|

Moderne wooncliché's: van Action kastrandjes tot grijze hoekbank

wooncliché'sIedere tijd heeft zijn eigen wooncliché's.

Zo herinner ik me nog goed het Grenen Tijdperk in de jaren negentig. Iedereen had toen een grenen salontafel, een grenen eettafel en natuurlijk een bijpassend grenen tv-meubel! En wat te denken van de witte gans met het blauwe lintje om de hals?

Ook nu zijn er wooncliché's.

Laten we er eens een paar op een rijtje zetten : )

Moderne wooncliché's

  1. De grijze hoekbank met een los hoekelement
  2. Het kookeiland
  3. Houten letters die 'Home' spellen
  4. Houten borden met daarop teksten als: 'In dit huis zijn we lief voor elkaar.'
  5. Twee grote grijszwarte plantenpotten naast elkaar in de vensterbank
  6. Witte buffetkast
  7. Boeddha's
  8. Eames kuipstoelen
  9. Rieten hart
  10. Canvas foto's/afbeeldingen aan de muur
  11. Alles van steigerhout
  12. Vierkant dienblad waarop van alles ligt uitgestald. Meestal schelpen of stenen

Hoe vermijd je de wooncliché's?

Wooncliché's vermijden in je eigen huis kán best lastig zijn. Want als je iets voortdurend om je heen ziet, wen je er aan, en ga je het soms toch mooi vinden. Toen ik voor het eerst Uggs zag vond ik ze echt afgrijselijk. En ik nam me voor:

'Die koop ik dus echt nooooooit!'

Maar nadat ik ze een tijd om me heen had gezien, vond ik ze steeds minder lelijk worden. En toen ik ze eenmaal had gepast was ik verkocht. Ik vind ze nu geweldig.

Met meubels kan het ook zo werken. Als je het maar vaak genoeg ziet, wordt het de norm.

Toch is het helemaal niet zo moeilijk om wooncliché's te vermijden! Dat doe je namelijk zo:

Ga naar de kringloop en koop tweedehands!

Zolang de wooncliché's nog populair zijn, zijn ze vooral te koop bij Leenbakker, Xenos, Blokker, Action en andere winkels. Bij de kringloop vind je meer unieke meubels die niet iedereen heeft, omdat het nu eenmaal de kringloop is. Heel simpel eigenlijk.

Heb ik ook wooncliché's in huis?

Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik slechts 1 wooncliché in huis heb. En dat zijn die letters die het woord Home spellen. Die kreeg ik namelijk ooit van mijn jongste dochter. Ze heeft ze geverfd en er poezieplaatjes opgeplakt. Dus dat doe je niet weg! Zelfs niet als je, zoals ik, een hekel hebt aan die letters Home!

Al mijn meubilair komt verder van de kringloop, en het is allemaal los van elkaar gekocht. Daardoor zou je kunnen zeggen dat mijn huis een samengeraapt zootje is. Of: 'vrij van wooncliché's'. Het is maar net hoe je het bekijkt : )

Action kastrandjes

Helemaal niet cliché zijn kastrandjes. Sterker nog, die worden vaak geassocieerd met oma's en zijn 'niet trendy'. Maar ze zijn wel hartstikke mooi vind ik.

Hieronder zie je een voorbeeld van een kast met Action kastrandjes:

 

En het mooiste is: dit is helemaal niet moeilijk! Want de Action verkoopt zelfklevende linten die je als kastrandje kunt gebruiken:

action kastlintje

N.B. Als je wooncliché's mooi vindt, is dat natuurlijk prima! Om maar eens een ander cliché van stal te halen: 'Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt.' 

Welke wooncliché's heb jij in huis? En welke juist niet?

Vergelijkbare berichten

72 reacties

  1. Wij hebben geloof ik ook maar één wooncliché: het grote platte tv-scherm wat aan de muur hangt ;-).

    Verder is ons huis een mix tussen gekocht (het meete tweedehands) en zelfgemaakt.
    Toch is het een geheel, hoewel anders dan wt je in de winkels ziet.

