Vrijheid is…

Dit is een betaalde post, maar de tekst en meningen zijn helemaal van mij!

ik voel me vrij
Deze foto stuurde ik in!

Wanneer voel jij je vrij? Anno 2014 hebben de meesten van ons volle agenda’s en volle levens. Dat kan wel eens ten koste gaan van je gevoel van vrijheid.

Vrijheid = een lege agenda!

Voor mij is vrijheid juist een lege agenda! Geen afspraken, geen verplichtingen. Maar vrijheid kan ook betekenen dat je zo min mogelijk spullen hebt. Of dat je een eigen moestuin begint, of zonnepanelen aanschaft! Hárdlopen geeft mij óók een gevoel van vrijheid. Zie de foto links!

Vrijheid was voor mij ook het moment waarop ik mijn jongste zoon naar de basisschool bracht. Ik had van te voren gedacht dat ik misschien wel verdrietig zou zijn. Het einde van een tijdperk. Geen kleine kinderen meer fulltime thuis. Maar ik voelde vooral vrijheid! Vrijheid om zo maar de deur uit te lopen, zonder eerst een oppas te regelen. Vrijheid om in mijn eentje boodschappen te doen.

Foto’s gezocht van ultiem gevoel van vrijheid

Ik wil jullie graag tippen over de nieuwe video van Jett Rebel. Jett Rebel won de 3FM Serious Talent Award 2014. In deze video zingt hij het aanstekelijke nummer Feeling Good. En het leuke is dat iedereen foto’s kan uploaden van hun ultieme gevoel van vrijheid. En die komen dan in de video!

Het is erg leuk om te zien wat vrijheid betekent voor anderen! Ik zag onder andere foto’s van een moeder met haar kind op het strand, een springend kind op de bank, en twee mensen verkleed als Marilyn Monroe! Kijk maar:

Heb jij foto’s of video’s van jouw ultieme vrijheid moment? Van die momenten die de hashtag #voeljevrij verdienen? Upload die dan en je bent meteen onderdeel van de clip! Klik hier om mee te doen.

Het is helemaal niet moeilijk. Ik had het in 1 minuut voor elkaar, en zag inderdaad meteen mijn foto in het clipje terug!  Je kunt je eigen filmpje vervolgens delen als je dat wilt.

Ik ben benieuwd: wat geeft jouw een gevoel van vrijheid?

Similar Posts

14 Comments

 1. Naar buiten kijken en alleen maar grasveld, bomen, sloot met watervogels en in de verte maar 1 huis te zien.

 2. Vrijheid is voor mij ook een lege agenda zonder verplichtingen. Mijn tijd zelf kunnen of mogen invullen met niets doen of een boek lezen.
  Ik kan me slecht voelen wanneer mijn agenda te vol is en het wel lijkt of ik daar niet echt veel kan aan veranderen.
  Sinds 1 april gaat mijn jongste kind van negentien maanden nu drie dagen in de week naar een opvang en ook dat gaf vrijheid.
  En ik wil echt geen kinderen meer omdat vrijheid voor mij steeds meer gaat betekenen. Het krijgt met de jaren meer waarde. Je bent natuurlijk nooit echt vrij…

  1. Zijn jouw buren zo lawaaiig Thea? Dat lijkt me inderdaad wel heel vervelend. Is het eindelijk mooi weer, kun je bij wijze van spreken nog niet buiten zitten vanwege het kabaal.

 3. Nu denk ik dat vrijheid het moment is dat mijn zoon met PDD-NOS uit huis gaat en op zichzelf gaat wonen met begeleiding van een coach… Als het zover is, zal het denk ik nog heel lang duren voor ik hem daadwerkelijk kan loslaten…

  1. Kinderen loslaten blijft lastig inderdaad! Hopelijk wordt het dan een mengeling van vrijheid en loslaten, waarbij het gevoel vrijheid op den duur een steeds groter ingrediënt wordt.

 4. Vrijheid zit alleen in de geest. Een mens is altijd beperkt: we kunnen niet vliegen, niet lang onder water zwemmen, we worden moe als we te lang doorwerken en MOETEN dan stoppen. Zodra je iets moet…, is er geen vrijheid meer. Wij moeten op een bepaalde tijd eten, gaan slapen, naar ons werk gaan, de boodschappen in huis halen, de was weer eens doen. We zijn hopeloos beperkt als je je gaat verdiepen in wat vrijheid nu echt is. Echter, er zijn verschillende vormen van vrijheid t.o.v. oorlog, onderdrukking of dichterbij in een beknellende relatie of de zorgen die je heb om iemand of iets. Na de dood bestaat er pas de ultieme vrijheid: je kan dan zien zonder ogen, lopen zonder benen, praten zonder mond en van het ene moment op het andere van Amsterdam in New York zijn bijvoorbeeld zoals dat in een droom ook mogelijk is omdat dan alleen de geest actief is om met de eerste zin ook deze bijdrage te eindigen. Dat is pas vrijheid!

  1. Ik vraag me af, waarom MOETEN we op een bepaalde tijd eten? In de vakanties doen onze medenederlanders het toch ook allemaal anders? Waarom dan juist wel? En juist dan heb je vrijheid om te doen en laten wat je wilt…..

 5. vrijheid zou voor mij zijn als mijn werkgever accepteert dat ik nog niet voor de volle 100% hersteld ben en mij de tijd en ruimte zou geven om in mijn eigen tempo te herstellen en weer volledig aan het werk te kunnen , helaas heb ik die vrijheid niet. volgens mijn leidinggevende ben ik nu al hersteld en moet ik gewoon weer volledig aan het werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.