Sluiting van pakken vruchtendrank

Ik doe mee met Vriendelijke Vrijdag! Jij ook?

Schermafbeelding+2012 03 24+om+13.24.08

Sinds vruchtendranken, als sinaasappelsap en appelsap, zijn ontmaskerd als dikmakers die ook nog eens het glazuur van je tanden aantasten, serveer ik ze nog maar één keer per dag als de kinderen uit school komen. Ze krijgen dan fruit, en een glas sinaaspappelsap voor de vitamines.

Pak Appelsientje hygiënischer sluiting

Meestal koop ik het huismerk sinaasappelsap van de Jumbo. Maar laatst was de Appelsientje in de aanbieding, en dus nam ik dat mee. Bij thuiskomst bleek dat pak tot mijn verrassing veel beter afgesloten dan de huismerkversie van de Jumbo.

Beide open je met een draaidop, maar bij de Appelsientje kom je vervolgens nog een stuk folie tegen dat je er uit moet trekken. Die folie verzekert je als consument dat het pak niet eerder is geopend. Bij de Jumbo draai je de dop er af, en blikt recht in het pak.

Heeft er misschien iemand in het pak gespuugd?!

En weet je, ik ben stiekem altijd bang dat één of andere onverlaat, met veel te veel tijd, die dop er heeft afgedraaid en in de sinaasappelsap heeft gespuugd. Gewoon zo maar. Bij de Appelsientje hoef ik die angst niet te hebben. En voordat iedereen me laat weten dat ik een neuroot bent, ik weet dat mijn gedachte van de spugende onverlaat neurotisch is! Maar zoals mijn oma altijd zei: ‘Iedere gek heeft zijn gebrek!’

Conclusie

Ook al is het minder ‘zero waste’, ik ben een voorstander van een extra afsluiting van pakken vruchtensap!

Hoe zie jij je pak vruchtensap het liefst afgesloten?
En welk huismerk heeft net zo’n extra afsluiting als de Appelsientje?

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

18 Comments

 1. Zo’n extra sluiting als op het plaatje trek ik dikwijls kapot. Moet je met een schaar gaan staan friemelen om het toch open te krijgen.
  Doe mij maar zo’n gewone draaidop zodat je recht in het pak kijkt.

 2. Ik met het met Haagje eens; je voelt dat aan de weerstand.
  Maar een akelig idee doe jij hierbij trouwens van de hand…
  Trouwens een tip tegen het snelle knoeien wat je soms kunt doen met die pakken, het kan nogal onregelmatig uit het pak komen met horden en stoten zeg maar. Wij prikken nogal eens een gaatje aan de bovenkant, aan de andere kant dan waar de dop zit.

 3. Hoe meer verpakking en hoe ingewikkelder om iets open te krijgen, hoe gefrustreerder ik word. Het moet gewoon makkelijk open gaan zonder al teveel gedoe. En ik heb werkelijk nou nog nooit nagedacht over iemand die stiekem in een pak sinaasappelsap zou staan te spugen in de supermarkt! Hoe kom je op de gedachte zeg. Weet je wat ik pas vies vind? Van die karretjes met exotische tapasdingetjes of zo die je dan zelf in een bakje kan schppen. Iedereen staat er met zijn druipende snotneus boven en hoest nog eens even lekker boven de exotische hapjes… Griezel!

  1. Dat is inderdaad helemaal niet hygiënisch. Ik zou daar ook nooit van nemen! En wat te denken van die bakjes pinda’s die je in sommige restaurants krijgt voorgezet. Die blief ik ook niet.

 4. Zal ik er nog een schepje bovenop doen? Waar gebeurt!
  Stel pubers/studenten/lolbroeken staan bij de Febo-automatiek. Gooien er geld in, trekken een luikje los, halen ‘hun’ snack eruit (houden deurtje open), spugen er een keer op, leggen snack terug, deurtje weer dicht. Blijven op afstand staan wachten op de koper van hun snack en hebben enorme lol.
  Sinds ik dit verhaal gehoord heb van mijn oom die het zelf zag gebeuren, heb ik niet meer wat achter een luikje weggehaald. Gatsie! Alleen het idee al.

  Fijn weekend. WG

 5. Die verhaaltjes over spugen in een pak sinaasappelsap zal ik maar even naast me neer leggen (lekker idee =P) Ik zou het liefste zien dat de verpakkingen zoals vroeger gewoon open geknipt moeten worden meer om het milieu maar nog beter vers geperste sapjes =) Waarschijnlijk zijn al die pakken machinaal gevuld en dicht gedraaid, voor de mensen die soms bij mc D eten daar moet je echt oppassen! Voor spuug op je broodje

 6. er zit een verzegeling op die pakken: een kleine plastic verbinding van de dop aan het pak.. als deze kapot is is het pak open geweest.

  Petra

 7. Ik heb ooit meegemaakt bij een pak ijsthee van de Lidl of Aldi, dat onder het klepje het aluminiumfolietje weg was. Dat zag ik thuis pas natuurlijk. Misschien had er iemand in de winkel dorst gehad en er een slok uit genomen en gewoon weer terug gezet. De pak was niet meer helemaal vol. Ik weet niet meer of ik ‘m weggegooid heb, het is al 10 jaar geleden gebeurd.

  Jacqueline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.