Kapsel: Downton Abbey, hier kom ik!

Ik heb krullerig schouderlang haar, dat ik meestal met zo’n bruine Zenner clip aan de achterkant vastzet.

Maar van de week heeft mijn 15-jarige dochter me een mooi kapsel gegeven! En het was niet eens moeilijk. Ze deed een haarband over mijn hoofd, en rolde vervolgens mijn haren daar in. En het resultaat vind ik erg mooi. Terug in de tijd met mijn haar!

Ik vind eigenlijk dat ik met dit kapsel zo als figurant in Downton Abbey kan meedoen! Of kan figureren in een boek van Jane Austen.

kapsel haar

Lees ook mijn uitgebreide post over haren invlechten!

Zie ook scrunchie maken!

Houd je van kostuumdrama’s uit vervlogen tijden? Dan is de serie Bridgerton ook iets voor jou of The Gilded Age.

Hoe draag jij je haar?

Similar Posts

18 Comments

 1. Mooi! Als ik het goed begrijp is het niet eens moeilijk om zo’n kapsel te maken.
  Dat ga ik ook eens uitproberen.

  1. Je trekt de haarband over je hoofd, maar haalt je haar er niet doorheen. Je doet de haarband dus als een soort indiaan om je hoofd.

   Vervolgens rol je het haar ín de haarband. En dan krijg je dus het effect op de foto.

 2. Mooi, zo’n rol in je nek… kan inderdaad zo in Downton Abbey… haha…
  Ik heb kort haar, dus eigenlijk altijd hetzelfde…
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Nou je het zegt, het glans warempel inderdaad! Ik denk dat dit komt door de Argan huidolie van De Tuinen die ik gebruik nadat ik mijn haar heb gewassen. Mijn haar is vochtarm, en zonder die argan olie lijkt mijn haar net een bos stro.

   Ik heb ook nog nooit zoveel jaren lang haar gehad, als sinds ik die argan olie gebruik. Voorheen knipte ik het op een gegeven moment altijd af in wanhoop!

   1. Ik gebruik maandelijkeolie van het Kruidvat en laat het dan twintig minuten zitten zoordat ik het ga wassen. Mijn kapper is meer tevreden sinds ik dat doe. Ik zal de olie die ik heb op termijn eens gaan vergelijken met jouw olie. Morgen wordt het weer haarverf dag. Volgende week etentje met ex-collega’s. Dat zij niet denken dat daar een arme ontslagene WW-er zit:-)))

    1. De olie die ik bij Kruidvat kocht met verstuiver is ook Argan olie. Ik kocht gisteren een tweede flesje bij de tuinen en deed er veel van in het haar. Te veel, mijn haar is nu moddervet en wordt vanavond weer goed gewassen.
     Woensdag moet het haar goed zitten bij een etentje met ex-collega’s

     1. Hé die kende ik nog niet Opnieuwbegonnen. Is dat ook pure argan olie? Want ik heb geleerd dat als het geen pure argan olie is, het bij mij niet helpt.

      Ik vind het ook wel lastig om er niet teveel in te doen. Maar met mijn gortdroge haar is dat niet zo gauw het geval gelukkig.

 3. Waw, wat een mooi haar heb jij!!! Als je het op zo’n foto van dichtbij ziet: gewoonweg prachtig haar. Het kapsel is perfect!!
  Groetjes uit Gent!

 4. Heel mooi, je doet me aan mijn moeder denken die het vroeger ook altijd zo droeg. Ze deed dat op een andere manier n.l met een kunststof rol waar ze eerst eigen haar uit de kam omheen wikkelde elke keer zodat het haar eigen haarkleur kreeg maar het zag er net zo uit. Ik draag het kort.

 5. O, wat leuk! Nou nog zo’n jurk met pofmouwtjes erbij :-)

  Maar serieus leuk dat je dochter je haar doet. Die van mij is 8, en heel soms wil ze me kammen en ahum, mooi maken. Met allemaal bijzonder staartjes en vlechtjes. Heerlijk vind ik dat!

 6. Wouw wat mooi, krijg bijna ook zin om mijn haar te laten groeien. Mijn haar zal juist weer veel te dun zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.