Bestellen bij Etsy: 20 dagen

bestellen bij Etsy

Bestellen bij Etsy.

Vraag jij je af hoe dat werkt?

Hieronder lees je mijn ervaring met bestellen bij Etsy.

Bestellen bij Etsy

Tot nu toe kocht ik eigenlijk vooral digitale producten bij Etsy. Blog themes om precies te zijn. Maar recent had ik me in mijn hoofd gehaald dat ik graag een sierlijk armbandje wilde met daarin de geboortesteen van mijn dochter Lucy. Zij is geboren op 18 januari, dus dat is een granaat. Kijk, hieronder zie je de armbandjes met geboortesteen:

il 1588xN.3840330224 sde8

Na veel gezoek vond ik op Etsy een verkoper die armbandjes aanbood met geboortestenen. Ze waren vriendelijk geprijsd, dus ik besloot om er ook eentje voor mezelf te nemen. Ik ben geboren in oktober dus dat was een opaal. Wat deze armbandjes nog eens extra leuk maakt is de sluiting. Dat is een soort schuifsysteem. Dat maakt deze armbandjes ook geschikt voor smalle polsen. Mijn polsen hebben een omvang van 14 centimeter, en veel armbanden zijn te wijd.

Bestellen bij Etsy: tijdpad

De verkoper van deze armbandjes bleek in Spanje te wonen. Ik had namelijk geen filter gebruikt om alleen te zoeken op Etsy Nederland. Maar ik dacht dat Spanje geen probleem zou zijn, omdat het onderdeel van de EU is, en bovendien zit er niet eens een zee tussen ons en Spanje.

 • 20 oktober 2022: bestelling bij Etsy geplaatst
 • 29 oktober 2022: ik maakte me zorgen dat de bestelling nog niet was aangekomen en mailde de verkoper. Ik kreeg per kerende post een automatisch berichtje terug. Het was weekend, en er stond in dat ze op maandag weer aanwezig was. Prima.
 • 8 november 2022: bestelling Etsy aangekomen bij mij thuis.

In totaal duurde het dus 20 dagen vanaf het bestellen bij Etsy, totdat ik het ontving. Ik vind dat vrij lang, maar misschien is dat normaal met artikelen uit Spanje? Maar het is allemaal wel goed verlopen, en de verkoper reageerde vlot.

Bestellen bij Etsy: zilver of goud?

Ik worstel altijd met de vraag: kies ik voor zilveren of gouden sieraden? Ik vind zilver mooier, maar mijn trouwring en de ring die ik ooit van mijn ouders kreeg zijn van goud. Om die reden kies ik meestal maar weer voor goud, zodat het bij elkaar past.

Maar omdat echt goud duur is, loop ik er dan vaak tegenaan dat nepgoud er zo eh.... nep uitziet!  Achteraf heeft me dat ook bij deze bestelling bij Etsy genekt. Hoewel het armbandje schattig en mooi was, struikelde ik over de te gele kleur. Nadat een half uurtje besloot ik:

'Nee, ik wil ze toch terug sturen. Ik vind ze niet mooi. Te nep.'

Retourneren bij Etsy

Om de armbandjes met geboortesteen te retourneren moest ik contact opnemen met de verkoper op Etsy. Dat is niet moeilijk, want je kunt in je Etsy account heel makkelijk een bericht sturen een verkoper. Helaas kwam ik er toen pas achter dat deze verkoper niet je geld terug geeft. In plaats daarvan kreeg ik een tegoedbon voor háár Etsy shop. Ik baal flink, maar het is mijn eigen schuld. Ik had beter de kleine lettertjes moeten lezen voordat ik bestelde!

De verkoper adviseerde mij om het pakje terug te sturen via PostNL. Dat vond ik nog wel een beetje spannend, maar het is gelukkig goed gegaan. Het retourneren ging overigens een stuk sneller dan het bestellen bij Etsy. Inmiddels heeft de verkoper de armbanden weer terug, en mij dus een voucher gegeven voor haar shop. Die is overigens maar een jaar geldig.

Bestellen bij Etsy samenvattend

Bestellen bij Etsy is eenvoudig. Je ziet iets wat je leuk vindt, je doet het in je virtuele winkelmandje en je rekent af. Het werkt dus net zo als bij 'gewone' webshops. Maar let op:

 • Controleer waar de verkoper woont. Is dat binnen in de EU? Of niet? Buiten de EU wordt het duurder en ingewikkelder.
 • Wat is het retourbeleid van de verkoper?

Als ik had geweten dat ik mijn geld niet terug zou krijgen had ik deze bestelling bij Etsy niet gedaan.

