Moeder, hoe laat is het?

Gepost October 18, 2010 in Huishoudelijke beslommeringen / 11 Comments

Een tijdje ging ik zonder ‘de tijd’ door het leven. Dat leek mij toen erg Zen.

Maar een leven zonder horloge, bleek niet praktisch voor een leven met kinderen. Het was toch wel handig om de tijd te weten, zodat ik niet te laat bij de schoolpoorten stond.

Maar omdat ik zo vaak met mijn handen in water zat, om kinderen te wassen, vaatdoeken uit te knijpen enz, vond ik een polshorloge niet handig. En dus kocht ik een halshorloge, en dat draag ik nu nog steeds.

Ik vind ze op de markt, voor 5 euro, en bij de schoenmaker haal ik een veter waaraan ik het horloge vastmaak. Mijn zoon Jan (13) is er zelfs door geïnspireerd geraakt, en heeft voor 7,50 de grote, zakhorlogeversie aangeschaft. Omdat hij nogal nonchalant is, vreesde ik dat hij het ding binnen de kortste keren kwijt zou zijn, maar hij gaat er keurig mee om. En als iemand hem vraagt hoe laat het is, dan grijpt hij met een professioneel gebaar in zijn broekzak en knipt zijn horloge open.

Zo draag ik de tijd om mijn nek.
Net als mijn kinderen.

Draag jij een horloge?
Waarom wel of juist niet?
Een polshorloge of halshorloge?


11 responses to “Moeder, hoe laat is het?

 1. Ik draag al een hele tijd geen horloge meer. Inderdaad heel zen. Toch ben ik altijd en overal op tijd. 🙂 In noodgevallen kan ik altijd even op mijn mobieltje kijken hoe laat het is. En in ons huis wemelt het van de klokken…we hebben er alleen al zes in de woonkamer. Tic van mijn man…

 2. Jaren lang de ene na de andere verslonden van goedkoop tot een hele dure. Ik weet niet wat het was maar soms had ik meerdere in 1 jaar tijd. En omdat ik bij de thuiszorg werkte kon ik beslist niet zonder. Nu heb ik een hele goede gevonden kostte toen 169, gulden en die is perfekt. Af en toe een nieuw batterijtje. Inmiddels is hij 17 jaar en er moet eigenlijk een nieuw glaasje op.

 3. Een polshorloge van Swatch!

  lekker plat
  kan tegen alle soorten water
  met een bandje dat op ‘n armbandje lijkt

  Ik heb daarvoor allerlei soorten horloges gehad, van goedkope-van-de-markt tot dure-van-de-juwelier, maar niks lijkt bestendig tegen ‘het huishouden’ (inderdaad die handen/borden/doekjes wassen)

  Dit merk heeft me nog nooit teleurgesteld 🙂 (Ik had er als kind ook één, maar die was echt te kinderachtig om nu nog te dragen.. overigens doet ‘ie het nog prima!)

 4. Nop; géén horloge. Alleen een digitaal klokje op de dvd speler en klokje op mobiele. Gaat (tot nu toe) nog wel goed maar ga over jouw oplossing nadenken. Als ik tijd heb..

 5. Ook ik draag al jaren geen horloge meer, idd huishouden en kinderen wat teveel resulteerde in moeten afdoen bij afwassen/ nat worden. Soms hang ik een oud gouden klokje om , aan een gouden kattinkje, net te mooi en oud ( duur ? misschien) voor gewoon dagelijks. Jouw oplossing zou ik hier toch ook wel moeten kunnen vinden, hoop ik.
  Henriette

 6. Hele tijd heb ik er geen gehad, maar sinds een poosje draag ik weer een pols horloge, ik draag hem met het klokje naar de pols gedraaid omdat ik het glas altijd beschadigd

 7. Ik draag een polshorloge, maar altijd om mijn rechterhand (ben zelf ook rechts) ooit mee begonnen vanwege uitslag op de linkerarm, en tis toch veel makkeleijker, die arm gebruik je imeers veel vaker!!

 8. Draag al 16 jaar geen horloge meer. thuis gebruik ik het klokje op de oven. (zet ook regelmatig de kookwekker om niets te vergeten) en onderweg het klokje op mijn fietscomputer of mijn gsm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.