    1. Oh ja, dat is er natuurlijk ook eentje! Leuke aanvulling Bespaarzuinig. Wij hebben ook een platte tv, maar die staat op mijn kringloopkastje. Dat scheelt weer iets ; )

  2. Wat ik mis in al die cliché interieurs is eigenheid. Wij hebben meubels die al 15 jaar meegaan, en ook nieuwere. Al mijnassesoires zijn erfenissen, zoals trouwservies van mijn oma, mminikerstalletjes die mijn moeder spaarde. Mijn behang is blauw met rozen. Voor die tijd was dezelfde muur lichtblauw geverfd.
    Vriendinnen die ik al jaren ken noemen het herkenbaar, de sfeer die wij neerzetten, gezellig. En toch heb ik geen oubollig interieur. Ik doe namelijk wat ik wil, en dat ik wie wij zijn!

    1. Oh, jouw behang lijkt me echt schitterend Geliza! Blauw met rozen! Supermooi. Zelf durf ik dat niet, omdat ons huis toch al vrij bont is. Daarom heb ik heel braaf de muren gebroken wit.

      Mooi dat jouw interieur echt eigen is.

  3. Ik heb er één, namelijk de witte buffetkast ! Verder is het een unieke combi van gekregen, gekocht, kringloop, geknutseld etc. Gelukkig past het verder in geen enkele woonstijl. Zo saai als iedereen hetzelfde heeft !

  4. Wat een leuk onderwerp!
    In ons huis helemaal geen wooncliché’s en juist niet:

    Boeddha’s

    Een plankje aan de muur met frutsels erop

    De hoekbank met het losse elemant:gaat iedereen dan alleen maar liggen?

    Maar ieder zijn eigen smaak natuurlijk ik snap alleen niet dat half Nederland dezelfde smaak heeft?

    1. Interssant punt: hebben zoveel mensen dezelfde smaak?

      Misschien komt dit doordat we massaal dezelfde voorbeelden krijgen voorgeschoteld in tijdschriften en folders?

  5. Hier valt het geloof ik wel mee, ook omdat wij grotendeels nog steeds dezelfde meubels hebben als toen we trouwden.
    Design als Eames zal altijd blijven, maar is momenteel erg gewild. Ze zitten ook lekker. Maar ik heb er het geld niet voor (over).

    Kleuren kunnen ook gedateerd raken. Toen we de kinderkamers overschilderden, realiseerde ik me hoe eind jaren 90 de kleurencombinaties waren. Een kleur geel die je nu niet meer ziet. Nu zijn ze de wanden neutraler, maar vast later herkenbaar als mid jaren 10 ;-)

    1. Dat herken ik. Ik dacht in de jaren negentig bijvoorbeeld dat ik heel tijdloos gekleed ging. Maar terugkijkend zie ik meteen: 'Oh, dat was in de jaren negentig!'

  6. Ons interieur is het cliché van twintig jaar terug: grenen. We hopen dat het weer in de mode komt. De meubels zijn zo degelijk dat ze nu nog te goed zijn om weg te doen, al droom ik wel van een ander interieur inmiddels.

    1. Het Grenen Tijdperk vond ik altijd warm, sfeervol en gezellig. Het kan nooit meer lang duren voor het weer in de mode komt lijkt me.

      Als je het zat bent, zou verven dan een optie zijn? Dan behoud je de degelijkheid van de meubels, maar het oogt toch anders.

  7. Haha wat een grappig onderwerp. Wij hebben geen van deze dingen behalve de servieskast en die is dan ook nog creme/ivoor i.p.v. wit.
    Ons interieur is een mix van landelijk met moderne elementen.
    De kast die ik net beschreef gecombineerd met teak boekenkast en een teak jagersjast. Geen hoekbank maar een chocoladebruine (ouderwets he ;-) ) tweezitter en 2 leren stoelen.
    Ik hou erg van natuurlijke materialen en heb veel rieten bloempotten, dienblad, stoeltje enz. Ook 2 grote manden met plaids en lectuur. Kransen van gedroogd blad en takken,
    De kleuren zijn bruin/creme/beige met fel lichtplantengroen als accent (kussens, planten/kaarsen)
    Ook dit is weer een bepaalde stijl, maar wel 1 waar ik me goed jn voel :-)

    1. Ik ben nu helemaal benieuwd naar je woonkamer Wilma. Het klinkt gezellig!

      Zo'n servieskast is erg mooi vind ik. Zelfs al is het op het moment een wooncliché.

  8. Hier valt het ook wel mee. Wel een hoekbank, zonder los element en een bruine :)
    En die grijze potten voor het raam. Die heb ik zo'n 10 jaar voor het raam gehad en ik was er helemaal klaar mee. Dus heb ik ze vorig jaar vervangen voor licht olijfgroene (moeilijk te omschrijven kleur) potten.

    1. Via de mail zag ik jouw reactie op deze reactie, maar die zie ik hier niet terug. Maar zal toch even antwoorden op de vraag of een hoekbank niet vele ruimte inneemt.

      We hadden eerst twee banken staan en eigenlijk namen die net zoveel ruimte in, als de hoekbank nu. Met het verschil dat de hoekbank meer plekken oplevert. We zijn met z'n vijven en nu hebben we lekker de ruimte om te zitten. En als er een keer een vriendje of vriendinnetje komt, dan kan die er ook nog bij. :D

  9. Ik heb een paar wooncliches. Idd van die brocante grijs/witte dingen. Het is absoluut mijn stijl niet. Ik heb wat gekocht toen ons huis in de verkoop ging. Het leek me commercieel wel handig. En later heb ik nog wat van dat spul gekregen.
    Ik ben meet van vintage en antiek. Mijn favoriete woonkleur is zeegroen. En dat is ineens helemaal in. Leuk dat ik er nu spullen van kan kopen maar jammer dat ik nu niet meer origineel ben. En vintage is ook helemaal in.
    Ik koop weinig en krijg regelmatig spul. Voordelig, maar vooral heel leuk want ik krijg steeds meer spullen met een herinnering. Ik hoef geen spullen alleen om de herinnering, het geeft het wel iets extra's. Zoals een driehoekig jaren zestig tafeltje bij mijn ouders vandaan. Daarop staat een zelfgemaakte (door manlief zijn oom) pickupkist van teakhout, een tafeltje waar een lampetstel op heeft gestaan (vrienden van mijn ouders), een antiek naaidoosje (familie van vaderskant), gekregen eethoek uit de jaren vijftig die mijn schoonvader opgeknapt heeft, etc.
    Die grenen look uit de jaren negentig vond ik ook zo leuk. Dat begon in de jaren tachtig al. Ik wilde het destijds ook, maar het was zo ongelooflijk duur en grenen is niet echt sterk hout. Als kind uit families van houtbewerkers vond ik de prijs/kwaliteiverhouding erg ver uit elkaar liggen. We hebben toen donker eiken meubels gekocht in antieke, landelijke stijl. Ik ben nog steeds helemaal blij met de vitrinekast. Die is gemaakt naar oud voorbeeld en heeft dus ook een slot zoals destijds gebruikt is. Mijn verameling porselein en vintage staat er mooi in te staan en mijn moeder heeft kastrandjes gehaakt.
    De salontafel is wel opgeknapt, maar kan nog generaties mee. Qua prijs hadden we misschien ook wel antiek kunnen kopen maar dat was toen ook erg duur. Tegenwoordig zijn die prijzen niet meer zo hoog.
    Ik ben bijna dertig jaar geleden getrouwd. We begonnen landelijk, daarna werd het koloniaal en oosters (midden-oosten) en nu dus vintage/landelijk.

    1. Leuk dat je woonsmaak zich ontwikkeld heeft door de jaren heen VeggieMo. En wat lief van je moeder dat ze van die kastrandjes heeft gehaakt. Ik vind die altijd erg mooi staan in zo'n vitrinekast.

      Meubels met herinneringen vind ik bijzonder.

  10. Hahaha wat leuk om er zo bij stil te staan. Ik heb er 1 in huis, een cliché maar die is stiekem niet zo cliché want het is een Thaise Boeddha van mijn moeder van 20 jaar geleden. Ik moest wel echt lachen om je lijstje want ik was laatst mijn een moeder van school en die had praktisch alles wat ik nu op je lijstje zie, 8 van de 12, best een goede score ;)
    (ps. ik ben ook van de Uggs ;))

    1. Dat is inderdaad een goede score 8 van de 12 : )))

      Leuk dat je ook van uggs houdt Frederique. Ze zitten gewoon echt zooo superlekker vind ik. En ik heb altijd heerlijk warme voeten.

  11. Ik heb geen kook maar een afwas eiland heel handig en voor de rest een boekenwand gemaakt 38j geleden door de schoonvader een dressoir tweedehands een gekregen grote burau een opa zetel van overgrootouders een voor decoratie zelf gemaakte (kunst)ik schilder en beeldhouw

    1. Een afwaseiland! Dat is nieuw voor me. Dat vind ik een leuke en originele variant op het kookeiland : )

      Ik houd van boekenwanden. Wij hebben zelf ook twee grote boekenkasten. Ik kreeg die van mijn vader uit zijn kantoor.

  12. Haha herkenbaar. Kom er nog redelijk goed vanaf. Ik heb nummer 4, 10 en 12 in huis. Vind het juist fijn om m'n eigen stijl te maken. Soms met clichés en geregeld zonder :)

  13. Ik heb er geen. Ik denk dat sommige van bovenstaande clichés op z'n retour zijn-Ik zie steeds meer Boeddha beelden, HOME letters en rieten harten bij de kringloopwinkels.

  14. Tja, mensen zijn kuddedieren, hè? ;-)

    Hier een mix van antiek, retro (50'er en 60'er jaren), I.kea en kringloop. En een paar Boeddha's, die ik al had vóórdat het een cliché werd. Mijn plantenpotten hebben alle kleuren van de regenboog. Als ik een kleurtje zat ben of als de maat wél goed is maar de kleur níet mooi bij de plant past, geef ik een plantenpot weleens een ander kleurtje als ik op dat moment nog een restje geschikte verf heb.

    Ik heb de indruk dat tegenwoordig heel veel mensen een inrichting hebben die voornamelijk uit (al dan niet door henzelf opgeknapte) kringloopvondsten bestaat. Het lijkt wel een cliché op zich te worden! ;-)

    1. LOL! Dat zou wel bijzonder zijn dat kringloopwinkel meubilair een cliché wordt. Maar ik snap wel wat je bedoelt.

      Slim idee trouwens om bloempotten te verven!

  15. Tja - ik kocht een nieuwe bank en tafel toen ik verhuisde - misschien wel cliché, maar dit was wat er te koop was... In de kringloop koop je de woonclichés van gisteren of vorige week, en dat is natuurlijk véél beter ;-)

    1. Dat is een goed punt: het is ook maar net wat er voor handen is natuurlijk. Zo kan ik al heel lang geen fijne rokken meer vinden, zelfs niet op eBay omdat ze al zo lang uit de mode zijn.

  16. Een lounge set van steigerhout. Maar die staat er al zo lang, aangeschaft toen niemand het nog had. Verder niets uit jouw lijstje. Wat staat er wel; van alles door elkaar, nieuw - oud - 2e hands - kringloop.

  17. In ons oude huis had ik de tuintafel binnen staan. Met banken. Van steigerhout. En een grote strakke grijze hoekbank. Allebei die dingen vond ik heel erg gaaf, maar we namen ze niet mee omdat ze zo achterlijk groot waren. Verder hier niets van je lijstje. Wel die afgrijselijke kinderspeelgoedopbergbakken O.o

  18. Wel een paar Boedha's.. Maar die heb ik gekocht en gekregen voor de grote hype. Zag ooit horenzienzwijgenboedha's voor in de kerstboom... Erg, toch? En ik heb een paar canvassen, de meeste van foto's die ik zelf gemaakt heb. Tellen die ook? ;) Verder veel spullen die ik overal en nergens vandaan heb en dat voelt idd heel eigen en heel echt! Veel fijner dan een Ikea/Action/etc huis. Leuk logje! Fijne zondag!

  19. De inrichting is makkelijk bij elkaar te zoeken via vele kanalen.

    Maaar............. ik ben nu op zoek naar een paar basisen voor keuken en badkamer namelijk de tegels. En ik zie alleen maar hallen vol 1000 tinten grijs, beige en houtstructuren. Voor de keuken worden de kasten nu zandgrijs, aanrechtblad en achterwand gemeerd vlammerig effect en wat vaag blauws erin, het kleurigste wat ik kon vinden.

    In de badkamer zou ik graag donkerrode vloertegels willen, maar die zijn er niet binnen mijn budget. Ja als ik 4x zoveel zou uitgeven misschien maar dat heb ik niet, er moet nog meer worden opgeknapt. Vloerbedekking zal ook wel .probleem worden wil ik ook graag iets met rood.

