Reacties

Bestellen bij Etsy: 20 dagen — 15 reacties

 1. Zijnde zelf een Etsy verkoper, moet ik toch even iets zeggen. Dit moet allemaal in het account van de verkoper staan: de tijd die het duurt voordat het verzonden wordt, en het retourbeleid. Dat zijn geen 'kleine lettertjes', vind ik, maar info over de shop die belangrijk is. Zelf vind ik het ook prettiger om van een Nederlandse (of Europese) verkoper te kopen. De communicatie is dan wat makkelijker.
  Maar dit gezegd hebbende, wat een vervelende ervaring.

  • Omdat ik echt niets kon vinden in haar shop heb ik haar gemaild en gevraagd of ik niet toch mijn geld terug mocht. En dat heb ik gekregen! Ik ben helemaal opgelucht. Nu ga ik met dat geld elders kijken voor een armbandje met de geboortesteen van mijn dochter Lucy.

 2. Als ik foto's van je zie, denk ikaltijd: warm kleurtype. Goud is wat dat betreft geen slechte keuze!
  Ik probeer steeds minder gebruik te maken van P.ayP.al. Het is ontzettend gemakkelijk, maar ik vind het een vervelend idee dat de eigenaar van mijn centen maanreizen gaat betalen.

 3. Ik heb het vage vermoeden dat deze verkoper niets op voorraad heeft liggen maar alles via Ali of Wish besteld...
  Dat schijnt tegenwoordig het verdienmodel te zijn.

  Ik heb gisteren mijn eerste etsy bestelling geplaats. Ook ik dacht Nederland, maar het blijkt uit Ierland te komen. Gelukkig is dat nog EU, anders kwam er nog een bak aan kosten bij.
  Ik denk dat het een eenmalige actie is, bestellen via Etsy. Ik heb dus geen account aangemaakt.
  Ik ga het meemaken of dat slim is.

 4. Een prachtige gedachte de geboortesteen van je dochter om je arm,
  persoonlijk zou ik naar de goudsmid gaan, de wens neerleggen en vragen om een ontwerp.
  Het is een groeiproces, dan kom je ook uit of het goud of zilver zal zijn.
  Mss heb je nog oud goud liggen.
  Of een ontwerp met alle geboortestenen erin van je kinderen…als een samensmelting.
  Er is zoveel mogelijk en een professional kan je daarin begeleiden.
  Ik kan je dat aanraden dat het vele malen waardevoller zal zijn.

  Daarnaast hanteer ik de opvatting koop lokaal en steun de kleine ondernemer.

  • Dankjewel Margje. Toen ik 50 werd zijn we wel naar een lokale goudsmid gegaan voor een ring die ik kreeg van mijn man en kinderen. Die is heel speciaal, maar ik wil nu niet zoveel geld uitgeven.

 5. Ik heb wel eens besteld bij Etsy en dat is altijd goed gegaan. Ik verkoop zelf op Etsy wereldwijd en het duurt vaak even voor een bestelling ontvangen wordt. Daar kun je als verkoper zelf niet zo veel aan doen. Ik mail altijd naar de klant of de bestelling ontvangen is. Vaak krijg ik dan geen reactie en zit ik in de stress ;-(( maar als ik dan een 5 sterren review krijg ben ik wel blij.
  Als Etsy verkoper heb jij je te houden aan de strenge EU richtlijn consumentenrecht. https://www.etsy.com/nl/legal/policy/eu-richtlijn-aangaande/242644519829
  Ik weet niet of zij in haar shop had staan dat je alleen een voucher kreeg en niet je geld terug ?

 6. Jammer dat de armbandjes tegenvielen. Maar fijn dat het toch geregeld is naar je zin. Ik heb nog nooit iets besteld bij Etsy maar ik begrijp dat je wel heel goed op moet letten waar de verkopen woont.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder