De prinsesjes op Koningsdag

Ik vind het altijd leuk om te zien wat koningin Maxima en de prinsesjes aan hebben. Want tsja, zo oppervlakkig ben ik ; )

In het verleden droegen de prinsesjes vaak alledrie hetzelfde. Maar op Koningsdag 2015 niet meer. Wel hadden ze alledrie hetzelfde kapsel. Ik vraag me af hoe ze dat vinden. Zou Maxima daar nou nog gezeur mee gehad hebben? Dat Amalia bijvoorbeeld ander haar wou dan haar kleine zusjes?

Wat me verder opviel was dat de jongste twee huidkleurige panty’s droegen. Dat zie je niet vaak bij kinderen! Sterker nog, ik vind huidkleurige panty’s altijd best lastig. Ze lijken zo gauw tuttig.

De hoed van koningin Maxima vind ik net een vliegende schotel. En ik heb de neiging te willen kijken of ze er misschien wat lekkers op heeft liggen.

koningsdagZie ook Koningsdag 2020.

Leestips

Eloise van Oranje

Boek Amalia

Interesseer jij je voor het koningshuis?

Similar Posts

26 Comments

 1. Misschien waren de panty’s vooral tegen de kou. Mijn smaak is het ook niet zo…Soms zijn ze op het tuttige af gekleed, terwijl Maxima er altijd zo geslaagd uitziet.
  Dat ze vaak dezelfde kleren dragen, is in Argentinië gebruikelijk. Daardoor laat je ook zien dat je het “goed” hebt, omdat de kinderen elkaars kleding niet af hoeven te dragen.
  Toch geef ik de dametjes een pluim: je zal maar heel de dag in de belangstelling moeten staan!

  1. Dat is interessant om te weten Mirjam. Ik wist niet dat dit gebruikelijk was in Argentinië! Altijd leuk om gewoontes in anderen landen te leren kennen.

   Het lijkt mij ook niet niks voor die kinderen om zo in de belangstelling te staan de hele dag.

 2. De jurken waren nogal tuttig vind ik. Maar die lappen/cape/jas vind ik echt raar staan. Zo zijn het geen moderne kinderen. Er zijn toch ook wel echte kinderontwerpers beschikbaar?

 3. Ik kijk ook erg graag naar de koninklijke familie! Ik vond dat de 2 jongste prinsesjes er juist leuker uitzagen dan Amalia. Die was zo somber aangekleed… Alexia zag er heel leuk uit. En die panty’s zal inderdaad wel voor de kou zijn. Mijn 2 meisjes( 13 en 10) hebben het ook wel eens. De jongste van bijna 8 heeft het nooit. Ik vond het ook erg knap van de meisjes dat ze de hele dag hebben volgehouden… Het is heel wat hoor, de hele dag lachen en zwaaien. Die van mij zouden allang een keer ruzie hebben gehad… En zeuren ofzo iets. En de haren van de meisjes… Het is beter dan loshangend maar dit was best ouwelijk. ‘t Is ook niet gauw goed hé:)

  1. Een vlotte paardestaart zou inderdaad beter bij hun leeftijd hebben gepast.

   De panty’s zullen inderdaad wel tegen de kou zijn geweest. Dat klinkt logisch. Maar ‘burgermeisjes’ zouden er dan waarschijnlijk een vrolijke legging onder dragen, in plaats van huidkleurige panty’s.

   Er is dus echt wel verschil in kledingstijl blijkbaar.

 4. Ik ben geen fan van het koningshuis, vindt het een raar instituut en vreemd dat iemand een dergelijke (niet te benijden) functie door geboorte krijgt. Niet meer van deze tijd.
  Heb Koningsdag dan ook niet gevolgd op tv maandag jl.
  De drie meisjes vind ik er bijna altijd tuttig uitzien, terwijl hun moeder zo’n mondaine vrouw is.

 5. Lieve help, je zou in groep 8 zitten en dan met zo’n cape naar buiten moeten. Ik had medelijden met het kind. Het leek Mary Poppins wel.

 6. Er was vorig jaar kritiek op de jurken van de prinsessen, vooral bij Amalia zou toen duidelijk te zien zijn geweest dat ze wat te dik aan het worden is. Wellicht zijn deze jurken en capes gekozen om de meiden te beschermen tegen ongezonde blikken/belangstelling/fotografen w.b. hun lichamelijke ontwikkeling. De roddelpers schijnt daar de handen vol aan te hebben. Verder ben ik het wel met Gerda eens, een koningshuis past niet meer in deze tijd.

 7. Ik vind het ook altijd leuk om te kijken wat ieder lid met blauw bloed in de aderen (of aangetrouwd blauw bloed in de aderen) aan heeft. Zo kijk ik ook altijd naar Blauw Bloed, dus interesse voor het Koningshuis is er.
  Persoonlijk vond ik koningin Maxima er wel aardig uitzien, alleen zou ik zelf gekozen hebben voor een kleiner formaat hoed. De twee jongste meisjes hadden best leuke kleren aan, alleen andere panty’s waren wellicht leuker geweest. Ik vond Amalia er wat somber qua kleding uitzien, zo donker, terwijl het toch een feestelijke dag was. Iets meer passend bij de leeftijd, dus wat jeugdiger en fleuriger, had mijns inziens wel gemogen.

 8. Ik vind monarchie evenmin meer van deze tijd, en heb dan ook helemaal niets aan koningsdag gedaan. Maar die fotos, daar kijk ik altijd wel naar. Ik vond de lichaamstaal tussen ouders en kinderen op de niet geposeerde fotos heel positief en om blij van te worden. Ik zou de meisjes toewensen dat ze konden opgroeien zonder dat iedereen hen zou beoordelen op hun “werkkleding”.

 9. Het koningshuiz is er alleen om ons land te vertegenwoordigen op zakenreizen. Verder moeten ze zich net zo braaf gedragen als iedereen in loondienst. Niet uit de band springen. Voor deze moeite stroomt er ruim geld naar het stel. Prima PR.
  We zijn niet eens in staat om een kabinet de volle vier jaar te laten uitdienen. Derhalve gewoon zo doorgaan.

 10. Het viel mij op dat Alexia tic’s heeft. Ik ging er steeds meer op letten. Zij zag er wel het leukste uit vond ik!

 11. Ben een enthousiast volger vh blog “Maxima, modekoningin”, Blauw Bloed, enz. Maxima is in 1 woord geweldig: echt de redster van onze Monarchie.
  Of je nou een president bent of koning door erfopvolging, maakt heel weinig uit, zeker in geld niet.
  Heb zelf in Latijns-Amerika gewoond, en smog jurkjes zijn zoo normaal daar. Die panties horen ook, géén blote benen svp op zo’n officiele dag!

   1. Je hóórt gewoon (dunne) panties aan te hebben. Het is veel netter!
    Op mijn trouwdag (28 jaar geleden, gisteren haha), was het 33 graden, ongelofelijk, dus ik had onder mijn trouwjurk ragfijne panties aan (en mijn zus een reserve paar in haar tas haha).
    Over kledingetiquette gesproken: wie Gooische Vrouwen 2 heeft gezien, zag de man (Evert?) die later (spoiler alert!) zich verslikte aan het diner zitten in jacquet, dat is zó fout. Jacquet is overdag gedragen, ‘s avonds kies je black tie of white tie.
    Tja, zo ben ik dan weer opgevoed hè……….
    Ieder zijn meug.
    Een heleboel van mijn (formele) opvoeding moest ik laten vallen, werd niet geaccepteerd door mijn kinderen, het heeft zichzelf “rechtgetrokken”.
    Leuk onderwerp trouwens: manieren en tafelmanieren!

 12. het lijkt me lullig voor die kinderen om zo’n mooie en sprankelende moeder te hebben.
  Kleding van de meisjes enorm saai en tuttig, met name die van Amalia, alsof ze naar een zwarte kousen kerkdienst gaat. Zonde;-]].

 13. Dat slaat als een tang op en varken Linda: naar de zwarte kousen kerk. In de gereformeerde gezindte loopt men er vandaag de dag er aardig modern bij hoor: Korte rokjes(lees erg kort) en leggings) ook geen doen met dit mooie weer toch.Wij gaan ook naar de kerk en dragen rokken, maar ik vind dat erg korte geen potje. Maar goed ik woon (gelukkig) niet in Holland.
  Vind persoonlijk die cape ook niets,maar ja fotografen he.
  Onze koningin is van G-Br. maar die stijl is ok weer heel anders. En In de States ook weer.
  Groet, Wilma

 14. Hoewel ik het koningshuis een overbodig instituut vind, kijk ik natuurlijk toch naar de televisie ;-). Wat mij opviel, is dat koning Willem een heel lieve vader lijkt. De kleding van de prinsesjes was een beetje tuttig, maar ook wel leuk. De tic van de middelste zag ik ook, wat lijkt het me moeilijk voor die kinderen om zo in de belangstelling te staan en bekeken te worden. De jurk van Maxima vond ik erg mooi.Cape en hoed wat minder. Erg veel makeup droeg ze, mag wel wat minder. Maar dat is misschien haar zuid-amerikaanse inslag !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.