  20. Witte buffetkast en kookeiland die sla ik niet over. Ik dacht dat Boeddha minder is geworden de laatste tijd, omdat iedereen al eentje gehad hebt. Als je jonge dochter dat geknutseld hebt dan is het te waardevol om weg te gooien. ;-)

  21. Wat grappig. Die grijze hoekbank en de wiite buffetkast zou ik nog graag willen hebben, net als de Eames kuipstoelen. Steigerhout ga ik steeds meer waarderen al is dat niet echt mijn ding. EN IK HEB EEN GRuwelijke hekel aan de kringloop en kringloopullen, hahaha

  22. Ik heb niets in huis staan/liggen van wat in het (grappige) lijstje staat. Hoe mijn huis eruit ziet is meer 'vanzelf' ontstaan, ik streef geen bepaalde stijl na. Zo is de bank 20 jaar oud, maar nog steeds prima.Om de zoveel jaar wordt'ie opnieuw bekleed, nu is hij lichtgroen. Ik koop nooit iets om op te hangen of neer te zetten.Behalve bloem en planten dan. Wat er staat heb ik gekregen of geerfd. Maar het ziet er helemaal niet oubollig uit, integendeel !

    1. Dat 'vanzelf ontstaan' is bij mij ook. Een huis vult zich in de loop der tijd, en er gaan weer dingen uit. Ik heb ook nooit bewust voor een bepaalde stijl gekozen.

      Goed zeg dat je bank al 20 jaar mee gaat!

  23. Sommige dingen vind ik wel mooi, maar ik zal ze niet zo meteen aankopen. Ik ben nogal iemand, die houdt van een interieur, waar alles op elkaar is afgestemd.

  24. Even checken:
    Geen grijze hoekbank, maar een bruine en een vast hoekelement omdat dat gewoon het beste staat hier. Geen kookeiland, maar een spoeleiland omdat het onze ruimte in de keuken het best benut. Geen houten letters die ‘Home’ spellen
    Een canvas bord met daarop teksten als: 'Be happy, Tell the truth,....
    Geen grote grijszwarte plantenpotten naast elkaar in de vensterbank
    Geen buffetkast
    Geen boeddha’s
    Geen kuipstoelen
    Geen rieten hart
    Een herinneringenwand met foto’s aan de muur in de gang van de slaapkamers, maar ook gewone ingekaderde fotootjes.
    Onze slaapkamer in drie tinten van steigerhout
    Geen vierkant dienblad waarop van alles ligt uitgestald. Meestal schelpen of stenen.

    Ik streef ook geen bepaalde stijl na, ik zoek naar gezelligheid ...

  25. Niets, maar dan ook niets staat er hiervan in huis. GELUKKIG. Ik heb een hekel aan de meeste woon clichés die je hier hebt opgeschreven. Vooral de 'Home' accessoires, de dienbladen met frutsels er op, die buddha beeldje, en zo kan ik nog wel even doorgaan eigenlijk, haha. Een grijze hoekbank vind ik daarentegen wel mooi. (als enige) :)

  26. ik heb wel home letters staan en ook een bord met "hotel mama" en, maar die staan niet in je rijtje, van die houten 'luiken' in de vensterbank met een hartje eruit.
    hahaha!

    Boedha's komen echt mijn huis niet in, ik werd er bij vrienden helemaal zenuwachtig van, alsof ik in een tempel zat.
    De rest van je rijtje heb ik ook niet, hoewel, dat rieten hart moet ook nog ergens hangen. ;)

  27. Ik heb een rieten hart en een paar foto´s op canvas. That´s it. Goede score, toch? ;)

    Overigens gaan we binnenkort wel een hoekbank kopen, maar wel een rode en ook niet met een los element. Dat hebben we nu wel trouwens, bedenk ik me net... Hm ;)

  28. Haha, dit zijn inderdaad van die typische dingen die je veel ziet! Zelf let ik er niet echt op of iets een "cliché" is of niet, als ik het maar mooi vind! Van dit rijtje heb ik trouwens niks in huis, da's toeval :-)

  29. Gevonden,

    Bloempotten grijs nr 5
    Nr 7 Boeddha,s 2 wegggegeven
    Nr 9 rietenmandjes en hartjes gevonden ,wegggegeven
    Nr 10 canvas home where the hart is roze ,om nog weggegeven
    En bloemen schilderij groot op canvas voor de tuin
    11 wit dienblad gevonden .
    Verder nix van het rijtje
    Even een vraag komt de post aan?

  30. Leuk bedacht dit artikel! Wij voldoen wel aan een aantal. Cliché 1, 5 en 10, check! Haha, het valt dus mee. Onze slaapkamer heeft trouwens wel wat steiger hout, dit was het goedkoopst. Ons bed is namelijk 210cm lang, dus dan valt er weinig te kiezen.

  31. Heel leuk artikel!
    Die grenenmeubels, dat hadden en hebben mijn ouders ook.

    Wij kochten eind jaren negentig alles koloniaal, dat hadden veel mensen eind jaren negentig en begin 2000 toen. Het was veel te koop en betaalbaar destijds.

    En nu, nu hebben we van alles iets! Nog voor een weekje de eetkamertafel die bij die koloniale meubels hoort, een buffetkast van de koloniale meubels (die blijft lekker bruin voorlopig) een tafeltje en kastjes van ikea en een witte kast van marktplaats. Kortom, toen best cliché nu iets minder ;)

    Nou ja... die tekst borden, ik heb er ééntje, die stamt al weer van een tiental jaren terug, liep toen kennelijk iets voor.

    Ben benieuwd hoe jullie inrichting er uit ziet, los van elkaar gekocht en niet bij elkaar horend vindt ik meestal erg gezellig!

  32. Van de woonclichés die je noemt heb ik er vrij weinig. Misschien alleen het woord home (maar dan aan elkaar met een fotolijstje erin) die ik van onze zoon op moederdag heb gekregen. Dus die doe ik niet weg en hangt ook niet op een prominente plaats.
    Verder heb ik ik geen echte woonclichés omdat ons interieur een beetje bijeen geraapt is maar ook wel op elkaar afgestemd.
    Maar een kookeiland (van steigerhout) staat wel op mijn wensenlijstje.

  33. Heb je je inspiratie uit de Tubantia gehaald? Daar zag ik hetzelfde rijtje in staan. Leuk onderwerp!
    Ik heb wel wat clichè's in huis. De grenen meubels, als hebben we die toen al direct heel donker laten spuiten omdat we de grenen kleur in de woonkamer niet mooi vonden.
    En in de keuken heb ik sinds de herfstvakantie een crèmekleurige buffetkast staan. Al wist ik helemaal niet dat die bij het rijtje hoorde. Ik wilde zo graag mijn mooie boerenbont servies uitstallen achter de glazen deurtjes.
    En ik heb wel een dienblad op de eettafel maar daar liggen geen stenen of schelpen op! Maar een vaas met tulpen en waxinelichtjes er naast met een stapeltje tijdschriften (Landleven's)
    Verder kun je hier veel kringloop dingen vinden in huis.
    Ik doe er dus ook wel aan mee maar dan wel op mijn eigen manier en niet omdat iedereen het heeft maar omdat ik het mooi en gezellig vind. Ik moet er tenslotte (met plezier)wonen!

  34. Ik noem dat de 'RivieraMaisonstijl' en vind het niks, haha. Wij hebben nu donkerhouten meubels, beetje koloniaals. Eigenlijk zou ik wel wat anders willen inmiddels, de Scandinavische stijl vind ik mooi, met licht hout, geometrische prints en zwart wit. Ook een wooncliché aan het worden, maar wel eentje die me erg aanspreekt!

  35. Haha ja, de Riviéra Maisonstijl :-P
    Ik vind het tot op zekere hoogte leuk, als het niet teveel wordt.

    Op het viva-forum kwam pas ook zo'n lijstje langs trouwens. Ik dacht altijd dat het bij mij wel meeviel, maar als je dan bewust gaat kijken ... Zo heb ik:
    - een hartje aan mijn oma's oude koffiemolen hangen (hartje is wel van stof ipv riet, maar toch)
    - een witte side-table (antiek, maar wel wit en in gebruik als buffetkast)
    - een grenen kast
    - een brocante wit bijzettefeltje
    - een plantenpot op zo'n oliestelletje in de vensterbank
    - expeditkasten die zo fijn handig zijn
    - een wijnfles van mijn opa's zolder en die dingen worden tegenwoordig als hippe vaas veel verkocht
    - een industriële lamp
    - een Blond Amsterdam theepot

    En als ik zou gaan zoeken zou ik vast nog meer tegenkomen haha. Maar ik ben blij met mijn inrichting, en dat vind ik uiteindelijk belangrijker dan origineel zijn. Ik ben trouwens blij dat ik tot nu toe geen home-letters gekregen heb ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.