Reacties

Aardlekschakelaar uit — 12 reacties

  • Dat klop Sjoerd, een aardlekschakelaar is een differentieelschakelaar.
   Zolang de wet van Kirchhoff ( de toegevoerde stroom is gelijk aan de afgevoerde stroom) plaats vind zal deze er niet uitklappen, of de aardlekschakelaar is stuk.
   Alleen als de toegevoerde stroom niet gelijk is aan de afgevoerde stroom normaal woning 30 mA, schakelt de aardlekschakelaar uit. Hans

 1. Gelukkig heb ik er thuis geen last van. Nummer twee klopt wel dat de stroom uitvalt bij overbelasting, maar dan is het alleen niet de aardlek.

  Love As always
  Dimario

 2. een geluk dat die bestaan ..

  voor enige tijd heb ik een nieuwe vaatwasser gekocht

  maar bij het aanzetten ervan viel de elektriciteit uit

  de constructeur vond een verlies op het toestel en heeft het na lang zoeken uiteindelijk gevonden

  iets voor vakmannen dus

  groeten

 3. Huisinstallaties kunnen behoorlijk verschillen. Zelf heb ik 4 zekeringsautomaten met elk een ingebouwde aardlekschakelaar. Anderen hebben dan weer een berg zekeringen en 1 gemeenschappelijke aardlekschakelaar. Bij mij kan ik dus niet zien of ie op aardlek gesprongen is of door een te hoge belasting (overstroom). Weet wel meteen in welke groep het probleem zit. Als het echt alleen de aardlekschakelaar is en geen van de andere zekering valt uit, dan moet je de fout vaak bij koelkasten, vriezer, (af)wasmachine, wasdroger, CV, koffiezetter, elektrisch koken, qooker, waterkoker zoeken. Eerst allemaal uitschakelen en dan stuk voor stuk inschakelen tot de aardlekschakelaar gaat. De laatst ingeschalede is dan de boosdoener.

  • Zag dat in je verhaal ook al een lijstje zat. Tegenwoordig horen de warmtepomp en ingebouwde airco ook bij de verdachten.

 4. Bij mijn ouders thuis klapt de stroom er altijd uit als er een fikse onweersbui in de buurt is. Dan konden we er echt op wachten dat het zou gebeuren. In mijn vorige woning hebben we vaker last gehad van stoppen die doorsloegen, bleek dat er een stroomdraad goed door aan het branden was.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>