Wat zijn zomervakantie plannen?

flipflopsMaandag tijdens het wekelijkse kopje koffie met mijn collega-moeders ging het over plannen voor de Zomervakantie.

We kennen elkaar inmiddels zo lang, dat de vraag aan mij niet meer gesteld wordt. Want wij blijven toch altijd thuis.

Maar dat wil niet zeggen dat ik geen plannen heb voor de zomervakantie! Vanuit huis doen we elk jaar een aantal uitjes. Zoals een dagje naar Oberhausen en ijs eten in Emmerich.

Wat zijn jouw zomervakantieplannen?

Similar Posts

19 Comments

 1. Nou ik zou zeggen gewoon lekker doen wat bij je/jullie past. (willen de kinders ook liever niet weg op vakantie? en je man?) Ik vind het zelf altijd wel zalig en daarbij voel ik me enorm opgeladen en geïnspireerd tot van alles vaak weer bij thuiskomst :-) dat voelt dan weer als een nieuw schrift , als je begrijpt wat ik bedoel. tevens vind ik ontsnappen aan de alle daagse beslommeringen ook ehm inspirerend en fijn :-)

  1. Mijn man reist dagelijks al zo’n eind naar zijn werk dat hij het heerlijk vindt om nergens heen te gaan in de vakantie.

   En de kinderen zijn niet echt anders gewend. En we doen dus wel wat losse daguitjes met ze.

 2. Hier ook niet op vakantie, vind het gewoon te duur voor een paar nachtjes slapen in een ander bed. Want alle kosten komen er dan nog bij. Ik besteed liever dat geld aan dagjes uit, lekker eten, ijsje. De zegels gespaard van de gele olifant en al verschillende uitjes in de planning te staan alleen nog geen datum vastgelegd. Dat doen we gewoon 1 of 2 dagen van te voren ivm het weer.
  Mijn man neemt 1 week vrij en als we een dagje weggaan neemt hij ook vrij. Het is vrij flexibel bij hem op het werk.
  En de kinderen hebben 6 weken vakantie, dus elke week wat leuks doen lijkt mij leuker dan 1 week op vakantie en dan 5 weken vervelen.

  1. Ik moest even nadenken over de ‘gele olifant’. Toen viel het kwartje. Goed gevonden omschrijving!

   Leuk om elke week iets leuks te doen! Zo houd je het fijn gespreid.

 3. Heerlijk op vakantie gaan. Even uit de omgeving van mijn werk, geen collega’s bij de supermarkt tegen komen tijdens lunch tijd. Inspiratie op doen voor de rest van het jaar.
  Kan dicht bij zijn, vorig jaar op de camping bij ons in de stad, en dit jaar gaan we ver weg.
  Ik houd erg van reizen en trekken. Nu als gescheiden ouder en een schoolgaand kind zit 3 maanden trekken er helaas niet meer in. Maar naar de 3 zomerweken dat ik kindlief bij mij heb kijk ik heel erg uit.

 4. We gaan deze zomer op huizenjacht, gaan onze nieuwe woonomgeving beter leren kennen en we willen hier in de omgeving nog wat uitstapjes maken.
  We willen niet veel geld uitgeven, dat sparen we liever voor ons nieuwe huis en alle kosten van de verhuizing.

 5. Ik denk al een tijdje aan een shopping weekend in Duitsland, maar het is er nog niet van gekomen.
  Aanstaand weekend ga ik een vaartocht maken en naar Texel. Moet op maandagavond voor vijf uur thuis zijn. Dat wel weer, voor mijn mini bedrijf

 6. Wij gaan niet op vakantie, maar hebben wel een museumjaarkaart, waar we altijd veel gebruik van maken, het hele jaar door.
  En de kinderen mogen alle drie zelf een dagje uit kiezen. Eén keer gaan we ook met papa erbij, verder is hij te druk op de boerderij. Maar na het eten een rondje fietsen is natuurlijk ook een uitje…
  Verder staat er een oude caravan en een tentje voor logeerpartijen. En niet iedere morgen vroeg klaar zijn met eten, geen tassen klaarmaken etc. is natuurlijk ook al vakantie!

 7. Vakantieplannen? Die hebben we nog steeds niet gemaakt.
  Misschien toch maar eens kijken of we er nog even tussenuit kunnen deze zomer.

