Reacties

Cake versieren kinderfeestje en flaters en katers — 40 reacties

 1. Hahaha moet een beetje lachen van sommige puntjes omdat ik het al helemaal voor me zie, goede blog met leuke tips! Vooral zelf je cakeje versieren, zo kan ik me elk kinderfeestje herrineren

  • Ja dat zelf cake versieren werkte altijd vond ik. De kinderen vonden het heerlijk om te kliederen en het was geen ramp als ze het daarna niet meer lusten.

 2. Je te druk maken!

  En vergeet niet, smaken verschillen. Toevallig dacht ik vanmorgen toen ik wakker werd aan de partytent van de buren van mijn moeder, die daags na het 12-jarig feestje van mijn kind door een storm verwoest werd. Hij stond goed vast in mijn moeders tuin, het waaide toen namelijk al, dus vandaar dat hij flink in de prak zat. En wij, lees:ik, konden het vervolgens gaan regelen met de verzekering. Onze verzekering, uiteraard. De buurvrouw mocht kiezen, tussen 150 euro (ongeveer het bedrag van de partytent) of een nieuwe tent. Wilde ze een nieuwe tent, kon ik die óók nog gaan uitzoeken! Ik vond er één voor nog geen 80 euro, in de aanbieding geloof ik, en bíjna dezelfde tent. Prima toch! Nog goedkoper ook. (Ik zal maar niet opsommen wat er verder nog mis ging op dat feestje, maar... ik vond het met stip het beste, door mij georganiseerde kinderfeest ooit! Goeie herinneringen aan ('t was tevens het laatste kinderfeestje dat ik hoefde te doen ;-)).

 3. Planning is alles. Ik kreeg vaak van ouders na een kinderfeestje de vraag hoe ik dat in de klas allemaal doe. Geloof me, dertig van die gastjes in het gelid houden in een klas is veel makkelijker dan een stuk of zeven tijdens een vrije situatie als een kinderfeestje.

 4. Hoi Nicole,

  hahaha... als ik dit lees ben ik zo blij, dat ik dit niet meer hoef te doen!
  Mijn dochter heeft nu het stokje overgenomen en ik vind dat ze het geweldig doet.
  En het kost nooit veel... Goed van d'r!

  groetjes van Marlou

  .

 5. Ik heb drie kinderen en dus ook heel wat feestjes achter de rug. En ik vind je tips heel erg goed!! Ik was trouwens ook juf en ik ben het ook helemaal met Naomi eens. PLANNING!

 6. En ik lees nu net de reactie van Marlou. Dat vind ik ook. Het is niet nodig met een groep zes-jarigen in een of andere dure tent de verjaardag te vieren. Dat zie ik gebeuren in mijn omgeving.
  Blijf gewoon lekker thuis en nogmaals: plan! Er zijn heel veel boeken met leuke ideetjes en internet zal er ook wel vol mee staan!
  Oh ja: wees voorbereid op een boze en/of verdrietige bui van je eigen feestvarken. Dat gebeurt gewoon.
  En als het kan, vier het zonder jongere brusjes

  • Oja, een huilend eigen kind.... 🙂
   En de tip van Bertie is ook een goeie: regel opvang voor jongere kinderen. Want het is niet hun feestje! Ik weet het nog zelf toen ik 10 werd en iedereen helemaal weg was van mijn baby-zusje (die overigens daarna werd opgehaald door oma).

 7. Jammer,dat het soms zo stressvol is. Voor ouders,jarigen,genodigden en misschien iemand,die niet uitgenodigd werd. En dat terwijl het feest is.

 8. Mijn partner en ik deden de kinderfeestjes ook altijd samen, altijd low-budget en het ging altijd zoals we verwachten maar wel anders dan we ons voorgesteld hadden.

 9. Niet zozeer een fout waardoor het feestje in de soep loopt, maar wel een hele ergerlijke: iemand inhuren voor een activiteit en vervolgens denken dat diegene best alleen overzicht kan houden op al die kinderen én tegelijkertijd de activiteit kan doen, en zelf lekker op de bank gaan zitten tv kijken 0_0

 10. Hahahaa 'dan lusten ze het misschien nóg niet, maar was het niet duur'.. zooo Nederlands hahahahaaa! Ik heb geen kinderen, maar ben wel 11 jaar peuterleidster geweest, dus ik weet ook wel wat van kinderfeestjes. :-) Zoals carnaval vieren.. wat je dan vooral níét moet doen is die kleintjes ontvangen als je jezelf al helemaal in vol ornaat verkleed hebt.. niks anders als huilende kinderen dan! hahahaha!
  Na 10 minuten al je kruit al verschoten hebben hahaha ook héél herkenbaar.. die kinderen zijn nóóit zolang ergens mee bezig als wij wel zouden willen hè!
  Heb echt smakelijk moeten lachen om je postje.. heel leuk, maar ook hele goeie tips hoor. :-)

 11. Zag gisteren bij Action twee vrolijke moeders van alles inslaan voor een meidenfeestje. De meiden waren zelf ook mee, ze hadden lachzakjes veroverd en dat was goed te horen. Het was in de winkel al een vrolijke bende. Komt vast goed dat feestje. Ik heb me kostelijk vermaakt met je tips. Blij dat ik niet meer hoef.

 12. Daarom ging ik met de kinderen graag naar een minder bekende binnenspeeltuin (met een leuk buiten). Zonder feestje arrangement. Op het parkeerterrein allemaal een krentenbol of bolletje. Binnen limonade en een waterijsje. Iedere euro waard voor ons.
  Bij dochter de laatste twee jaren naar jump XL. Omdat zij gelijke dagen rooster hadden en daar niet, was het super rustig. Thuis een stuk pizza en een film kijken.

 13. Ik heb geen idee hoe dat in mijn eigen kindertijd geregeld werd, maar van collega's hoor ik ook regelmatig dat ze al weken bezig zijn met de planning van zo'n feestje, blijkbaar is het toch een stuk lastiger om zoiets in goede banen te leiden.

  • Ik denk ook dat de lat voor kinderfeestjes tegenwoordig veel hoger ligt. Volgens mij deed de vorige generatie minder moeite, en liep het toen ook prima.

 14. Binnnkort weer feest hier voor een negenjarig meisje ;)
  Ik swipe nog even naar je positieve tips, want deze 11 hierboven zijn heel goed 🙂

 15. Ik heb geen kinderen, maar wat is er veel om rekening mee te houden bij de organisatie van een kinderfeestje. Als ik terugkijk op mijn eigen jeugd, dan vond ik de rondleiding door het toenmalige PTT-museum en naderhand in de kantine iets eten erg leuk als feestje :)

 16. Leuke tips! Ik vond verjaardagspartijtjes nooit zo leuk om naartoe te gaan. Misschien hadden de ouders van mijn vriendinnetjes destijds wat aan jouw tips gehad :)

 17. En welk antwoord moet ik dan klaar he bben wanneer een kind zegt 'dit is een stom feestje' of de andere twee voorbeelden die je gaf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder