Reacties

Trigger warning — 17 reacties

 1. Eens met de acteur: we zijn ons wel voortdurend aan het indekken om geen tere zieltjes te raken. Als je een aandoening hebt - fysiek of mentaal - dan zul je ook met andere mensen of situaties in aanraking komen die daarover gaan. Ook als je iets hebt meegemaakt is de kans groot dat er lotgenoten zijn en dat je erover kunt zien en lezen.
  Anyhow, wat mij betreft mag het wel wat minder met het 'beschermen'. Het leven is niet alleen maar leuk.

 2. Ik word altijd heel akelig van films met geweld, ongeacht of het gesuggereerd wordt of getoond. Vroeger zat ik de helft van de tijd met een kussen voor mijn gezicht, later deed ik het geluid zachter en mijn ogen dicht, en nu kijk ik gewoonweg niet meer.
  Is het soft om buikpijn te krijgen van de wreedheden die mensen elkaar aan kunnen doen? Pech dan.

 3. Ik hou van Engelse series maar deze week zette ik het na 20 minuten af en ben zo geschrokken. De serie heet Witness number 3. Ik vond het zo eng en beklemmend. Een vrouw krijgt op haar telefoon een filmpje met zulke nare beelden . Ik ben er 2 dagen naar van geweest. Ben erg gevoelig voor heel veel dingen en iets kijken op Tv moet echt met beleid. Heb echt dingen in mijn hoofd die er gewoon niet meer uitgaan . Ik vind dus wel dat er waarschuwingen moeten zijn want ik zit niet te wachten op geweld, bloed of wonden.

 4. Ik ben zeer gevoelig voor geweld, bloed, wonden, verdriet, ellende en ben erg kieskeurig met wat ik kijk. Paar dagen geleden begon ik aan Engelse serie witness number 3 maar na 20 minuten zette ik het vol afschuw uit. Ik vond het zo beklemmend en eng. Dus voor mij wel waarschuwingen aub. Zeker als het om kinderen of dieren gaat.

 5. Die trigger warnings die gaan eerlijk gezegd finaal aan me voorbij. Wat ik momenteel wel een hele belklemmende vind is de reclame voor een vakantieaanbieder waarbij kleinkind opa mist, je t gevoel hebt dat opa overleden is, maar opa blijkt op vakantie te zijn. Mijn kids hebben net opa verloren en de jongste moet dan ook echt huilen om deze (in mijn ogen) smakeloze reclame. Ik merk dat deze me zowel boos als verdrietig maakt

 6. Ik laat ze meestal langs me heengaan, die trigger warnings. Ik vind het prima dat ze er zijn, zolang er mensen zijn die daar oprecht baat bij hebben. Maar af en toe zijn ze wel heel erg ver gezocht en denk ik dat het vooral bedoeld is ter bescherming van de producer/regisseur.

 7. Ik kijk nooit films of dergelijke series op tv.
  Films zie ik in het filmhuis en de beschrijving van de film zegt mij genoeg om mijn keuze te maken.

 8. Die triggerwarnings hoeven voor mij ook niet. Je kunt de tv ook uitzetten. En ik denk dat we allemaal wel eens dingen zien waar we 'last' van hebben. Maar voor de een is dat erger dan voor de ander, denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder