3 leuke Netflix series oktober 2016

netflix nederland

Het aanbod van Netflix Nederland wordt regelmatig ge-update. Zo langzamerhand hebben de meeste mensen denk ik House of Cards, Pretty Little Liars en Suits wel gezien. Daarom leek het me leuk om 3 Netflix series te delen waar ik nog niet zoveel over heb gehoord. Maar die ik persoonlijk wel erg leuk vind.

Rectify

In Rectify komt Daniel Holden vrij nadat hij ter dood was veroordeeld voor de moord op zijn vriendinnetje. Maar door een 'vormfout' komt hij na twintig jaar vrij en keert terug in het dorpje waar hij opgroeide.

Wat ik mooi aan deze serie vind is de vormgeving en de sfeer. En daarnaast dat het gaat over relaties. Als Daniel terug komt beïnvloedt dat bijvoorbeeld het huwelijk van zijn moeder met haar tweede man, en zijn halfbroer die Daniel nauwelijks kent.

Verder is er het intrigerende aspect dat je als kijker eigenlijk ook niet helemaal zeker weet of Daniel onschuldig is of niet. Hij lijkt echt een keurige, oprechte man wie onrecht is aangedaan. Maar op sommige momenten denk je als kijker toch: 'Heeft hij het nou toch gedaan?!'  Om een paar minuten later weer te denken: 'Welnee! Dat zou Daniel nooit doen.'

Op Netflix Nederland zijn 3 seizoenen te bekijken van Rectify. Het vierde seizoen komt na april 2016.

Trailer Rectify

Slasher

De titel verraadt het eigenlijk al: Slasher is een film uit het 'slasher genre'. Dat betekent gruwelijke moorden. Ik zit dan ook regelmatig met mijn handen voor het gezicht te kijken, maar het verhaal intrigeert me desondanks zoveel dat ik blijf kijken. Want ik wil weten hoe het zit!

Sarah Bennett komt samen met haar man Dylan terug in het dorpje Waterbury waar ze werd geboren. Samen gaan ze wonen in het huis waar haar ouders bruut vermoord werden door een enge moordenaar met de bijnaam 'The Executioner'. Hoewel de moordenaar van haar ouders veilig in de gevangenis zit, beginnen er ineens weer doden te vallen. De executioner is terug! En hij vermoord mensen aan de hand van de 7 doodzondes uit de bijbel. De manier waarop ze vermoord worden komt ook uit de bijbel.

Wat ik leuk vind aan Slasher is het verhaal en het idyllische dorpje waar het verhaal zich afspeelt. Daarnaast vind ik de personages leuk, en ben ik benieuwd hoe het gaat aflopen met Sarah's man Dylan!

In totaal zijn er 8 afleveringen en 1 seizoen.

Als je van dit genre houdt, vind je misschien zombie series ook wel leuk.

Trailer Slasher

Dr. Foster

Dr. Foster is een Britse serie over een vrouwelijke huisarts, haar man en hun zoontje. De eerste aflevering begint gezellig: je ziet hoe Gemma haar drukke dag begint, de interactie met haar man en zoontje en haar werk op de praktijk. Wat dat betreft lijkt het wel op een chicklit boek over een succesvolle carrière moeder. Maar dan vindt Gemma een lange blonde haar op de sjaal van haar man. En dat gaat aan haar knagen. Ze begint te twijfelen aan hem, en is bang dat hij haar bedriegt.

Van deze serie heb ik pas 1 aflevering gezien, maar ik ga zeker de rest ook kijken. Want op basis van het eind van de eerste aflevering krijg ik de indruk dat Gemma's man haar heeft bedrogen met diverse vrouwen waaronder haar vriendinnen!

Trailer Dr. Foster

Bonustip: The Affair : ) met dank aan mevrouw Williams.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Kende jij deze Netflix series al? En heb je nog leuke tips voor me? Vertel het in de comments : )

Similar Posts

42 Comments

  1. Dat vind ik een interessante vraag Sunny Mama. Wanneer is Netflix echt iets voor iemand en wanneer niet? Ik denk dat ik daar maar eens een post van ga maken!

 1. Ik zou graag nieuwe series van Reign en Outlander zien. En de Star Trek series 'Enterprise' en 'Voyager'. Ik heb gelezen dar ze nu met de eerste serie van Star Trek bezig zijn en daar heb ik niet zoveel mee.
  De serie 'Shannara' komt elke week nu met drie afleveringen. Kijken we hier ook graag.

  1. Reign heb ik over gehoord van mijn middelste zusje. Zij vertelde dat het eerste seizoen over een driehoeksverhouding ging van een vrouw met 2 mannen en dat ze de verkeerde koos. Toen had ik geen zin meer om er aan te beginnen.

   Mijn man is dol op de Star Trek reeks!

 2. Oh jee, dit zijn allemaal wel pittige series. Ik ben niet zo goed meer bestand tegen zoveel spanning. :-/
  Dokter Foster zou nog gaan.
  Laatst Broadchurch gekeken, ook spannend en ook veel open vragen of iemand nou wel of niet schuldig is, maar wel leuk spannend.

 3. Ik heb Dr. Foster op de BBC gezien en heb daar erg van genoten, tot en met de laatste aflevering blijft het spannend.
  Ik heb een zwak voor Engelse series dus hier enkele van mijn favorieten: River, Marcella, Luther en Happy Valley. Ook de Amerikaanse serie The Americans is erg goed.

