Behind her eyes: psychologische thriller met twist!

Behind her eyes

Toen ik samen met mijn man de psychologische thriller Behind her eyes op Netflix zat te kijken, kreeg ik halverwege de eerste aflevering een enorm gevoel van déjà vu! Blijkt dat ik het boek ooit heb gelezen. In de verfilming is het boek dus goed herkenbaar.

Ik herinnerde me dus ook hoe het afliep…

Behind her eyes: psychologische thriller met een twist

Behind her eyes is een psychologische thriller met een flinke twist aan het eind. Zo op het eerste gezicht lijkt het een vrij standaard verhaaltje: vrouw wordt verliefd op man. Man blijkt getrouwd, zij haakt af, maar ze kunnen elkaar vervolgens toch niet loslaten. Denk bijvoorbeeld aan de serie The Affair. Vervolgens verlaat Behind her eyes echter dit platgetreden pad. De ‘andere vrouw’ raakt ondanks zichzelf bevriend met de bedrogen echtgenote, en niet is wat het lijkt.

Trailer van Behind her eyes

Hieronder zie je de trailer van Behind her eyes.

Alles wat je weten moet is in de poster – Spoiler alert!

Heb je de serie Behind her eyes nog niet gekeken? Stop dan nu met lezen want hierna volgen spoilers!

Behalve een psychologische thriller heeft Behind her eyes ook bovennatuurlijk elementen. En de goede verstaander ziet in de poster van de serie het verhaal. Op de poster staan de drie hoofdpersonen van de driehoeksverhouding afgebeeld. Maar wat is die groene sliert? Juist, dat is de ‘astral projection’ die een grote rol speelt in de serie.

En kijk dan vervolgens eens naar de figuur onderaan in de poster: dat is Rob. Zie je hoe de groene straal van Rob naar het oog van Louise gaat… Het is een onheilspellende voorbode van het verhaal van Behind her eyes.

Mijn conclusie over Behind her eyes

Ik heb deze serie met veel plezier gekeken, maar ik moet bekennen dat ik de hoofdpersoon Louise irritant vond. Misschien kwam het omdat ik het boek al had gelezen, maar ik vond haar typisch zo’n hoofdpersoon die je eens flink door elkaar wilt schudden en roepen: ‘Kijk nou toch uit! Je weet veel minder dan je denkt te weten.’

Op IMDb krijgt de serie een 7,2. Dat is qua acteerwerk terecht, maar vanwege de ontknoping geef ik de serie toch wel een 8,4.

Praktische informatie over Behind her eyes

De serie bestaat uit 6 afleveringen van een klein uur, en is te zien op Netflix. Zorg dat je stevig zit bij de laatste aflevering, want de ontknoping is echt een shock.

Behind her eyes het boek!

‘The most shocking ending you’ll read all year’. Voor de verandering is de ‘blurb’ niet overdreven!

Hieronder eerst de Engelse versie:

Behind her eyes boek

En de Nederlandse vertaling: Wat jij niet ziet

Heb jij deze serie al gezien? Wat vond je van het einde?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ha Nicole,

  of dit wat voor mij is???
  Ik ben nog steeds met Anne met een E bezig…
  Beetje ander genre…

  Groetjes enne: Gefeliciteerd met Vrouwendag 💜💜

 2. Ik ben gisteren aan deze serie begonnen.
  Heb er nu 4 gezien.
  Is wel een serie wat je mee neemt naar bed vind ik, moest er veel aan denken.
  Maar gauw 5 en 6 kijken.

 3. Het plot was onverwacht, maar geen echt eng plot. Sinds kort heb ik Netflix en alle drie de series vind ik erg lang duren. Ik mis de bioscoop, daarom abonneerde ik me.

 4. Toevallig hoorde ik vorige week voor het eerst over deze serie, ik had er voorheen nog nooit van gehoord. Ik heb er goede verhalen over gehoord, dus hij staat op mijn lijst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.