Kleurboeken voor volwassenen

kleuren voor volwassenen
Een van de gratis kleurplaten

Ik zag ze laatst bij de boekhandel liggen: kleurboeken voor volwassenen. Kleuren schijnt helemaal hot te zijn. De gedachte achter kleuren kan ik wel waarderen: het helpt je te ontspannen.

Maar mijn innerlijke Calvinist speelt op!

Wat voor nut heeft kleuren?

Want voor nut heeft dat kleuren? Als je iets breit of naait kan dat ook ontspannen en meditatief werken. En dan heb je daarna iets wat je kunt gebruiken.

En ik moet onwillekeurig ook denken aan de feministes die al flipten toen vrouwen cupcakes gingen bakken. Van kleuren zullen ze dan helemaal wel een rolberoerte krijgen.

Kleuren voor de ontspanning

En toch, als ik de website kleurenvoorvolwassenen.nl bekijk, heeft het wel iets. Bovendien staan er allemaal lovende ‘testimonals’ van mensen op die er veel plezier aan beleven.

Misschien dat ik er anders toch maar eentje ga proberen. Greet Haasnoot biedt op haar website heel sympathiek twee gratis kleurplaten aan namelijk.

Wellicht ontspant mijn innerlijke Calvinist ook als ik ga kleuren?

Wat vind jij van kleuren voor volwassenen?

Similar Posts

18 Comments

 1. Ha die zijn fantastisch, ik heb er natuurlijk ook al een. Het is gewoon echt leuk om te doen, wellicht juist misschien wel omdat het totaal NIET nuttig is? (als je het af hebt). Ik vind ze echt geweldig hoor. Verslavend ook :-)

 2. Ik heb hem ook, speciaal gekocht om samen met mijn zoontje te kleuren. Het heeft wel iets meditatiefs. En ach, af en toe iets doen wat niet nuttig is, is toch ook heerlijk.

 3. …..mijn kinderen hebben altijd een hekel aan kleurboeken gehad: ze tekenden, schilderden en kleurden liever zelf iets. En zo denk ik er ook over……

 4. Ik vind kleuren op zijn tijd heerlijk om te doen (en dan ben ik nog wel feministe….;-)) Ik heb jarenlang gewoon kinderkleurboeken gedaan, maar heb nu toch vorig jaar een grotemensenkleurboek gekocht. Lekker, niet nadenken, gewoon iets moois maken – dan hoeft het niet nuttig te zijn, toch?

  Ik kan me niet voorstellen dat iemand iets heeft tegen cupcakesmakende vrouwen (of mannen); als het je ontspant, als je het leuk vindt, waarom zou je niet? Ik houd alleen niet zo van de hype daaromheen. (En ik ben niet zo van het prutsen met eten, doe ik liever met papier, wol, stof, klei, etc.)

 5. Ik kleur af en toe graag, niet vaak, een enkele keer per jaar. Maar dan wil ik een mooie natuurplaat of stadsgezicht, beetje spelen met kleuren in elkaar laten overlopen of wat bomen met herfstkleuren. Met mandala’s heb ik niets, wel geprobeerd . Zelf tekenen of schilderen heb ik geen behoefte toe. En over nutteloos, er zijn ook veel vrouwen (vooral vrouwen) die quilten, quilts die moeten hangen en dus niet gebruikt worden voor iemand warm houden op bed ( en waarvoor de stofjes veel geld kosten). Schitterende kunstwerken, echt waar.

 6. Ik vind het een heerlijke manier van ontspannen vooral als je veel sores aan je hoofd hebt , maar ook een momentje voor jezelf. Ik vind vooral naruur platen heerlijk met vogels, bloemen etc. maar geen mandala’s etc.

 7. Erg leuk, misschien ook leuk om te weten dat mandalas speciale betekenissen hebben, (zoek maar eens op) dan begrijp je ook dat het voor sommige mensen niet alleen “inkleuren van een kleurplaat” is :-) . Ik zelf werd er erg rustig van

 8. Leuk die kleurboeken voor volwassenen!
  Als ik de reacties hierboven goed lees kan er ook een therapeutische werking van uit gaan.

  Nuttig of niet? Als je ergens mee bezig bent waar je erg van geniet dan is het altijd nuttig. Waarom zou alles wat je doet nuttig moeten zijn? Gewoon genieten van het moment is ook heel nuttig ;)

  Nu wil ik ook zo’n kleurboek!

 9. Waarom zou dit niet nuttig zijn? Dat bepaalt toch niemand behalve jijzelf…Zie dit als schilderen, je kan je fantasie erop kwijt, je eigen kleurenpallet er op loslaten en als het af is inlijsten en ophangen of cadeau geven al was het alleen al omdat dit iets eigens is, er zit iets van jouw persoonlijkheid in verborgen.

 10. Helemaal eens met de gedachte dat ook inkleuren een functie heeft. Je bent heel geconcentreerd bezig , andere gedachten worden ondergeschikt of verbleken. Kreeg er ook zin in. Misschien iets voor de winter!

 11. Zo zie je maar week dat iets simpels als een prent inkleuren rustgevend kan werken…Het zou mooi zijn als er voor volwassenen speciale kleurstiften op de markt kunnen komen waar je veel verfijnder mee kan werken dan met kleurpotloden of de gangbare viltstiften. Die punten zijn te dik waardoor je erg moet oppassen niet over de lijn te gaan als je even niet oplet.

 12. Ik heb inmiddels zo’n gratis kleurplaat uitgeprint, maar kan me er nog niet toe zetten om het ding te gaan kleuren… Ik vind het heel lastig om me over mijn weerstand dat het ‘niet nuttig’ is heen te zetten.

  Terwijl ik het zeker met jullie eens ben, dat niet altijd alles nuttig hoeft te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.