Eenvoudig leven maakt je rijk

Toen ik nog jong en onbezonnen was deden mijn man en ik, hand in hand dagelijks onze boodschappen. Elke dag struinden we door de supermarkt, en gaven al gauw twintig gulden per dag uit.

Langzaam maar zeker steeg ons kindertal, en daalden onze financiën. Al snel ontdekte ik de Aldi en de Lidl, en voortaan deed ik één keer per week, in mijn eentje, alle boodschappen voor zo’n zeventig euro.

Zo verdween in de loop der tijd, steeds meer franje en luxe uit mijn leven, en wat mij soms verwondert, is dat ik die franje zo helemaal niet mis. Eenvoudig leven is fijn.

Wat heeft een mens feitelijk weinig nodig!

Ik heb ontdekt dat je van eenvoudiger leven ontzettend rijk wordt.

Similar Posts

6 Comments

 1. Heel herkenbaar wat je schrijft! Toen we allebei werkten kochten we alles bij één winkel, ook veel biologisch en alles ‘scharrel’. Nu met drie kids rijker, twee huizen en één inkomen geven we per maand minder uit. We eten er net zo lekker om en voelen ons erg gelukkig met wat we hebben (behalve dan met die twee huizen, dat mag wel wat minder :-)
  Ook andere posten zijn stukken lager geworden. Het enige wat ik echt mis is het kopen van een tijdschrift of boek, daarvoor zit voorlopig echt een slot op de knip :-)

  Leuk dat je weer zo regelmatig blogt, ik zet je weer bij m’n leeslijst. groetjes Jente

 2. Hallo vlijtige Lies,
  Bedankt voor je bezoekje op fluitenkruid en ik kom even bij jou rondneuzen. Altijd leuk om te lezen hoe anderen consuminderen en goeie tips hebben. Ik kom vaker bij je kijken. groetjes Jannet

 3. ja heel herkenbaar ook wij hadden vroeger een groente en zuivel en vlees abonnement alles bio en van bij de natuurwinkel maar alleen de eieren zijn dat nu nog want eigen kip wij werken allebei maar mijn 1/2 time loon is net genoeg voor de hypotheek dus met twee kids leven en al de rest belastingen en verzekeringen alles van één loon en dat is elke maand nipt,en naar mijn gevoel is B nog duurder dan nederland las ik ergens rundergehakt voor 3€de kg en ergens anders kaas voor2€de kg dat vind ik hier niet hoor voor 1kg varkensgehakt is het al bijna7€de kg!!!salami voor op brood de goedkoopste die toch nog lekker is 10€/kg etc ik kom er met 100€per week niet hoor wij gaan niet naar de kapper niet naar de film niet op restaurant etc en toch lukt het elke maand net niet of er is tandarts te betalen of logopedie of net als deze week een barst in het glas van de kachel mijn man zijn kunstgebit brak in twee stukken de TVontploft kijken nu naar eentje moderl A4!! gaat ook hoor dochter verliest zwemzak met mooi zilveren oorbellen erin en man zaagt met de zaagmachine de elect.draad door etc….
  ppff je hebt van die weken
  lieve groet Jezebelle
  ohja ook ik geniet enorm van je blog!!

 4. Daar kun je evrder toch geen zinnig woord aan toe voegen? Ik benhet hélemaal met je eens. Sinds wij op die toer bezig zijn, zijn we steeds meer met elkaar bezig. Wat wil een mens (lees: moeder) nog meer? ;o)

 5. Bij deze kom ik ook even een kijkje op jou blog nemen. Er staan leuke tips tussen!. En eenvoudig leven maakt inderdaad rijk als je het kleine maar wilt zien en daar van kan genieten.

 6. 20 gulden per dag is zo’n 10 euro per dag, dus 70 euro per week. wat dat betreft valt het verschil nog best tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.