Tot slot: je kunt op verschillende manieren betalen bij Etsy. Paypal, credit card of iDeal. Ik betaal meestal met Paypal. Dat is lekker makkelijk en je bent als koper goed beschermd. Het minst favoriet bij mij is iDeal. Als daarmee iets misgaat, hoef je geen hulp te verwachten van de bank.

Geld terug bij Etsy - update

Vanwege de voucher ging ik kijken of ik iets leuks kon vinden bij Etsy Shop Uniquajewels. Maar ik zag echt niets dat ik wilde. Toen besloot ik om gewoon te vragen of ik misschien niet toch mijn geld gewoon terug kon krijgen in plaats van een voucher.

En warempel!

Per kerende post kreeg ik een refund! Ik ben helemaal blij en opgelucht, en voortaan lees ik zorgvuldig de regels van een individuele Etsy shop.

Ik probeerde ook een armband met bedel van Gnoce.

Lees ook mijn ervaring met het retourbeleid van Shei. en met retourneren bij Decathlon.

Wat zijn jouw ervaringen met bestellen bij Etsy?

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Zijnde zelf een Etsy verkoper, moet ik toch even iets zeggen. Dit moet allemaal in het account van de verkoper staan: de tijd die het duurt voordat het verzonden wordt, en het retourbeleid. Dat zijn geen 'kleine lettertjes', vind ik, maar info over de shop die belangrijk is. Zelf vind ik het ook prettiger om van een Nederlandse (of Europese) verkoper te kopen. De communicatie is dan wat makkelijker.
  Maar dit gezegd hebbende, wat een vervelende ervaring.

  1. Omdat ik echt niets kon vinden in haar shop heb ik haar gemaild en gevraagd of ik niet toch mijn geld terug mocht. En dat heb ik gekregen! Ik ben helemaal opgelucht. Nu ga ik met dat geld elders kijken voor een armbandje met de geboortesteen van mijn dochter Lucy.

 2. Als ik foto's van je zie, denk ikaltijd: warm kleurtype. Goud is wat dat betreft geen slechte keuze!
  Ik probeer steeds minder gebruik te maken van P.ayP.al. Het is ontzettend gemakkelijk, maar ik vind het een vervelend idee dat de eigenaar van mijn centen maanreizen gaat betalen.

 3. Ik heb het vage vermoeden dat deze verkoper niets op voorraad heeft liggen maar alles via Ali of Wish besteld...
  Dat schijnt tegenwoordig het verdienmodel te zijn.

  Ik heb gisteren mijn eerste etsy bestelling geplaats. Ook ik dacht Nederland, maar het blijkt uit Ierland te komen. Gelukkig is dat nog EU, anders kwam er nog een bak aan kosten bij.
  Ik denk dat het een eenmalige actie is, bestellen via Etsy. Ik heb dus geen account aangemaakt.
  Ik ga het meemaken of dat slim is.

 4. Een prachtige gedachte de geboortesteen van je dochter om je arm,
  persoonlijk zou ik naar de goudsmid gaan, de wens neerleggen en vragen om een ontwerp.
  Het is een groeiproces, dan kom je ook uit of het goud of zilver zal zijn.
  Mss heb je nog oud goud liggen.
  Of een ontwerp met alle geboortestenen erin van je kinderen…als een samensmelting.
  Er is zoveel mogelijk en een professional kan je daarin begeleiden.
  Ik kan je dat aanraden dat het vele malen waardevoller zal zijn.

  Daarnaast hanteer ik de opvatting koop lokaal en steun de kleine ondernemer.

  1. Dankjewel Margje. Toen ik 50 werd zijn we wel naar een lokale goudsmid gegaan voor een ring die ik kreeg van mijn man en kinderen. Die is heel speciaal, maar ik wil nu niet zoveel geld uitgeven.

 5. Ik heb wel eens besteld bij Etsy en dat is altijd goed gegaan. Ik verkoop zelf op Etsy wereldwijd en het duurt vaak even voor een bestelling ontvangen wordt. Daar kun je als verkoper zelf niet zo veel aan doen. Ik mail altijd naar de klant of de bestelling ontvangen is. Vaak krijg ik dan geen reactie en zit ik in de stress ;-(( maar als ik dan een 5 sterren review krijg ben ik wel blij.
  Als Etsy verkoper heb jij je te houden aan de strenge EU richtlijn consumentenrecht. https://www.etsy.com/nl/legal/policy/eu-richtlijn-aangaande/242644519829
  Ik weet niet of zij in haar shop had staan dat je alleen een voucher kreeg en niet je geld terug ?

 6. Jammer dat de armbandjes tegenvielen. Maar fijn dat het toch geregeld is naar je zin. Ik heb nog nooit iets besteld bij Etsy maar ik begrijp dat je wel heel goed op moet letten waar de verkopen woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.