Kunnen vogels aardappels verzamelen?

vogels

Op vrijdagochtend kom ik tijdens het hardlopen langs een oude elektriciteit achtige constructie die op een telefooncel lijkt.

Sinds een aantal weken staat daar een prachtig Villeroy en Boch beeldje in. Collega blogger Aritha wist te vertellen dat het om Jozef gaat!

Elke vrijdag kijk ik een beetje gespannen of Jozef er nog staat.

Misschien is het kindje Jezus er vandaag ook!

En stiekem hoop ik dat het kindje Jezus, of in ieder geval Maria er ineens bijstaat. Maar in plaats van het kindje Jezus of Maria was er vandaag iets heel anders bij gekomen! Een slordig vogelnest, met daarin aardappels!

vogelnest

De rest van mijn hardlooprondje vroeg ik mij af: ‘Kunnen vogels aardappels verzamelen? Willen ze dat überhaupt? En welke grote vogel kan dat dan? En zijn deze aardappels alvast voor Kerst? bijvoorbeeld om loaded fries van te maken?’

Similar Posts

13 Comments

  1. Een oude aansluiting voor de boer zijn melkmachine.
    Denk dat een rare vogel de aardappelen heeft neergelegd, misschien ook iemand die hard aan het lopen was. Hans

  2. Dat heb jij gedaan :-) Nee hoor, grapje. Ik denk dat een ekster een heleboel kan doen. Graan en andere zaden, aardappelen, eikels en andere vruchten staan op zijn menu. Maar hij eet het op en legt het niet in een kastje.

    Of een wandelaar raapte ze op van het pad. Leg er een briefje bij met een vraag. Misschien ontstaat er een correspondentie. Dat is dan weer voer voor een nieuw bericht

    Deze aardappels hebben in iedergeval geen ziekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.