 8. Ik ben net vrij geweest en thuis gebleven. Dat was gewoon een kwestie van dagen opmaken, bijkomen van het werk en achterstallig tuinwerk inlopen. In het naseizoen gaan we nog wel weg. Tien dagen of zo, naar Frankrijk en we nemen mijn ouders mee. We zijn jarenlang niet op vakantie geweest, we wonen hier prachtig en we hebben er ook lang geen geld voor gehad. Maar dit jaar wordt het de derde keer op rij dat we er even uitbreken. Maar niet te lang, drie, vier weken van huis, ik moet er niet aan denken. Man en ik zijn beide niet zo uithuizig maar als ik drie weken aan huis ben, doe,ik niks dan werken, werken. Ik ga moeilijk zitten. Trouwens, op vakantie ook niet… luie vakanties zijn aan mij niet besteed. Lopen, dingen doen, ik moet uitkijken dat ik niet moe thuiskom… :-)

 9. Wij gaan twee weken naar Griekenland meteen aan het begin van de vakantie. Als we weer thuis zijn dan hebben we nog een week vrij en dan gaan we nog een dagje naar Hellendoorn. De kinderen hebben dan nog drie weken vakantie maar daarin gaan ze nog naar opa en oma, naar de bso (met uitstapjes en de waterspeeltuin in de buurt) ponykamp en sportkamp (beiden alleen overdag) Ze hoeven zich niet te vervelen en wij genieten van het niet moeten.
  Ilse

 10. Wij verblijven deze zomer zo’n 530 kilometer boven Parijs.
  Wordt écht genieten…, thuis:-)

 11. Wij gaan wel met vakantie deze zomer. Verleden jaar thuisgebleven, gewoon omdat we daar zin in hadden. . Wel zijn we afgelopen december de hele maand in Australië geweest. We hebben een kleine camper ( is tevens onze ‘dagelijkse’ auto) en plannen alleen een richting ;-) dus waar we dit jaar terechtkomen ……….

 12. ook ik krijg altijd te horen, ja maar jij gaat toch helemaal niet op vakantie, ja wel hoor , ik ga alleen niet weg,maar ben wel degelijk op vakantie, want vakantie is voor mij niets moeten en niets hoeven, dus als ik zin heb om een klusje in huis te doen dan doe ik dat, en als ik zin heb om er een dagje op uit te gaan dan doe ik dat, maar heb ik zin om gewoon helemaal niets te doen dan doe ik dat , zo ziet mijn ideale vakantie eruit en laten we eerlijk zijn gelukkig denken we allemaal anders over wat vakantie moet zijn en dat is maar goed ook want zo zitten we tenminste niet allemaal op de zelfde plek tijdens de vakantie.

 13. Vorig jaar i.v.m. verhuizing niet weggeweest, dus ik heb er nu óntzettend veel zin in. Ik neem drie weken vrij, waarvan ik er 2 “lui” weg ben, d.w.z. kamperen, beetje fietsen, musea…. Ik denk dat het (noord) België wordt, stukje van de Vlaanderen fietsroute. en verder thuis zijn, luieren, klussen, genieten van huis en tuin.

 14. Wij hebben nog geen plannen gemaakt. Er moet nog het een en ander geklust worden hier.
  En manlief weet niet of hij veel vrij kan krijgen. Het is helaas een beetje druk op het werk. Een week staat al vast: de laatste week. Dan is het woensdag tot vrijdag Vakantie Bijbel Week. Daar help ik bij. Met de voorbereidingen en de dagen zelf. Veel werk, maar superleuk. (en vermoeiend ;-) )
  Verder zullen we vast wel eens een dagje weg gaan en misschien ziet er toch nog een weekje weg in. Gewoon een huisje ergens in Nederland.

 15. Hoi,

  Wij gaan normaal eigenlijk altijd naar Frankrijk, maar dat komt vooral omdat mijn opa en oma daar wonen en al 87 en 93 zijn. Dus daar wil ik gewoon elk jaar heen, dat doen we dan ruim een week en staan dan meestal op een camping in de buurt. Lekker low budget.
  Vorig jaar zijn we “echt” op vakantie geweest, los van familiebezoek voor het eerst denk ik. 1 week Turkije.
  Dit jaar gaan we 4 weken naar Zuid-Afrika naar de familie van mijn vriend. Hier zien we erg naar uit, het is een prachtig land en de familie zien we dus niet zo vaak. Onze kinderen 11 en 14, zijn er voor het laatst geweest toen ze 1,5 en 4 waren dus kunnen zich weinig herinneren.
  Maar we zijn ook wel een jaar de hele zomer thuis gebleven en dat vind ik ook best lekker(we zijn dan in de meivakantie bij mijn familie in Frankrijk geweest).

  Wel leuk om te lezen hoe vakantie toch voor iedereen weer anders is.
  Wij doen juist bijna nooit losse uitjes, want dat vind ik altijd zo duur. Dagje dierentuin of pretpark kost een vermogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.