Vieze winkelkarretjes, pinautomaten etc.

Als eerste kwamen de toetsenborden in opspraak: daar zouden meer bacteriëren op krioelen, dan op de gemiddelde wc-bril! De toetsenborden werden gevolgd door winkelkarretjes, en recent maakte iemand melding van ‘andermans snotjes’ in bibliotheekboeken! Bah!

Al die ‘vieze’ berichten hebben me aan het denken gezet, en als ik nu geld pin, of betaal met een pinapparaat in een winkel, dan vraag ik mij af: ‘Hoeveel viezigheid zou er op die toetsen zitten?’

En hoe zou je dat kunnen oplossen? Zou er standaard een pakje schoonmaakdoekjes naast een pinautomaat moeten liggen? Zou ik in mijn tas een pak schoonmaakdoekjes moeten meedragen, en daarmee de stang van het winkelwagentje eerst reinigen voordat ik het vastpak? En is dat nodig, of zorgen die bacteriën juist voor een verhoogde weerstand?

In het algemeen heb ik besloten me er maar niet al te druk over te maken, want straks krijg ik nog smetvrees. En ik zou me denk ik ook wel een beetje belachelijk voelen, als ik mijn winkelkarretje eerst met een doekje afnam. Maar toch. Met name die ‘snotjes’ zitten me niet lekker…

Ben jij je bewust van viezigheid en bacteriëren?
Wat vind jij het vieste?

Similar Posts

15 Comments

 1. Een bibliotheekboek met een snotje of een vieze bruinige veeg vind ik echt heel vies.

  En wat ik ook vies vind is als je ergens op een openbare toilet zit en iemand voor je is er met natte handen uit gegaan. Dan pak je zelf die natte deurkruk vast IEKSSS dat vind ik zo vies!!

  Groetjes Isabelle

 2. haha, die snotjes had ik gemeld. Daar begon mijn buurvrouw nl. over toen ik haar de voordelen van de bieb opsomde. Maar ook ik lees er geen boek minder om hoor. En eigenlijk was ik het alweer vergeten! Je wordt bedankt:)

  Groetjes Jacq.

 3. Alweer een maand of 3 geleden kwam dit onderwerp toevallig ter sprake op radio 2. Een meneer had er op gestudeerd en concludeerde dat de bacteriën op dit soort voorwerpen niet schadelijk zijn. Pas als je aan de voorwerpen zou gaan likken zou er een miniem gevaar optreden voor de gezondheid. En geef nou toe: wie likt er aan een winkelwagentje? Of aan bibliotheekboek? Maar ik begrijp je weerzin, ik poetste voorheen elk boebboek af met glassex en keukenrol tot ik besefte dat hiermee alleen maar extra papier werd verspild én een fles glassex bovendien.

 4. Ik ben me wel bewust van alle viezigheid, als ik hoor dat ze bij het NFI allemaal contactbewijzen vinden als je ook maar alleen met iemand gesproken hebt dan griezelt me dat toe. Ik ben verpleegkundige en dan moet ik niet denken aan wat ik allemaal meeneem van mijn contacten! Wat ik wel echt smerig vindt is kinderen met schoenen in het boodschappen wagentje, gisteren misschien nog door de poep gewandeld en nu in het karretje, poepbacterieën op mijn yoghurt zo hup mijn koelkast in. Brrr!!!

 5. Snotjes in een boek yegggggg!

  Maar winkelkarretjes ect ik kan me er niet druk om maken dan kun je wel handschoenen aan trekken, je gebruik je handen toch heel de dag en ieder moment pak je wel iets aan.. denk maar aan geld.. wie weet heeft iemand het wel in zijn mond gehad? denk er maar niet bij na

 6. Ik heb weleens begrepen dat geld nog het smerigst is van allemaal. Goed voor je weerstand hoop ik altijd maar, ik kan me er ook niet erg druk om maken. Maar een toetsenbord van een ander gebruiken met van die vieze aanslag op elke toets, dat vind ik wel heel erg smerig en probeer ik waar mogelijk te vermijden…

 7. Altijd het eerste als ik thuis kom handen wassen. Ik ben me er wel van bewust maar denk daarbij meer nog aan kindjes die in die winkelwagen zitten en net met hun mondje de handgreep kunnen bereiken. Iedere week hou ik het toetsenbord op z’n kop en klop er goed op, je weet niet wat er na 1 week uit komt aan schilvers, haren e.d. Ik maak me er niet druk over.
  In Italie dragen ze handschoenen op de fruitafdeling, het is nog niet zo’n gek idee.

 8. Iewww! Pinautomaten, ik ben er zo vies van! Ik doe altijd pinnen met een mouw om mijn vinger, of met m’n knokkel (noem je dat zo? het staat opeens zo gek)

  Met geld schijnt het zo te zijn dat m.n. het papiergeld vies is. Bacteriën zijn namelijk niet zo gek op metaal?

  Moet ook altijd zo lachen om die mensen als er weer eens een Eng Virus Dat Ons Allemaal Gaat Killen is opgedoken. Foto’s van mensen op luchthavens met mondkapjes voor maar met blote handen aan die karretjes.

 9. Mijn moeder waarschuwde me laatst op de roltrap om niet de band vast te houden vanwege de bacteriën die daar op zouden leven… Helemaal in de war keek ik haar aan en vroeg: “Het is dus slimmer om van de roltrap af te kukelen dan bacteriën aan mijn hand te krijgen?” Ze zag gelukkig het absurde ervan in en ik heb maar eens stevig die band vast gepakt! ;-)

 10. ja, dat geld de meeste bacteriën heeft, dat heb ik ook wel eens ergens gelezen – en dat moéten we wel vastpakken he – dus dan trek ik me van de rest maar even niets aan ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.