Lidl producten: als beste getest

lidl beste koopIn de bibliotheek haal ik graag de Consumentengids, met verslagen van tests van producten.

En de laatste tijd valt me iets op: het zijn heel vaak producten van de Lidl die als beste uit de test komen. Sowieso scoren ze jaar op jaar goed met hun groentes. Maar ook veel andere producten vallen in de prijzen!

Hier onder een overzichtje van Lidl producten die als beste getest zijn, en/of de titel beste koop hebben gekregen. Beste uit de test betekent dat een product de beste kwaliteit is. De beste koop wil zeggen: goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

NB. Reviews van sportkleding Lidl vind je op Ren mama, ren!

Lidl producten: als beste getest of beste koop

 1. Lidl frituurolie van Vita d'Or in zo'n doorzichtige fles
 2. Lidl tandpasta merk Dentalux
 3. Lidl brood
 4. Lidl koffiecups voor Nespresso apparaten: Bellarom Azzurro (beste koop én best getest)
 5. Wasmiddel voor witte was van het merk Formil
 6. Lidl pindakaas Vita d'Or
 7. Lidl Pesto á la Genovese (beste koop en best getest)
 8. Vaatwasmachine tabletten W5
 9. Lidl batterijen Aerocell
 10. Lidl pastasaus merk Combino

De Lidl is er zelf natuurlijk ook trots op! Op deze pagina zie je al hun prijswinnende producten op een rijtje en ze zijn ook goed bezig met hun Lidl green bag.

Mijn beste producten Lidl

Wat ik koop bij de Lidl hangt erg af van de vraag of ik er kóm. Als ik er kom, dan haal ik een flink aantal van bovengenoemde producten. Maar ik rijd er niet speciaal voor naar de Lidl.

 • Dat van die Lidl frituurolie las ik helaas net te laat. Ik had namelijk net superdure frituurolie van het merk Diamant gekocht! Dat doe ik dus niet nog een keer. De volgende keer koop ik de Vita d'Or frituurolie.
 • De vaatwasmachinetabletten gebruikte ik al.
 • Broodmix Lidl voor zelf brood bakken.
 • Pastasaus en pesto koop ik nooit.
 • De Lidl batterijen heb ik een keer gekocht toen ze bij de kassa lagen, met het bordje er bij dat ze de beste koop waren.
 • Pindakaas koop ik wel bij de Lidl, maar dat is meer toeval. Als ik het nodig heb, en ik ben bij de Lidl dan neem ik een pot mee. Maar de kinderen eten ook wel andere merken pindakaas.
 • Lidl tandpasta hebben we bijna nooit. Meestal koop ik namelijk bij de Wibra zo'n staande tandpaste, waar geen dop op hoeft.
 • Waspoeder van de Lidl gebruik ik wel, maar soms heb ik ook wel de poeder van de Jumbo.
 • Lidl cashewnoten: deze zijn nooit als beste getest, maar vind ik zelf erg lekker!
 • Lidl aardappelkroketten die je in de oven kunt doen. Makkelijk en lekker!

Lees ook mijn review van het Lidl verspakket. En heb je al gehoord van de Lidl verspil me niet producten?

Wist jij dat de Lidl producten zo goed beoordeeld worden? Wat is jouw favoriete Lidl product?

Similar Posts

22 Comments

 1. Stroopwafels! En de cashews heb ik pas ook op, heerlijk.
  Goed om te weten. dat rijtje. Goedkoop hoeft dus niet altijd minder te zijn.

 2. Het was wel bekend. Het is er ook altijd drukker dan bij de aldi. Tandpasta is mijn favoriet. Wasmiddel en vaatwas tabletten haal ik toch liever bij de aldi.

 3. Ik doe bijna altijd mijn boodschappen in de Lidl. Ik ben eigenlijk heel tevreden over hun producten. Ik vind het ook een aangename winkel. Ik houd niet zo van winkels met overdreven veel soorten producten in de rekken. Dan krijg ik keuze-stress ;-)

  1. Ik vind de Lidl ook prettiger dan de Aldi. Maar wat betreft producten hebben ze echt wel van alles vind ik! Zoals sportkleding, vloerkleden, dekbedden en kasten. Maar dat vind ik niet erg : )

 4. Ik heb normaliter al niet zo'n hoge dunk van de consumentenbond (als je bij een test van DVD-spelers de kwaliteit van de handleiding voor 20% meeneemt ben je naar mijn mening niet goed snik), maar toen ik las dat ze de cups van de Lidl als beste koop zagen was mijn verbazing heel groot. Die koffie is niet te drinken en in de verste verte niet te vergelijken met de koffie die Nespresso aanbiedt.

  Qua batterijen is algemeen bekend dat het geen donder uitmaakt of je het dure merk van Varta koopt of een huismerk van de AH, Lidl, Aldi of Hema. Al de batterijen komen uit dezelfde fabriek :D

  1. Misschien dat ik hoge eisen heb voor mijn koffie, een senseo komt er bij mij bijvoorbeeld ook niet in. Ik vind dat soort koffie gewoon té lafjes qua smaak.

   Neemt verder niet weg dat ik de consumentenbond verder ook niet echt vertrouw qua tests. Ze geven een eindoordeel op basis van een score-formulier, iedere score geven ze een bepaalde waarde mee, waarna je een eindoordeel krijgt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar dat onderzoek naar DVD-spelers, het zal mij een rotzorg zijn hoe de handleiding in elkaar steekt, maar een DVD-speler die daar goed in scoort krijgt dus automatisch een goede eindbeoordeling.

