|

Veilig kopen op het internet

Steeds meer Nederlanders kopen online. In totaal hebben 7,6 miljoen Nederlanders online iets gekocht, 7 procent meer dan vorig jaar.

Zelf heb ik ook veel Sinterklaasaankopen via internet aangeschaft, waarbij de belangrijkste overweging de prijs was. Via internet kan je vrij gemakkelijk prijzen vergelijken, en surf je vervolgens naar de goedkoopster aanbieder. Hoewel Bol.com één van de populairse online winkels is, koop ik daar zelden, omdat ik meestal elders goedkoper uit ben. Bij bol com kopen is niet altijd het meest voordelig. Verder koop ik veel op de Engelse eBay en Amazon.co.uk. Dan is een creditcard toch wel erg handig.

Veiligheid

Een zorg die veel mensen hebben is de veiligheid van online shoppen. Daarom is er de zogenaamde MasterCard® SecureCode. Dat is een geheim persoonlijk wachtwoord of code voor online betalingen. Zo voorkom je dat iemand anders helemaal los gaat met jouw creditcard. Mijn zwager is het ooit overkomen dat iemand anders vakantiereisjes boekte met zijn creditcard! Gelukkig viel de aankoop de bank op, omdat hij dit normaal nooit deed, en waarschuwden ze hem. Maar toch! Het zal je maar gebeuren.

Hoe werkt het?

 1. Afhankelijk van je bank maak je zelf een wachtwoord, of krijg je een code.
 2. als je iets koopt in een webshop wordt je gevraagd je SecureCode in te voeren.
 3. Elke keer dat deze code wordt gebruikt wordt eerst bij Mastercard of je bank gecontroleerd!

Kijk voor meer informatie op mastercard.com

Koop jij veel via internet?
Waarom via internet of waarom juist niet via internet?
Wat doe jij om je te beschermen als je koopt via internet?
Heb je een creditcard?

Similar Posts

9 Comments

 1. Goede tips!
  Boeken, speelgoed (en boodschappen) koop ik wel via internet.
  In het algemeen dingen, die je niet ‘gezien’ moet hebben.
  Met kleding bijvoorbeeld ben ik voorzichtiger omdat de maat (vooral tweedehands maar ook wel eens nieuw) toch anders uit kan vallen dan ik denk.
  Groetjes,

 2. ja ook hier kopen wij geregeld via internet met creditkaart, meestal geen kleding want dat zie ik graag äan”voor ik het koop enne ook ik vind de bol.com erg duur

 3. Ik koop Sint via Bartsmit….een paar weken kreeg je 15% korting en bezorgen kost niet veel. Papier erbij. Ideaal. Geen gesjouw, geen gedoe!!

 4. Ik koop spullen via marktplaats en bestel weleens boeken. En niet te vergeten die leuke video van Sint ;) (geweldige DVD, kan niet wachten tot volgende week).

  Verder boeken wij vakanties via internet en concert/theaterkaarten.

  Een creditkaart hebben wij niet meer. Die hebben wij een jaar of 5 geleden de deur uit gedaan en hebben deze nog geen dag gemist.

  Groetjes Isabelle

 5. Wat een boel vragen! ;o) Maar ook fijne tips!

  Ik koop niet vaak, maar als ik dan koop, dan eigenlijk alleen kleine bedragen (Marktplaats) en dan via iDeal of Paypal.

  En een creditcard? Wel (gratis) in het bezit, maar nog nooit gebruikt. Dat is echt een gevalletje voor superdepuper nood! ;o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.