  1. Oh ja, The Americans! die vind ik ook mooi! Vind je ook niet dat hun dochter best irritant is? Eerst zeurt ze net zo lang tot ze de waarheid kent, en vervolgens kan ze er totaal niet me omgaan. Als ze nou gewoon naar haar ouders had geluisterd....

 4. Ik ben op dit moment helemaal verslingerd aan Narcos. Na uitkijken van de amerikaanse versie doe im nu de originele spaanse en die is nog beter.

  1. Dat vind ik bijzonder dat de tweede versie het beste is. Vaak is het origineel dat ook wel, maar soms ben je gewend geraakt aan de vormgeving en mensen van de remake. Dat hadden veel mensen bij de serie Rita.

 5. De eerste serie lijkt mij wel super leuk om te volgen. Wij hebben helaas geen Netflix. Ik denk dat wij thuis dit als enige niet willen. :)

 6. We kijken veel Belgie en sommige series zijn daar ook al uitgezonden.
  Op het moment kijken we Madame Secretary, een zeer actuele amerikaanse serie, elke dag op Canvas,

  1. Weet ik niet want ik geen Netflix oid en house of cards nog noit gezien, alleen kleine stukjes in andere programm's. Madame Secretary gaat over de Minister van Buitenlandse zaken (wat Hillary ook was) en haar team. Ook gezinsleven speelt grote rol.
   Het is een prettige serie om naar te kijken, maar soms wat te veel van het goed hoe goed ze is in oplossingen vinden voor vele problemen. Ook de omgang met man en kinderen is wat zoetsappig, het ideale man-vrouw geluk, nooit ruzie samen, constant knuffelen.

   Het actuele is dat er wordt ingegaan op huidige situatie met o.a. de rassenproblematiek en er zeer actuele namen in voor komen. Ook een vorige minister Madeleine Albright kwam een keer langs.

 7. Hoi ik heb pas netflix gekregen. Alles van house of cards gezien. Ben nu verslingerd aan the Americans. Kgb spionage in de jaren 80. Heel goed!

 8. Wij zijn een aantal dagen lang verslingerd geweest aan "Hostages", enorm spannend! Jammer dat wanneer je van een serie meerdere afleveringen op 1 avond kijkt je er zo snel doorheen bent. Maar met maar 1 aflevering ga ik ongeveer stuiterend m'n bed in! Het tweede seizoen van Narcos hebben we ook alweer gehad en bovenstaande series hebben we ook gezien. Ik ga me weer eens verdiepen in de films :-)

 9. Ha, we hebben wel dezelfde boekensmaak, maar een totaal andere Netflix-smaak merk ik. :-) Ik ben dus dolgelukkig dat The Gilmore Girls er eindelijk op staat, en er zelfs een nieuw seizoen is! Hiervoor heb ik alle afleveringen van How I met your mother gekeken. Heerlijk! :-)

  1. Ik zit op het moment de Gilmore Girls ook weer te kijken. Ik zou zo wel in Stars Hollow willen wonen. Het is daar zo gezellig. En het beginmuziekje vind ik zo mooi.

 10. The affair is inderdaad een goede serie. Ook rectify; ik wacht met smart op het derde seizoen. Verder zag ik dat er een nieuwe serie is met kiefer sutherland in de hoofdrol: designated survivor.

  1. Ik moet me dan even over mijn antiphatie voor Kiefer Sutherland heen zetten merk ik. Ik weet niet waardoor het komt, maar ik denk door de serie 24 dat ik hem stom ben gaan vinden.

  1. Mad Men is mooi inderdaad. Heb je al die aflevering gezien waarin ze gaan picknicken als gezin. Ik zat met open mond te kijken. Als ze klaar zijn schudt Betty even de deken uit zodat alle zooi in het gras valt en dan gaan ze lekker naar huis. De puinhoop blijft gewoon liggen.

  2. Ja haha. Als kijker denk je "huh?!", maar er wordt niets over gezegd, er gebeurt verder niets mee in het verhaal maar het maakt de serie echt af. Prachtig vind ik dat. Zijn wel meer van dat soort momentjes.

 11. Wij hebben sinds deze zomer netflix, en gelijk het tv abonnement opgezegd. We zijn nu vooral blij met de nieuwe afleveringen van downton abbey. Outlander en broadchurch vonden we ook mooi. Pretty little liars kijk ik in mijn eentje en als gezin kijken we gilmore girls. De eerste en laatste serie die jij noemt spreken me wel aan. Oh en heb je the bridge gezien? Dat is écht een aanrader!

  1. Gezellig dat je als gezin de Gilmore Girls kijkt! Die serie is echt geschikt ook voor het hele gezin. Ik ben nu ergens in het eerste seizoen, en ga ze allemaal kijken om daarna de nieuwe te kijken!

  2. Wij zijn ook bij het begin begonnen en we zijn nu halverwege seizoen 3. Onze zoon is bijna 13 en ligt er echt van in een deuk de hele tijd. Leuk!

 12. Oh lijken mij leuke serie's maar toch netflix kan mij nog steeds niet overtuigen. Nu ik dacht dat aanbod in NL ook wel groter is dan in BE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.