Kinderkamers voor een knieperig budget

Kinderkamers voor klein budget

Je ziet tegenwoordig de mooiste kinderkamers! In prachtige kleuren, die allemaal bij elkaar passen. Met droombedden in de vorm van racebedden, hutten en boten, en mooie dingen aan de muur.

Zo’n kinderkamer kan best duur zijn.

Maar gelukkig kun je ook prima hele leuke kinderkamers maken op een knieperig budget.

13 handige en budgetvriendelijke tips voor leuke kinderkamers!

 1. Heeft een collegamoeder net 500 euro neergeteld voor een muurschildering? Niets aan de hand: dat kun jij ook! En het goede nieuws is dat je daar niet Picasso voor hoeft te heten. Het enige dat je nodig hebt is een overhead projector. Die huur je, of beter nog, misschien kun je hem van iemand lenen. Bijvoorbeeld via Peerby. Projecteer de favoriet van je kind groots op de muur, en teken het na. En dan is het een kwestie van inkleuren. Het is net kleuren op nummer!
 2. Koop een houten hoepel, en bevestig die aan het plafond. Je kunt de hoepel omwikkelen met roze linten voor een prinsessenkamer of met blauwe linten voor een hemels effect. Vervolgens hang je allerlei rondslingerend speelgoed aan de hoepel. Dat kan met wasknijpers, maar ook met vleeshaken. Hang in het midden een visnet, en het is nog een mand ook!
 3. Zet je kind zelf aan het werk, en laat hem los op 3 A3-papieren. Lijst ze in en hang ze op. Het is net de Cobra stijl! Hieronder een schilderij van Karel Appel:kinderkamers
 4. Tijdelijke kunst: Koop een stuk stof met leuke figuren erop, en knip die uit. Mix twee theelepels stijfsel met 1 kopje water. Drenk de stof in de stijfsel en hang op.
 5. Vind je het moeilijk om afscheid te nemen van die schattige kleine maatjes? Span een waslijn in de kamer en hang ze daaraan op.
 6. Kies voor een zogenoemde accent muur. Dat scheelt behang en verf.
 7. Haal in de kringloop een leuk salontafeltje. Dergelijke tafels zijn heel geschikt als kindertafel. Vind je hem een beetje saai? Koop een goedkoop tafelkleed (Wibra, Zeeman) en leg dat er bovenop. Lijm het vast!
 8. Dekens zijn heel geschikt als goedkope gordijnen. Bij o.a. de Wibra vindt je fleece dekens met Walt Disney figuren erop. Hang ze op met kleine gordijnklemmetjes (te krijgen bij Xenos, Hema, Ikea) aan een roede.
 9. Plak oude cd’s op elkaar en hang ze op aan vislijn (zie je niet hangen). Zo heb je prachtige mobiles, en als de zon erop schijnt weerspiegelt die door de hele kamer.
 10. Koop bij een doe-het-zelf zaak plakspiegels en hang die op ooghoogte van je kind.
 11. Ga zelf granny squares haken en maak daar een mooie deken van of ga cactussen haken!
 12. Koop een heel stevig touw en hang dat midden in de kamer. Kost bijna niets, en je kind kan fijn Tarzan spelen. Laat die wel door een professional doen zodat het touw niet loslaat op een slecht moment.
 13. Ik ben helaas niet zo handig, en kan dus niet even de kamers van mijn kinderen een nieuw kleurtje geven of behangen. Daarom ben ik erg blij met zogenoemde muurstickers. De kamers van mijn kinderen zijn er gigantisch van opgeknapt! Bovendien zijn een aantal onplezierige pentekeningen op de muren verdoezeld. Nou ja, bijna. Kijk hieronder, zie je de muurstickers die ik gebruikte:kinderkamer tips klein budget
  kinderkamer klein budget
 14. Verf 1 muur met schoolbordverf en 1 muur met magneetverf. Geen zin een muur te verven? Haal dan een goedkoop stuk hardboard in een doe-het-zelf zaak en verf die. Hang op ooghoogte van je kind. Koop er wat leuke magneten bij, en je kind kan bijvoorbeeld boter-kaas-en-eieren spelen.

Bonustip: koop een doos kaarten met Winnie de Poeh karakters op, en lijst er een aantal in! Dat zijn leuke eye catchers.

Conclusie

Mijn belangrijkste tip als het om kinderkamers gaat is: ‘Laat je niet gek maken door trends en omgeving!’ Het is echt niet per sé nodig dat je dochter een prinsessenkamer heeft, of je zoontje een brandweerkazerne als slaapkamer.

Jouw aanwezigheid is veel belangrijker dan de mooiste kamer.

