Kaasschaaf in haar meest oorspronkelijke vorm

Kaasschaaf

Drie kaasschaven hebben wij.

Eentje die ik ooit gratis kreeg bij een blok kaas en twee van de Hema.

Zeker sinds man en kinderen permanent thuis zijn vanwege de coronacrisis zitten de twee kaasschaven van de Hema altijd vies in de vaatwasser als ik er eentje nodig heb.

Maar er is één kaasschaaf die man en kinderen standaard over het hoofd zien.

De kaasschaaf die geen handvat meer heeft.

En dat is heel prettig.

Want als alle kaasschaven vies zijn, dan weet ik dat ik altijd kan rekenen op deze kaasschaaf in haar meest oorspronkelijke vorm!

Lees ook Kaasschaaf: hoe dik wil je het hebben?

Wat voor soort kaasschaaf heb jij in huis?

Similar Posts

29 Comments

  1. Ik heb twee kaasschaven.
    De ene gebruik ik en de andere blijft in de besteklade liggen.
    De uitvoering voor jonge kaas is feitelijk zinloos.
    Ik eet meestal oudere kaassoorten.

    Stille groet,

    1. Heb 20 jaar geleden een kaasschaaf van brabantia gekocht.Met zwart handvat.Doet het perfect. Gebruik hem ook wel om een komkommer of wortel te schillen!

  2. Ik heb er ook wel enige en die ik onlangs van de kaasboer ontving was ik heel blij mee. Is gewoon van kunststof en snijdt als de beste dus de andere gaan wellicht weer naar een kringloop.

  3. Ik heb 3 soorten kaasschaven in de keukenla liggen en allemaal van Boska! Dat is het enige merk wat ik van een kaasschaaf wil. Ze zijn onverslijt- en onverwoestbaar. De steel is gemaakt van rozenhout.
    De gewone kaasschaaf gaat al ruim 40 jaar mee en er wordt hier wekelijks een kilo kaas in plakjes geschaafd en gegeten!
    De soorten die ik heb zijn:
    1. een gewone kaasschaaf
    2. een kaasschaaf voor jonge kaas (hier is het schaafblad heel kort zodat de jonge kaas niet aan het schaafblad/ijzer plakt
    3. een kaasschaaf om geraspte kaas mee te maken.

  4. Haha, altijd ééntje op voorraad! Mij zou het alleen niet lukken om hiermee kaas af te schaven, maar dat zegt waarschijnlijk meer over mijn schaaftechnieken dan over de kaasschaaf zelf.

  5. Ik heb er een, een tweedehandsje, en moet die wel gebruiken: het lukt mij gewoon niet om (goed) kaas te snijden met een mes. En vaak moet ik de kaasschaaf dan ergens onder uit de afwasbak vissen, voor hergebruik….

  6. Wij hebben er vier. Twee dezelfde die aan het wandrek hangen. En nog twee in de besteklade. Een daarvan heeft van die puntjes aan het uiteinde (Om je plakje kaas mee op te pakken, lijkt mij). Da’s mijn favoriet want die maakt lekker dikke plakken.

  7. Sinds de uitbraak van het virus in maart (en meer thuisblijven) kopen wij meestal voor een week of 4 kaas op de markt en laten dat vacumeren. En omdat we vrijwel alleen kaas op brood eten schaaf ik aan het begin van de week voor een dag og 5 á 6 kaas in zo’n soort van Tupperware bakje. Bevalt prima en gaat niet schimmelen o.i.d. zo is er nooit de ergenis van een vieze kaasschaaf. Wij hebben er overigens 2 eentje voor jonge kaas en een gewone en die voor jonge kaas wordt altijd gebruikt om een voorraadje te schaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.