Goedkoper online shoppen? Zo doe je dat!

online shoppen goedkoper

Het is inmiddels geen nieuws meer: steeds meer mensen kopen online. Bijvoorbeeld bij Etsy Nederland.

Ik zelf ook. Zoals tweedehands Laura Ashley rokken op de Engelse eBay site. Dat is één van de grote voordelen van online shoppen: je hebt de beschikking over het assortiment van de hele wereld! Niet alleen van het Nederlandse winkelaanbod.

Maar wist je dat online kopen nog een ander groot voordeel kan hebben?

Online kopen is vaak voordeliger!

Zeker als je onderstaande tips en tricks toepast.

Hoe koop je zo goedkoop mogelijk online?

1. Vergelijk prijzen online voor je koopt

Dit is een makkelijke natuurlijk. Op sites als beslist.nl kun je heel snel zien waar een product het goedkoopst is. Zo is een diepvrieskast van het merk Siemens het goedkoopst bij Wehkamp: 569,-. Maar bij Kitchenonline kost dezelfde diepvrieskast ineens 671,55. Dat is een prijsverschil van 102,55! Zo levert tien minuten research een besparing van 102,55 euro op. I like it : )

2. Gebruik online kortingscodes

Op bijvoorbeeld Online Kortingscode.nl vind je codes die korting opleveren. Die code bestaat in de regel uit een paar cijfers of letters, en die kun je invoeren als je een product afrekent. Hier onder een voorbeeld van bol.com:

bol.com korting

3. Betaal met Paypal!

Wist je dat je door met Paypal te betalen vaak korting kunt krijgen? Ik niet! Maar vandaag kreeg ik een mailtje waarmee ik 20% korting kan krijgen op een fiets als ik maar met Paypal betaal. Kijk maar:

betalen met paypal

Nou hoef ik die fiets niet, maar betalen met Paypal doe ik graag. Vooral omdat het makkelijker en sneller is dan helemaal inloggen bij iDeal. Dus ik vind dit een leuk voordeeltje! En Paypal kan je online aankopen dus goedkoper en dus voordeliger maken.

4. Koop alleen bij webshops die gratis opsturen

Dit is één van de redenen dat ik bijna nooit meer wat koop bij Wehkamp. Zij rekenen 5,95 aan bezorgkosten voor kleding en schoenen. Zo vind ik online kleding kopen niet aantrekkelijk! Bovendien zijn er genoeg webshops die wel gratis opsturen en je zelfs gratis laten retourneren. Ook hier kun je dus goedkoper door shoppen online. Lees altijd goed de kleine lettertjes van het retourbeleid. Zie ook mijn post over Bestellen bij Etsy en leer van mijn fouten. Ook mijn ervaring met retourneren bij Shein was niet optimaal.

5. Gebruik je creditcard

Veel creditcards belonen aankopen met punten die geld waard zijn. Zo verdien ik punten als ik iets koop met mijn Bijcard. Daardoor kon ik ooit met 50,- euro korting online een Eastpack rugzak bij de Bijenkorf kopen.

N.B. Vergelijk even wat voordeliger voor je is: Paypal of je credit card! Dit kan per product en shop verschillen.

Conclusie over goedkoper online shoppen

Online shoppen is inmiddels behoorlijk ingeburgerd. Maar wat niet iedereen weet is dat je online vaak goedkoper uit kunt zijn. Bijvoorbeeld door te bepalen met Paypal. In deze post zette ik 5 methodes voor je op een rij om zo goedkoop mogelijk online te shoppen.

Meer tips voor goedkoper online shoppen zijn welkom! Als jij iets online koopt, check je dan altijd eerst of er een kortingscode of coupon voor is?

Similar Posts

33 Comments

 1. Bij online aankopen check ik nooit of er kortingscodes of coupons te verkrijgen zijn, goeie tip. Bij een grotere aankoop kijk ik wel altijd of ik het online goedkoper kan kopen dan in de winkel. Kleding koop ik nooit online, dat wil ik eerst zien en passen en bovendien vind ik een dagje winkelen erg gezellig.

 2. Die online kortingscode-site kende ik niet, ik ga er snel eens een kijkje nemen.
  Als ik met PayPal kan betalen, doe ik dat meestal ook, wat je zegt: sneller dan met iDeal.
  Ik ga graag naar de Bijenkorf, dus heb ik (vanzelfsprekend) een Bijcard, waar je redelijk snel een leuk bedrag aan punten bij elkaar gespaard krijgt.
  Voor grote aankopen kijken wij meestal ook op Beslist.nl. Als je een artikel invoert in een zoekmachine, komen er bijna altijd vergelijkende sites tevoorschijn en dan kan het zomaar heel veel geld schelen.
  Kleding koop ik best vaak online, maar ik ga ook graag de stad in.

 3. Bij vlagen koop ik online. Vorig jaar toen ik herstelde van een operatie heb ik alle Sint en Kerstcadeaus online gekocht. Maar de laatste jaren ben ik steeds minder online gaan kopen. Ik geef meer en meer de voorkeur aan een speciaalzaak. En nog liever koop ik iets niet ;-)
  Verzendkosten doe ik niet heel moeilijk over. De pakketbezorger moet ook leven, denk ik dan. En als er geen verzendkosten berekend worden dan is het wel in de prijs van de artikelen verrekend. Wat ik nog wel wil doen is meer bestellen als bijvoorbeeld vanaf een bepaald bedrag de verzendkosten gratis zijn. Dat dan weer wel ;-)

 4. Ik kijk altijd op internet wat iets kost. Enige tijd geleden ging onze vaatwasmachine na 11 jaar trouwe dienst stuk. Shoppen op internet, prijzen vergelijken en goed beslagen ten ijs naar onze plaatselijke keukenboer getogen.
  Wat bleek….. de vw was € 35,00 duurder MAAR ik hoefde geen verzendkosten te betalen en ze namen de oude vw keurig mee met alle verpakkingen van de nieuwe. Uiteindelijk was ik niet duurder en niet goedkoper uit maar ik heb wel een plaatselijke ondernemer wat gegund. (en uiteindelijk mijzelf ook)

  1. En ik kan me voorstellen dat je ook een beroep kunt doen op de plaatselijke ondernemer als er iets stuk gaat? Want dat is het grote voordeel van lokaal iets kopen vind ik. Dat je dan als het ware de service er bij koopt.

 5. Ik shop ook veel online, en veel tips die je noemt kende ik al. Ik betaal eigenlijk altijd met iDeal nooit geweten dat je met andere betaalmethode korting kreeg. Raar. Naast verzendkosten kijk ik ook naar wie het bezorgd. Ik vind eigenlijk alleen Postnl fijn. Als het een andere maatschappij is moet het wel heel leuk zijn moet ik het kopen.

  1. Intrigerend dat je ook kijkt naar de bezorgdienst! Daar heb ik eigenlijk nog nooit zo bij stilgestaan. Ik zal er eens op gaan letten. Ik vraag me af of er nog veel verschil in service is per bezorgdienst.

 6. Ik shop heel vaak online en ja dan check ik altijd voor coupons. Call me a dutchie. Ik houd er gewoon van als ik iets goedkoper kan scoren. Dat voelt dan ook echt goed.

 7. 5,95 euro voor verzendkosten.. Wat belachelijk!
  Handige tips :) Dat van Paypal wist ik ook helemaal niet. En dat terwijl dat inderdaad handig betalen is.

 8. Ik ben ook een echter prijsvergelijker en koop graag waar ik het het voordeligst kan kopen.
  Tja en die verzendkosten. Die zijn vaak aan de hoge kant. Maar dan denk ik altijd maar hoeveel tijd en geld aan benzine en parkeerkosten ik kwijt was geweest als ik naar de stad was geweest om het te kopen. Dat is dan vaak veel meer, dus dat calculeer ik dan maar in.

  1. Als je die kosten optelt ben je met verzendkosten inderdaad niet veel duurder uit. Maar als er nou een webshop is waar je de verzendkosten niet hoeft te betalen, ben je nóg goedkoper uit natuurlijk.

 9. De enkele keren dat ik on-line iets bestelde kon ik nooit een kortingscode vinden.

  Naar de verzendkosten kijk ik wel.

  Paypal korting ga ik aan dochter doorgeven die bestelt vaker on-line. Dank voor die tip.

 10. Wat een goede tips! Die eerste twee pas ik altijd toe, maar dat over paypal wist ik helemaal niet. Inderdaad wel een goed idee om het in de gaten te houden.

 11. Soms speelt mijn geweten op bij on-line kopen. De kleine dorpswinkels moeten ook bestaan. Scheelt het een paar dubbeltjes,dan fiets ik het dorp in. Is een produkt een paar euro goedkoper,dan koop ik on-line.

 12. Ik shop regelmatig online, vooral kleding voor mijn vriend (hij heeft een hekel aan winkelen) en bijvoorbeeld schoenen, schoolboeken en kleding voor mezelf shop ik veel online. Kortingscodes wil ik daarbij nog wel eens vergeten. Zonde eigenlijk, want het kan behoorlijk wat schelen. Goede tips!

 13. Persoonlijk koop ik niet veel online behalve als ik alleen online kan krijgen. Maar ik zal een laten opnemen dat online goedkoper kan zijn. Ik koop de boeken mestal via Bol.com

 14. Als ik iets nodig heb kijk ik vaak online eerst naar de prijzen.
  Kleding koop ik vrijwel nooit online want ik wil het eerst passen en de kwaliteit beoordelen.
  Die kortingscodes daar kijk ik wel naar, maar meestal krijg je die pas als al eens eerder iets hebt gekocht bij een bedrijf.
  Zo nu en dan krijg ik dan ook wel kortingscodes in mijn mailbox maar ik gebruik ze alleen als ik iets nodig heb.

 15. Ik bestel bijna nooit online. De kleine zaken in onze stad moeten ook overleven en stel dat je eigen kind straks een baan zoekt bij een keukenzaak, computerwinkel of boutique? Wil je dan dat de opleiding niet afgerond kan worden omdat steeds meer mensen maar online kopen? Verzendkosten: Het zijn meestal verpakkings-en portokosten. De pakketbezorgers willen aan het eind van de maand ook een salaris op hun rekening hebben staan, waar ze van kunnen leven – en de dames, die de kleding, het speelgoed ed netjes inpakken, ook.

  “Goedkoop” bestaat alleen maar, omdat er op onze wereld mensen zijn, die in armoede leven. En dat geldt NIET alleen voor de naaisters in Bangladesch.

 16. Wat een goede tips. Eigenlijk check ik veel te weinig of er nog kortingscodes beschikbaar zijn voor diverse websites. Een handige tip is ook om deel te nemen aan online onderzoeken van bijvoorbeeld TNS NIPO. Daar spaar je voor waardebonnen voor bijvoorbeeld bol.com. Erg handig en het kan al aardig snel oplopen.

 17. Goede tips, ik ben sinds kort pas aan het kijken voor kortingscodes voordat ik afreken. En ik verbaas me ook vaak over de grote prijsverschillen tussen winkels voor dezelfde producten. Zeker de moeite waard om het eerst even te vergelijken!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.