Serie Sharp Objects: review

Sharp objects

Houd je van series met een broeierige sfeer, waar de personages spreken met een 'southern drawl'? Dan is de psychologische thriller Sharp Objects misschien wel wat voor jou!

De serie Sharp Objects is een verfilming van het gelijknamige boek van Gillian Flynn. Door de serie wil ik nu het boek lezen.

Sharp Objects: waar gaat het over

Sharp Objects speelt zich af in het Amerikaanse plaatsje Windgap. Windgap is zo'n plaatsje waar eigenlijk nooit wat gebeurd. Totdat er wél wat gebeurd. Er worden twee tienermeisjes gruwelijk vermoord. Niet alleen dat, hun tanden zijn er met geweld uit getrokken. Er zijn diverse verdachten, maar de politie laat met met name hun oog vallen op de broer van één van de meisjes.

Camille Preaker

Camille Preaker is journalist, en wordt door haar baas naar Windgap gestuurd, om een artikel te schrijven over de moorden. Camille komt uit Windgap, en haar familie woont er nog. Camille wil niet, want haar relatie met haar moeder is slecht. Maar onder druk van haar baas gaat ze toch. Eenmaal daar wacht haar niet bepaald een hartelijk welkom, maar ze kan wel bij haar moeder, haar halfzusje en haar moeders nieuwe echtgenoot logeren.

Via flashbacks krijg je te zien hoe Camille opgroeide, dat ze een zusje had dat is overleden, en dat Camille 'issues' heeft. Zo doet ze aan automutilatie, en heeft in haar huid allemaal woorden gekerfd. Ook drinkt ze veel te veel.

Rode draad in het verhaal is het raadsel van de twee vermoorde meisjes, en de moeizame relatie van Camille met haar moeder.

Sharp objects

Waarom is Sharp Objects de moeite waard?

Sharp Objects is een sfeervolle serie. Het tempo is traag, soms bijna saai, en de sfeer is broeierig en donker. Eigenlijk gebeurt er helemaal niet zoveel, maar toch ben je als kijker nieuwsgierig. Dingen zijn niet wat ze lijken in Windgap. Het viel mij op, dat mensen er bijvoorbeeld zelden een direct duidelijk antwoord geven. Ze praten er langs, stellen een tegenvraag of geven zo'n cryptisch antwoord dat je nog niets wijzer wordt.

In de laatste aflevering komt er ineens vaart in het verhaal, en vindt er in snel tempo een ontknoping plaats met een plottwist aan het eind die ervoor zorgde dat ik nu het boek wil lezen!

Tot slot over Sharp Objects

Sharp Objects is een serie met een traag tempo, en een donkere sfeer. Hij bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer een uur. Ik vond het een mooie, en kwalitatief goede serie. Qua sfeer wordt hij wel vergeleken met True Detective en Rectify.

Trailer Sharp Objects

Hieronder de trailer van deze serie.

Praktische informatie over Sharp Objects

Helaas is Sharp Objects niet te zien op Netflix, want de serie is een product van de zender HBO. Je kunt de serie prima kijken op:

 

En hier de informatie over het gelijknamige boek:

Een andere boekverfilming is Behind her eyes.

Similar Posts

12 Comments

 1. Hoi Nicole,

  hoeiboei... ik weet het niet...
  Ik kan niet zo goed tegen enge series.
  Maar ik vind die actrice wel heel goed!!

  Groetjes van Marlou

  .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.