Reacties

Kinderkamers voor een knieperig budget — 55 reacties

 1. Wat een leuke en originele ideeën. Zelf hebben onze kinderen een vrij basic kamer met wat leuke assecoires aangekleed, dekbed overtrek van de grote held, leuke kussentjes op bed en een schilderijtje aan de muur. Kost geen fortuin en mochten ze deze held ontgroeien is het kamertje in een hand om draai om te toveren tot een ander thema. Print een nieuwe afbeelding en wissel het schilderij, nieuw dekbed overtrek en klaar.

  • Een basis interieur en dat dan aanpassen met accessoires vind ik altijd een slimme methode. Het maakt veranderen makkelijk en je kunt heel makkelijk meegroeien met een veranderende smaak van je kind.

 2. Hahahaha, die overhead projector heb ik toevallig deze week nog in de klas gebruikt.
  Ik laat leerlingen daar hun profiel mee natrekken om dan een zelfportret te maken.
  Zo grappig, telkens ik dat ding uithaal zijn ze zoooo nieuwsgierig!
  "Mevrouw, wat is dat?"
  Ik zeg dan altijd de voorloper van het smartboard. ;)

  Leuke ideetjes trouwens.

  Wij hebben schoolbordverf op onze wc-deur en dat vinden de kindjes en de bezoekers ook altijd fijn.

 3. Laat je niet leiden door je eigen ideeën, maar vraag nou juist bij een kinderkamer waar je kind behoefte of interesse in heeft. Wie weet wil je dochter juist een piratenbed. Of liever geen hoogslaper. Maar wel een groot buro om aan te tekenen en knutselen. Of een mooie grote spiegel voor de zoon die een verkleedkist heeft.
  Het is toch hun kamer? En dan ook lekker laten meehelpen met het decoreren :D Ja, ook als je ziet dat het misgaat met verf of plaksel. Dan leren ze dat ze soms ook met hun foutjes moeten leven...

 4. Misschien zijn zoons makkelijker. Destijds heb ik er geen dure kamers van gemaakt. Wel vrolijk. Ik liet mijn zoons uit duplosteentjes de kleur kiezen die ze het mooiste vonden en dat werd de accentkleur. Leuk behang, wat trouwens wel prijzig was. Zoons gingen al snel bij elkaar op de kamer slapen omdat ze dat zo gezellig vonden. De andere slaapkamer was toen de speelkamer.

 5. Super leuke ideeen, waarmee maar weer eens bewezen is dat leuk en of mooi echt niet duur hoeft te zijn, en bovendien ook nog eens een stuk origineler is dan kant en klare produkten.ik maakte voor mijn dochter een mooie grote poef van haar oude matrasje uit haar ledikantje toen ze daar uitgegroeit was, dubbelvouwen een mooie hoes van dikke stof uit een coupon van een meubelzaak van een paar euro in kleuren die bij haar beddengoed en gordijnen pasten en klaar, ze heeft hem zelfs meegenomen toen ze het huis uit ging als kussen voor haar poes.

 6. Wat een leuke ideeën!!

  Wij wonen wat kleiner als gemiddeld en voorzagen wat ruimte problemen. Daarom hebben we voor de kinderkamer van de oudste het dressoir van de woonkamer gebruikt als commode zodat er in de woonkamer meer plek was voor kinderspullen als de box en speelgoed. En zo ruilen we eigenlijk nog altijd meubels van plek, van woonkamer naar kinderkamer of naar onze slaapkamer.

  Daarnaast rommelmarkten... geweldig voor leuke spulletjes op de kinderkamer! En wij kochten bijvoorbeeld via marktplaats een oud 60e jaren bedje... we hadden dus echt van alles wat staan en heb altijd alleen maar gehoord, wat een leuk gezellig kamertje!

 7. Wat een leuke ideeën! En inderdaad best low budget!
  Wij zijn hier ook creatief en low budget moeten beginnen met de kinderkamers. En dat is best goed gelukt door zelf dingetjes te maken. Ik vind het idee van de kleine baby kleertjes op een waslijn super leuk.
  Het enige waar we nog een beetje mee zitten is gebrek aan kasten waardoor heel veel spullen nog los in de kamer staan. Voor kasten moeten we echt sparen. Bakken hebben we ook al, maar echt leuk staat dat niet. Ik probeer alles maar op een leuke manier neer te zetten maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer met al die losse spulletjes.
  Marktplaats of kringloop is voor ons altijd wel een goede oplossing en nog leuk ook!

  • Veel losse, kleine dingen in een kamer geeft inderdaad een rommelig effect. Bij mij komt de gedachte op aan zo'n kast met vakken waar je dan mandjes in kunt zetten op. Door alle manden in één kast te verzamelen ben j ook meteen af van al die losse spullen.

   Of misschien een mooie kast kopen bij de kringloop en die inrichten met alle losse spullen?

 8. Ik vind het persoonlijk ook niet nodig om een kinderkamer heel duur in te richten. Leenbakker, Ikea hebben al leuke niet te dure meubels. En zoals jij zegt, met deze tips, kom je ook al een eind.

 9. niks zo leuk als voor weinig geld kinderkamers pimpen. Ik heb wat met stofjes en maakte enorme kussenovertrekken in het thema van de kamer.

 10. Lat je zeker niet gek maken, wij kochten toen der tijd een duur babykamertje, waar twee kinderen gebruik van maakten en de kast staat nu al 12 jaar in de kamer en gaat nog jaren mee. Je kan het allemaal zo duur maken als je wil, maar eens goed rondkijken wat je al heb, doet ook wonderen.

 11. Wat een creatieve ideeen allemaal! Wij hebben een krijtbord van Ikea in de keuken hangen dat ook magnetisch is. Niet duur en dan hoef je helemaal niks te verven ;)

 12. Liefde voor deze zin: "Jouw aanwezigheid is veel belangrijker dan de mooiste kamer." <3
  En wat een waanzinnig goede ideetjes. Die van de hoepel is heel tof. En ook leuk van de mooie kleine pakjes en dergelijke. Als ik ooit door de opruimfase heen kom (zelfs in deze Coronatijden heb ik echt nagenoeg geen tijd. Komt ook door thuisonderwijs) dan weet ik wat ik allemaal met spulletjes kan doen.

  • Dankjewel Rory, fijn dat je het goede ideeën vindt. Thuisonderwijs geven lijkt me heel pittig! Ik ben wel blij dat ik dat niet hoef moet ik bekennen.

 13. Het behang gewoon wit gekalkt. Toen Feijenoord kaftpapier(sorry andere fans)
  In kleine stukjes met prittstift erop geplakt. Stof van de club gekocht. Dekbedhoes genaaid. Tada kamertje klaar.
  Grote broer stikjaloers. Moest ik het nog een keer doen haha.

 14. Goede tips! Ik ben sowieso een grote fan van dingen zelf doen in plaats van laten doen en zelf creatief worden. Op Pinterest vind je ook nog super veel inspiratie voor dit soort dingen! :)

 15. Ik vond het altijd zo leuk om de kinderkamer op te knappen. Vaak gedaan! Ik had posters in de bieb gekocht (Van Kleine Beer) en ingelijst. Dat was ook niet duur. En ik heb ooit een sierrand op het behang gemaakt van ander behang. Nam ik zo’n stapeltje voorbeeldblaadjes mee uit de bouwmarkt. Kostte niks. Maar officieel is dat wel stelen, denk ik.

  • Wat een goede ideeën! Een poster inlijsten is inderdaad een budgetvriendelijke manier om de muur op te sieren. En dat van die behangrand vind ik ook een hele goede tip.

 16. Zo'n projector is te gek. Wij hadden er een geleend en Mario en Luigi op de muur geschilderd in de oude kamer van de jongens. Ook leuk dat ze op die manier zelf mee konden schilderen. Ze waren heel trots en blij ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder