Bundel je mooiste momenten in een digitaal fotoboek

Gastpost

De zomervakantie is voor bijna iedereen tot een einde gekomen. Natuurlijk staat je camera vol met leuke kiekjes van de vakantie en de kinderen. Nu is het moment om deze mooie momenten te bundelen in een digitaal fotoboek.

Computer vol met foto’s?

We zijn erg verwend met het nieuwe digitale tijdperk. Een klein nadeel is dat we minder snel onze foto’s laten ontwikkelen. Zo heb je binnen een mum van tijd een computer vol foto’s, maar lege fotoboeken. Natuurlijk kun je een moment voor jezelf zoeken om met de schaar en lijm aan de gang te gaan, maar maak het jezelf gemakkelijk. Bestel een fotoalbum met een Hema actiecode en bespaar jezelf geld en tijd.

Simpel en snel

Het principe van de digitale fotoboeken is erg simpel. Via de speciale websites heb je een enorme keuze uit diverse maten en afwerkingen. Vervolgens ga je de foto’s toevoegen. De software van de fotoalbum aanbieder haalt de foto’s binnen via je computer en je plaatst de kiekjes op de pagina’s waar jij ze wilt hebben. Maak een tekstkader om er een leuke tekst bij te zetten of kies voor een effect zoals een schaduw. Je hoeft geen grafisch ontwerper te zijn om een waanzinnig fotoalbum te creëren.

Unieke agenda

Nu de scholen weer beginnen is het ook weer tijd voor een nieuwe schoolagenda. Ook deze maak je heel simpel zelf met een Fotofabriek Vouchercode. Door je eigen foto’s te gebruiken creëer je binnen een aantal klikken een unieke agenda. Ontwerp je eigen cover en profiteer van voldoende schrijfruimte. Je hebt plaats voor maar liefst 600 foto’s.

Tip: Wanneer je de foto’s ook een chronologische volgorde in je album wilt hebben, kun je de map waar je foto’s in hebt opgeslagen in de juiste tijdsvolgorde zetten. Dit doe je door op de map te klikken met je rechtermuisknop en vervolgens te sorteren op de tijd dat de foto’s geschoten zijn.

Tip: Wil je dat ouderwetse gevoel meegeven aan je fotoalbum? Bewaar dan ook je vliegtickets, restaurantbonnetjes en museumtickets. Deze hoef je niet later in je digitale fotoalbum te plakken, je scant ze gewoon in. Zo heb je alle herinneringen compleet in een mooi en kwalitatief fotoalbum.

Wat doe JIJ met je (vakantie)foto’s? Blijven ze eeuwig op de computer, laat je ze ontwikkelen, of maak je er een digitaal fotoalbum van?


Similar Posts

8 Comments

 1. Alle foto’s staan nog op de compter. Plus nog dozen met foto’s van voor het digi-tijdperk.
  Vorig jaar voor het eerst een digitaal album gemaakt voor schoonouders, als cadeau. Heel leuk om te doen, wel zeer tijdrovend. En ik hield een tijdje een zere arm…

 2. De computer staat vol met foto’s. Helaas lijkt mij een digitaal album maken een tijdrovende klus, maar… ik wil er toch binnenkort eens aanbeginnen, want volgens mij kan je zoiets toch opslaan en een paar dagen later verder gaan?

  1. Marie Louise, dat is echt niet vaak: twee keer per jaar! Ligt dat aan jullie camera, of vergeet je die vaak mee te nemen, of houd je gewoon niet van foto’s maken? Sinds wij een digitale camera hebben ben ik veel meer foto’s gaan maken. Ook omdat het zo gemakkelijk kan.

 3. Ja, harde schijf en computer staan vol met foto’s.
  Wil nog steeds een trouwalbum maken en fotoboeken voor de kinderen…
  Maar het is zo tijdrovend en het worden er steeds meer..
  Arg! Zal binnenkort weer eens een poging wagen……

 4. Foto’s sorteren – uitzoeken – bewerken is een klus voor het eerste regenweekend na de vakantie – komend weekend?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.