocht moeten lopen om het mandje achter me aan te trekken. Meestal neem ik een wagentje – kunnen de tassen (van thuis neem ik een stuk of 3 boodschappentassen mee) in terwijl ik winkel. En ik probeer 1x per week boodschappen te doen, en meteen alles dus mee te nemen.
  Groetjes,
  “Mosterdzaadje”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.