 5. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet veel bij Lidl kom. Ik moet er voor naar een ander dorp of naar de grote stad. In kilometers maakt het niet veel uit wie van de twee ik kies. Eigenlijk ga ik alleen naar Lidl als ik zie dat ze iets speciaals verkopen. Zoals laatst een lockmachine (voor het naaien), maar ook heb ik er wel eens haakkatoen gekocht en regenlaarsjes voor klein meisje. Ik zou er vaker heengaan als er een vestiging dichtbij zou zijn want ik hoor er goede berichten over. Zo nu ook bij jou :-)

  1. Afstand speelt zeker een rol. Ook bij mij. Wij hebben een Lidl op 8 km afstand waar betaald parkeren is. Daar kom ik dus nog maar zelden. Maar er is er ook eentje in Terborg, en die bezoek ik wel graag.

   En op het platteland moet je overal een stukje voor rijden, dus dat is voor mij niet zo'n punt.

 6. WC papier van de Lidl. En die is zeker niet goedkoper dan het eigenmerk van welke willekeurige supermarkt dan ook maar hij is wel fijn.
  Vaatwastabletten van W5 vind ik te duur. Bij Deen zijn de vaatwastabletten goedkoper en ook prima. Hagelslag is bij de Deen ook goedkoper dan bij de Lidl. De inhoud van het pak is bij de lidl 400 gram en die van deen 600 gram.
  Het valt mij op zich tegen hoe goedkoop de Lidl is. Als je in je eigen supermarkt goed kijkt dan zie je ook de koopjes wel. Het ene artikel is bij deen wat duurder het andere artikel is bij lidl wat duurder. Ik denk als je goed oplet je onderaan de streep bij de Lidl net zoveel kwijt bent als bij een andere supermarkt.
  Ingrid

  1. Een interessant perspectief Ingrid! Ik hoop namelijk toch echt wel goedkoper uit te zijn bij de Lidl. Maar misschien als je de basisproducten bij een gewone supermarkt haalt het verschil inderdaad weg valt? Toch hoop ik van niet.

 7. Premium droge hondenbrokken, zak 3 kilo voor 3.99. Het is een soort biks en mijn hond Laika vindt het heerlijk. Soms koop ik, als het er is, een doosje vochtige brillenschoonmaakdoekjes, maar vaak is dat artikel er niet. Schoenen wil ik er ook nog wel eens kopen, dan komt er een partij winterschoenen binnen, en dan moet ik snel zijn want maat 37 is dan snel uitverkocht. De maten boven de 41 blijven langer liggen.

 8. Leuk artikel!
  Veel van de producten die je bespreekt koop ik al jaren bij Lidl.
  De adviezen van de Consumentenbond neem ik vaak met een grote korrel zout.
  Meestal bezoek ik 3 supermarkten als ik de grote boodschappen haal, maar die zitten aan hetzelfde plein hier.

  1. Ik ben nieuwsgierig Zuinige Student: wat is er mis met de adviezen van de Consumentenbond? Hierboven was nog iemand kritisch over ze. Ik dacht dat ze wel betrouwbaar waren?!

  2. Vaak is bv W5 in Duitsland een middenmoter, en hier is CB allang niet meer betrouwbaar, ooit keer beste koop wasmachine gekocht was de slechte die ik ooit heb gehad wat een onding :(

  3. Tja, hoe kan ik dat het beste uitleggen. De manier waarop ze tot hun conclusies komen is niet altijd zoals je het zelf zou beoordelen.
   Bij apparaten kijken ze vaak amper naar kwaliteit en levensduur. Zie reactie Nada surf.
   Zoals je zelf al zegt, het zijn adviezen. Er zijn tegenwoordig gelukkig meerdere bronnen die je kunt raadplegen als je iets van plan bent om aan te schaffen ;)

  4. Bedankt voor de toelichting! Inmiddels hoorde ik ook al over een test van Kassa die compleet andere resultaten had voor het zelfde product als de Consumentengids. Wel een teleurstelling hoor! Ik dacht echt dat zij betrouwbaar en goed waren. Baal.

 9. Ik koop er voornamelijk natvoer voor de katten omdat ze dat niet laten staan. Inhoud met blikken is goedkoper dan zakjes en bakjes. De hond weigert wel hun brokken, maar heeft dan ook liever kattenbrokjes... Die moet ik van Hills kopen vanwege granenallergie bij een vd katten. Verder is hij niet zo kieskeurig. De droge biscuitjes krijgt hij 1 per dag en vindt hij heerlijk.
  Ik koop vaak alleen de biologische groente en soms aangevuld met andere omdat het bekend staat dat de Duitse supers strengere regels hebben voor toegestane gifstoffen dan Nederland.
  Verder koop ik vaak de aanbiedingen van bollen/planten/zaad en het toiletpapier.
  Ook neus ik graag bij de Non-Food spulletjes en koop daar wat ik kan gebruiken op dat moment. Hobby-spulletjes zijn favoriet. Afgeprijsde pyjama's ook.Schoenen en T-shirts koop ik nooit daar.
  Rest koop ik bij de natuurwinkels aan voeding.
  Marianne (van consuminderenmetmarianne blogspot)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.