Kassière molesteert de boodschappen

Kijk hoe de kassière de boodschappen van deze mevrouw halveert, en vermindert! Dit grappige filmpje is bedoeld om de loonkloof tussen mannen en vrouwen weer te geven. Het onderwerp is natuurlijk minder grappig…

Neem een email abonnement!

Similar Posts

6 Comments

 1. Mijn lieve vriendinnetje is 27, is de wereld rondgevaren als stuurman (en in de binnenvaart sinds ze 15 was), heeft HBO Zeevaart gedaan en is nu beleidsmedewerker bij een belangenvereniging van reders.

  Vandaag stond ze paginagroot in het AD. Ik ben ZO trots op haar.

  En raad eens: Ze heeft NOOIT last gehad van het feit dat ze vrouw is. Of nog heel erg JONG is. En nee, ze heeft geen plaat voor haar kop, integendeel. En geloof me, ze heeft HEEL veel kritiek gehad. Maar ze laat zich er niet door tegenhouden. En dat, zonder enig moment meedogenloos te zijn als persoon.

  Het is maar waar je voor kiest. Zij gaat volop voor het hare, ik voor het mijne. En als je een tussenweg kiest moet je gewoon niet zeuren. Het is niet En En En.

  Een boekhouder die bijv 40 uur per week met zijn neus overal op zit, is vanzelfsprekend meer waard dan eentje die dat 15 uur per week doet. Ondanks dat ze het zelfde werk doen.

  Overigens vind ik het werk van caissière ook weer erg vernederend neergezet.

  1. Valhalla: dat is een inspirerend verhaal! Ik heb ook vaak wat moeite met het slachtofferschap dat spreekt uit klagen over de loonkloof. Net zoals het glazen plafond: ik hoor van veel succesvolle vrouwen dat ze hier niets van hebben gemerkt.

   Dat van die cassière had ik nog niet eens beseft, maar je hebt wel gelijk! Sterker nog: waarom is dat ook weer een vrouw?!

 2. Volgens mij hoeft dit helemaal niet zo te zijn, maar is het wel zo dat vrouwen sneller genoegen nemen. Mannen onderhandelen veel meer, logisch dat ze dan soms meer krijgen. Er zijn volgens mij tegenwoordig genoeg succesvolle vrouwen om je door te laten inspireren en volgens mij is het aanrecht-recht inmiddels wel redelijk achterhaald.

 3. Mijn man was 30 jaar geleden automonteur en verdiende veel minder dan ik achter de bar. Is nu niet meer van toepassing maar toen voor mij wel gek..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.