En wil je de kinderkamer van je kind toch bijzonder maken, dan zijn daar heel veel budgetvriendelijke oplossingen voor.

Leestips

Wat is jouw budgetvriendelijke tip voor een kinderkamer?

Similar Posts

55 Comments

 1. Wat een leuke en originele ideeën. Zelf hebben onze kinderen een vrij basic kamer met wat leuke assecoires aangekleed, dekbed overtrek van de grote held, leuke kussentjes op bed en een schilderijtje aan de muur. Kost geen fortuin en mochten ze deze held ontgroeien is het kamertje in een hand om draai om te toveren tot een ander thema. Print een nieuwe afbeelding en wissel het schilderij, nieuw dekbed overtrek en klaar.

  1. Een basis interieur en dat dan aanpassen met accessoires vind ik altijd een slimme methode. Het maakt veranderen makkelijk en je kunt heel makkelijk meegroeien met een veranderende smaak van je kind.

 2. Hahahaha, die overhead projector heb ik toevallig deze week nog in de klas gebruikt.
  Ik laat leerlingen daar hun profiel mee natrekken om dan een zelfportret te maken.
  Zo grappig, telkens ik dat ding uithaal zijn ze zoooo nieuwsgierig!
  “Mevrouw, wat is dat?”
  Ik zeg dan altijd de voorloper van het smartboard. ;)

  Leuke ideetjes trouwens.

  Wij hebben schoolbordverf op onze wc-deur en dat vinden de kindjes en de bezoekers ook altijd fijn.

 3. Laat je niet leiden door je eigen ideeën, maar vraag nou juist bij een kinderkamer waar je kind behoefte of interesse in heeft. Wie weet wil je dochter juist een piratenbed. Of liever geen hoogslaper. Maar wel een groot buro om aan te tekenen en knutselen. Of een mooie grote spiegel voor de zoon die een verkleedkist heeft.
  Het is toch hun kamer? En dan ook lekker laten meehelpen met het decoreren :D Ja, ook als je ziet dat het misgaat met verf of plaksel. Dan leren ze dat ze soms ook met hun foutjes moeten leven…

 4. Misschien zijn zoons makkelijker. Destijds heb ik er geen dure kamers van gemaakt. Wel vrolijk. Ik liet mijn zoons uit duplosteentjes de kleur kiezen die ze het mooiste vonden en dat werd de accentkleur. Leuk behang, wat trouwens wel prijzig was. Zoons gingen al snel bij elkaar op de kamer slapen omdat ze dat zo gezellig vonden. De andere slaapkamer was toen de speelkamer.

 5. Super leuke ideeen, waarmee maar weer eens bewezen is dat leuk en of mooi echt niet duur hoeft te zijn, en bovendien ook nog eens een stuk origineler is dan kant en klare produkten.ik maakte voor mijn dochter een mooie grote poef van haar oude matrasje uit haar ledikantje toen ze daar uitgegroeit was, dubbelvouwen een mooie hoes van dikke stof uit een coupon van een meubelzaak van een paar euro in kleuren die bij haar beddengoed en gordijnen pasten en klaar, ze heeft hem zelfs meegenomen toen ze het huis uit ging als kussen voor haar poes.

 6. Wat een leuke ideeën!!

  Wij wonen wat kleiner als gemiddeld en voorzagen wat ruimte problemen. Daarom hebben we voor de kinderkamer van de oudste het dressoir van de woonkamer gebruikt als commode zodat er in de woonkamer meer plek was voor kinderspullen als de box en speelgoed. En zo ruilen we eigenlijk nog altijd meubels van plek, van woonkamer naar kinderkamer of naar onze slaapkamer.

  Daarnaast rommelmarkten… geweldig voor leuke spulletjes op de kinderkamer! En wij kochten bijvoorbeeld via marktplaats een oud 60e jaren bedje… we hadden dus echt van alles wat staan en heb altijd alleen maar gehoord, wat een leuk gezellig kamertje!

 7. Wat een leuke ideeën! En inderdaad best low budget!
  Wij zijn hier ook creatief en low budget moeten beginnen met de kinderkamers. En dat is best goed gelukt door zelf dingetjes te maken. Ik vind het idee van de kleine baby kleertjes op een waslijn super leuk.
  Het enige waar we nog een beetje mee zitten is gebrek aan kasten waardoor heel veel spullen nog los in de kamer staan. Voor kasten moeten we echt sparen. Bakken hebben we ook al, maar echt leuk staat dat niet. Ik probeer alles maar op een leuke manier neer te zetten maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer met al die losse spulletjes.
  Marktplaats of kringloop is voor ons altijd wel een goede oplossing en nog leuk ook!

  1. Veel losse, kleine dingen in een kamer geeft inderdaad een rommelig effect. Bij mij komt de gedachte op aan zo’n kast met vakken waar je dan mandjes in kunt zetten op. Door alle manden in één kast te verzamelen ben j ook meteen af van al die losse spullen.

   Of misschien een mooie kast kopen bij de kringloop en die inrichten met alle losse spullen?

 8. Ik vind het persoonlijk ook niet nodig om een kinderkamer heel duur in te richten. Leenbakker, Ikea hebben al leuke niet te dure meubels. En zoals jij zegt, met deze tips, kom je ook al een eind.

 9. Pak drie kleuren verf, een voor de basis en en twee voor met sponzen figuren erop de zetten. Kunnen ze nog zelf doen ook.

  Love As always
  Di Mario

 10. niks zo leuk als voor weinig geld kinderkamers pimpen. Ik heb wat met stofjes en maakte enorme kussenovertrekken in het thema van de kamer.

 11. Superfijne tips! En nee, het hoeft echt niet zo heel erg duur. Met een beetje nadenken kun je ook voor wat minder geld prima een (kinder)kamer inrichten.

 12. Fijne tips! Ik heb nog geen kinderen, maar kijk er wel naar uit om een leuke kinderkamer in te richten!

 13. Lat je zeker niet gek maken, wij kochten toen der tijd een duur babykamertje, waar twee kinderen gebruik van maakten en de kast staat nu al 12 jaar in de kamer en gaat nog jaren mee. Je kan het allemaal zo duur maken als je wil, maar eens goed rondkijken wat je al heb, doet ook wonderen.

 14. ik heb mij nooit laten misleiden maar gewoon gedaan wat ik leuk vond en wat nuttig was. was ook niet goedkoop maar ja kinderen kosten nou eenmaal geld :D

 15. Ik vind het ook leuk om met een klein bedrag het maximale neer te zetten! Zo word je op meerdere vlakken creatief uitgedaagd ☺️🌿

 16. Wat een creatieve ideeen allemaal! Wij hebben een krijtbord van Ikea in de keuken hangen dat ook magnetisch is. Niet duur en dan hoef je helemaal niks te verven ;)

 17. Een kinderkamer is het mooist als het kind gelukkig is.
  Die kijken niet naar geld maar of ze zich goed voelen in de omgeving. Hans

 18. Liefde voor deze zin: “Jouw aanwezigheid is veel belangrijker dan de mooiste kamer.” <3
  En wat een waanzinnig goede ideetjes. Die van de hoepel is heel tof. En ook leuk van de mooie kleine pakjes en dergelijke. Als ik ooit door de opruimfase heen kom (zelfs in deze Coronatijden heb ik echt nagenoeg geen tijd. Komt ook door thuisonderwijs) dan weet ik wat ik allemaal met spulletjes kan doen.

  1. Dankjewel Rory, fijn dat je het goede ideeën vindt. Thuisonderwijs geven lijkt me heel pittig! Ik ben wel blij dat ik dat niet hoef moet ik bekennen.

 19. Het behang gewoon wit gekalkt. Toen Feijenoord kaftpapier(sorry andere fans)
  In kleine stukjes met prittstift erop geplakt. Stof van de club gekocht. Dekbedhoes genaaid. Tada kamertje klaar.
  Grote broer stikjaloers. Moest ik het nog een keer doen haha.

 20. Goede tips! Ik ben sowieso een grote fan van dingen zelf doen in plaats van laten doen en zelf creatief worden. Op Pinterest vind je ook nog super veel inspiratie voor dit soort dingen! :)

 21. Wat een mooie blog en wat je zegt de kamer kan nog zo mooi zijn maar zonder mama en papa toch stuk minder
  En leuke tips

 22. Ik vond het altijd zo leuk om de kinderkamer op te knappen. Vaak gedaan! Ik had posters in de bieb gekocht (Van Kleine Beer) en ingelijst. Dat was ook niet duur. En ik heb ooit een sierrand op het behang gemaakt van ander behang. Nam ik zo’n stapeltje voorbeeldblaadjes mee uit de bouwmarkt. Kostte niks. Maar officieel is dat wel stelen, denk ik.

  1. Wat een goede ideeën! Een poster inlijsten is inderdaad een budgetvriendelijke manier om de muur op te sieren. En dat van die behangrand vind ik ook een hele goede tip.

 23. Zo’n projector is te gek. Wij hadden er een geleend en Mario en Luigi op de muur geschilderd in de oude kamer van de jongens. Ook leuk dat ze op die manier zelf mee konden schilderen. Ze waren heel trots en blij ermee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.