Autosleutel kwijt! Aargh!

autosleutel kwijtAargh! Ik ben mijn autosleutel kwijt!

Ik heb echt al overal gezocht. En het stomme is: we hebben geen reservesleutel… Ooit hadden mijn man en ik allebei een autosleutel. Maar op een kwade dag kwam ik terug van de tandarts. Ik ben nogal bang voor de tandarts, en daardoor kwam ik gestresst thuis. En toen ben ik mijn sleutel verloren. Nu heb ik het dus gepresteerd om ook de autosleutel van mijn man kwijt te raken…

Kortom, nu hebben we een auto voor de deur staan waar ik niks mee kan.

Autosleutel kwijt: wat zijn de opties?

 1. Flink zoeken! En dan nog wat meer zoeken. Dit heb ik gedaan. Ik weet echt niet meer waar ik nog zou kunnen kijken. En ik baal dat ik niet zo’n autosleutel heb die je kunt fluiten, en dat hij dan terug fluit!
 2. Sleutelspecialist bellen. Via Google kwam ik terecht bij een sleutelmaker. Het gesprek verliep hoopvol totdat hij begreep dat ik niet een sleutel wilde laten bíj maken. Maar dat ik helemaal geen autosleutel meer had. Toen verwees hij me door naar de Opel dealer.
 3. Een dealer bellen die jouw merk auto verkoopt. De eerste die ik belde kon de sleutel bestellen, maar dan moest ik hem wel komen ophalen mét de auto. Toen ik uitlegde dat ik dus niet in mijn auto kan komen, adviseerde hij dat ik de auto naar hen toe zou laten slepen. Toen heb ik die meneer netjes bedankt, en heb een andere dealer gebeld.Die kon ook een sleutel bestellen en zou hem zelfs komen brengen. In totaal zou dit 200,- kosten. Aangezien de sleutel echt spoorloos is, besloot ik dat maar te doen. Maar toen had hij het chassis nummer nodig om de autosleutel te bestellen. En laat dat nou op het kentekenbewijs staan. En drie keer raden waar dat ligt. In de auto, waar ik niet meer in kan.Nou blijk je op de website van de RDW je autopapieren te kunnen inzien. Daarvoor moet je inloggen met je DigiD en het kost 4,50. Maar dan heb je ook wat. Helaas bleek de auto geregistreerd te staan op naam van mijn man. En drie keer raden wie er geen DigiD heeft. Juist, mijn man. Dus nu moeten we op een andere manier aan het chassis nummer zien te komen.

Autosleutel kwijt? Waardevolle lessen

 • Zorg dat je een reservesleutel hebt!
 • Bewaar jij je kentekenbewijs in je auto? Zorg dat dat je ergens een kopie hebt liggen, zodat je altijd over de gegevens kunt beschikken.
 • De ene dealer is de andere niet. De ene is behulpzamer dan de andere. Als de eerste die je belt niet zo behulpzaam is, is het dus de moeite waard een andere dealer te proberen!
 • Zorg dat je je kenteken weet als je de autodealer belt.
 • Zorg dat je je kentekenbewijs bij de hand hebt.
 • Zorg dat je het chassisnummer van je auto ergens apart van je kentekenbewijs hebt liggen. Dit kan genoeg zijn voor de autodealer om een nieuwe sleutel te bestellen.
 • Als je nog geen DigiD hebt, is het handig om dit aan te maken. Dit geeft je namelijk toegang tot de registratiegegevens van je auto.

De ultieme oplossing: je autosleutel terug vinden

Uiteindelijk vond mijn moeder/buurvrouw de autosleutel terug. In de grijze container! Ik heb denk ik de vuilnis uit de keuken in de grijze container gegooid, toen ik de autosleutel nog in de hand had. En ik moet de autosleutel toen met de vuilnis in de container hebben gegooid….

Hoe dom kun je zijn.

Een laatste les die je hier uit kunt leren: zoek ook op plekken waarvan je eigenlijk niet verwacht dat je sleutel er ligt.

Heb jij een reserve autosleutel? En waar berg je normaliter je autosleutel op?

Similar Posts

25 Comments

 1. mijn dochter en haar vriend waren ook hun autosleutels kwijt, verloren op het strand van Vlieland. Daar heb ik een blog overgeschreven op 11 november 2014 met de titel: ‘Sterk verhaal!’
  groet,Jacquelien

 2. Kan gelukkig nooit meer autosleutels kwijtraken. .Want ik heb geen auto meer. In alle opzichten een enorm voordeel. Geen gestress meer..en een enorm financieel voordeel ook. Ik maak gebruik van greenwheels.. Verder de enige sleutels die ik kwijt kan raken zijn de huissleutels. .ook daar heb ik er een paar bij familie en vrienden achtergelaten. .dat was een aantal jaren wel wat anders.. nu rust op dat front!!

 3. Wat een gedoe zeg! En wat heerlijk dat je je sleutel weer gevonden hebt!
  Hopelijk voordat je veel geld had uitgegeven aan een nieuwe sleutel…

  Hier hadden we een variant in de vorm van 1 sleutel die opeens niet meer werkte (het electronische gedeelte – en dan kun je de auto dus niet starten). De andere sleutel was kwijt. En dat alles de avond voor onze afreis (met de auto) in verband met adoptie. De auto was al gepakt… Sleutel bijbestellen kon niet in 1 dag.

