Huis verkopen

verkochtJe hoort het tegenwoordig nog maar weinig: mensen die hun huis zo snel verkopen, dat ze nog geen nieuwe woning hebben! Het overkwam Debby. Maar je zegt geen ‘nee’ tegen een koper, en dus woonden ze tijdelijk in een bovenwoning.

Inmiddels is Debby opnieuw verhuisd, naar hun definitieve woning vlakbij een bosrand. Debby’s verhuisverhaal is nu te lezen op Verhuizen is niet niks, dat overigens zelf een nieuw jasje heeft gekregen!

Zie ook mijn post: Je huis verkoopklaar maken.

Hoeveel tijd hadden jullie nodig om je huis te verkopen?

Similar Posts

10 Comments

 1. Je gaat met niet geloven maar … één week ! In België, anno 2009, een zogenaamde starterswoning. Uiteindelijk hebben we ons ‘oude’ huis nog een maand gehuurd van de nieuwe eigenaar omdat ons andere huis nog niet beschikbaar was.

 2. In de goede oude tijd (2005) verkocht ik mijn huis in zes weken. Dat waren dan ook nog de tweede bieders. wilde het zelf wel aan de eerste bieders verkopen maar de makelaar adviseerde mij nog even te wachten. Kwam goed uit want ik had al een ander huis gekocht en het sloot nu precies aan hoe ik het wenste.

 3. In 2001 verkochten wij ons huis binnen 4 dagen, het stond nog niet eens met foto’s op de website van de makelaar. In die tijd gaven veel kopers een zoekopdracht en zodra een huis dan in de verkoop ging kregen ze een seintje. Op dinsdag het verkoopcontract naar de makelaar gebracht woensdag 2 kijkers en donderdag weer twee, donderdagmiddag eerste bod, vrijdag de vraagprijs gekregen. Maar we hebben wel flink aan de makelaar moeten betalen, ondanks dat het huis zichzelf feitelijk heeft verkocht.

 4. Jaren geleden hebben we ons huis binnen een week verkocht. Er kwam iemand aan de deur die vroeg of het huis nog te koop stond en als dat zo was dan was het bij deze verkocht voor de vraagprijs.
  Ik stamelde nog dat hij het huis eerst maar eens moest zien, maar dat hoefde niet want hij kende de huizen. Later is hij met zijn vrouw langs geweest om het te bekijken.
  Wij wilden niet nog langer wachten op een evt. hoger bod. We hadden namelijk al een huis op het oog en dat konden we kopen als we ons eigen huis binnen 2 maanden verkocht hadden. Dat waren nog eens tijden ;-)
  Helemaal omdat onze toenmalige woonplaats duurder was dan de plaats waar we naartoe verhuisden.

  1. Wat een luxe! Daar kan menige huiseigenaar nu alleen maar van dromen denk ik. Wonderlijk eigenlijk, dat die tijd nog niet eens zo lang geleden is. De huizenmarkt is wat dat betreft echt net een achtbaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.