  Ik had zelfs mijn ouders al gebeld of we in het ergste geval hun auto konden lenen (en zij dan onze auto, met de nabestelde nieuwe sleutel).

  Gelukkig vond ik bij zoekactie nr zoveel de sleutel.

  We hebben sowieso wel vaker iets met de auto als we echt iets belangrijks hebben.

  1. Oh, dat is ook vervelend zeg! Vooral vanwege de afreis i.v.m. adoptie. Wat een opluchting dat je de sleutel terug vond.

   Morgenochtend ga ik naar de sleutelmaker en ga ik kijken of ik er 2 kan laten bijmaken. Eén reserve sleutel en één om bij de buren neer te leggen.

  1. Het voordeel van onze huidige voordeur is dat je die echt op slot moet doen. Toen we nog in de stad woonden, heb ik een keer de deur per ongeluk achter me dicht gegooid. Ik moest toen via het keukenraam het huis inkruipen.

 4. Beste Vlijtig Liesje, dat is echt MINDER handig! Ik heb wel eens de achterbak dichtgegooid toen ik alle boodschappen aan het inladen was …. die is dan meteen op slot, en mijn handtas mét sleutel stond tussen de boodschappen want je kunt niet met twee handen werken én een handtas vasthouden.
  Daar heb ik van geleerd (van de anwb die gelukkig kwam helpen)….
  maar:
  1. Leg nooit je papieren IN de auto, het zijn waardepapieren, leg een kopie (kleurenkopie) in de auto. En een kleurenkopie in huis. Het origineel doe je in je tas/rugzak.
  2. Bestel, als je één sleutel kwijt bent, metéén een nieuwe. Als je een sleutel hebt met een code is dat lastig, maar beter vroeg gehandeld dan later met lege handen.
  3. En in het kader van: hoe truttig kun je alles regelen nog een tip: vraag een extra schadeformulier aan, en vul er één alvast helemaal in met de gegevens van de auto én van jezelf, en een blanco met wel al de gegevens van de auto (voor een andere bestuurder). Scheelt een hoop stress als er eens iets gebeurt. Dan je sta je toch al te trillen.
  Succes!

 5. Ik heb geen auto en raak daardoor nooit die sleutel kwijt. Helaas raak ik weleens mijn huissleutels kwijt maar ligt er inmiddels een reserve sleutel bij een vriendin, mijn schoonouders en vrienden van ons. Dat alles omdat we beide soms erg verstrooid kunnen zijn haha.

 6. Gelukkig dat je de sleutel weer vond. Een autobedrijf kan trouwens gemakkelijk je auto open krijgen zonder sleutel hoor. Daar sta je nog van te kijken.

 7. Wat een leuk artikel! Fantastisch! Ik was vroeger altijd mijn sleutels kwijt maar inmiddels heb ik een theekopje waar ik ze altijd inleg; dat helpt voor mij

 8. O jee, haha, handige aktie om ze met het vuilnis mee te gooien. Wij hebben van die ondergrondse containers in de straat en altijd denk ik ojee als ik m’n sleutels of portemonnee maar niet mee gooi….
  Ben mijn sleutels gelukkig nog nooit kwijt geweest, ik heb ze altijd op een vaste plaats liggen.

 9. Hoe frustrerend inderdaad!! Dat overkomt ons helaas ook regelmatig. En dan ligt de sleutel vaak op een gekke plek, of hebben we hem net over het hoofd gezien. Meest irritante is wanneer manlief naar zijn werk moet ‘s ochtends en ik dan mee ‘moet’ zoeken…. Wat mij een keer is overkomen is dat ik mijn oude Mazda van de binnenkant dicht deed, met de sleutel nog in het contact…. Moest ik eerst met de bus naar huis om vervolgens 2,5 uur later de auto te kunnen openen met de reservesleutel. Gelukkig stond de auto in een inbraak-veilig dorpje…

  1. Ik vraag mijn man ‘s avonds altijd of hij de autosleutel heeft om inderdaad te voorkomen dat hij het mij ‘s ochtends heel vroeg gaat vragen!

   Omdat het knopje van onze autosleutel voor de centrale vergrendeling het niet meer doet, en je de auto alleen van de buitenkant op slot kunt doen, kan ik mezelf in ieder geval niet búiten onze auto sluiten.

 10. Zoek tip…
  Leg jij je sleutels op de plank boven de kapstok ?
  Kijk in de capuchons van de jassen die daaronder hangen :-)

 11. Handige tips, en zo dom is het niet hoor die sleutel in de container, ik had het laatst ook. Gelukkig merkte ik het, maar het was wel een gedoe om hem eruit te krijgen, hij lag namelijk helemaal onderin. Fijn dat je hem weer gevonden hebt.

 12. Hier leggen we hem meestal op een vaste plaats. Maar een ANWB kan hem zo open maken.
  Ben vaak sleutels kwijt, maar heb ze nu in m’n jaszak.
  Groet, Wilma

 13. Je zult het niet geloven… vanochtend stond ik ook op punt van vertrek en dacht: “oh nee! Waar ligt mijn autosleutel” (inclusief huissleutel)… lichte paniek en ineens herinnerde ik me dat ik ze in m’n handtas had gedaan. Maar je hebt helemaal gelijk. Leuk artikel weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.