Reacties

Problemen met de trein — 39 reacties

 1. Mijn ervaringen met het OV is waarom
  we al tijden een auto hebben. De trein heb ik nog even geprobeerd.

  Maar eerlijk: wie reist er nu graag duurder, met een langere reistijd, meer gezeul en minder comfort? Doe mij die auto dan maar...

  Knap dat je man zo zen blijft!

  • Ja, dat vind ik ook. Hij kan dingen erg goed loslaten. Dat doet hij helaas ook in het huishouden... Goede eigenschappen hebben altijd twee kanten ; )

 2. Dat de machinist niet aanwezig is, is nog zo'n frustrerende reden om veel later thuis te komen. Maar wat ik wel het meest bijzonder vind is dat je op de NS-website kan kijken en alles rijdt nog. Maar als je dan een paar minuten later op het station komt, de hele dienstregeling op de kop lijkt te liggen.

  • Een ontbrekende machinist! Die kende ik nog niet. Kostelijk, dat kan dus ook nog...

   Het is wel heel waardeloos als je thuis controleert of alles rijdt, en dan blijkt de informatie niet te kloppen.

 3. Brr ik heb een vrij grote hekel aan de trein, maar zit er wel elke dag in (gelukkig maar 12 minuten). Ik vind het wel bijzonder hoe ze elk seizoen wat anders verzinnen, rails te warm (en buigt om) in de zomer, blaadjes in de herfst, sneeuw in de winter, en in de lente zijn er altijd wel een paar onstuimige dagen waardoor er takken op de rails liggen..

  Maar hier ook de grootste frustratie als er geen enkele reden voor vertraging is, maar de trein toch besluit random stil te gaan staan.

  • Rails die te warm zijn had ik ook nog niet. Die vind ik ook grappig als het niet zo triest zou zijn...

   Elk seizoen brengt inderdaad haar eigen problemen met het spoor met zich mee in Nederland.

 4. Ik zit nooit in een trein, maar mijn oudste zoon wel. Zijn grootste frustratie is dat er zo weinig treinen rijden per uur en dat aansluitingen slecht geregeld zijn zodat je die vaak mist of heel lang moet wachten.

  • Lang moeten wachten is inderdaad ook niet fijn. Wij zijn hier in Doetinchem al helemaal dankbaar dat de trein door de week nu maar liefst 4 keer per uur rijdt... Voorheen was dat maar twee keer per uur.

 5. Tjonge dat is elke dag een eind reizen voor je man.
  Problemen met treinreizen zijn ook hier een terugkoment geval. Dezelfde oorzaken. We kampen ook nog steeds met verkeerde treinen gekocht in Italie.

 6. Ik heb geen auto dus reis altijd met OV, meestal in het weekend en meestal naar het Westen van het land. Vaak gaat het goed maar heb ook wel eens s'avonds in Zevenaar gigantisch staan te wachten in de ijzige kou op een trein, die maar niet kwam. Dat zal je man wel herkennen, ik neem mijn petje voor hem af dat hij dagelijks die afstand aflegt en daar zo rustig onder blijft. Misschien is dat wel zijn geheim :-) hij weet natuurlijk uit ervaring dat je er toch niets aan kunt doen.

  • Ik denk dat je daar gelijk in hebt Thea. Hij is het gewend geraakt en laat het los...

   Hoe ben je dan thuis gekomen uit Zevenaar? Hebben ze bussen ingezet?

  • Ja, er zouden bussen komen maar die kwamen niet en na geruime tijd reed de trein toch weer door naar Doetinchem.

  • Aargh. Dat klinkt ook heel herkenbaar... Bussen die zullen worden ingezet, maar niet komen opdagen. Gelukkig dat de trein uiteindelijk weer ging rijden!

 7. Ik weet er alles van, toen ik nog fulltime in Utrecht werkte, ging ik in Arnhem om klokslag half 8 de deur uit, met het brommertje naar het station, trein naar Utrecht, daar weer de sneltram en vaak was ik dan pas om half 10 op mijn werk, 's avonds hetzelfde en mocht ik blij zijn als ik om 20.00 uur thuis was, maar meestal was het later.
  Soms spoorwisselingen en kon je in Utrecht van het ene perron naar het andere rennen in de meute, verschrikkelijk!
  Wel nam ik op een gegeven moment de ICE naar huis, voor 2,50 meer kon je heerlijk rustig reizen, wat het me wel waard was.

  Of je man zo zen is, het zal meer gelatenheid zijn, want je kunt je druk maken, hoog en laag springen, de trein gaat er echt niet eerder of harder om rijden, dus kun je je er maar beter aan over geven, maar leuk of prettig reizen is toch anders.

  Overigens ook een keer meegemaakt, dat iemand voor de trein was gesprongen en toen precies onder mijn compartiment lag, echt een nare ervaring, waar ik lang "last" van heb gehad.

  Groetjes Lily

  • Oh wat naar, dat iemand precies onder het treinstel lag waar jij zat. Ik kan me voorstellen dat zoiets je niet onberoerd laat en nog lange tijd raakt Lily.

   Ik kan me goed voorstellen dat je graag 2,50 meer betaalde om rustig en comfortabel te reizen. Die keuze zou ik ook maken.

 8. Ondanks de problemen op het spoor, heb ik nog steeds een voorkeur voor trein boven zelf autorijden (en geconcentreerd op de weg moeten letten)
  Maar,ik verwen mezelf wel met een goed boek, goede muziek mee, thermoskan koffie en/of een wijntje en wat stukjes kaas en noten. Als er uitval of vertraging is, zoek ik ergens een rustig plekje, of loop zelfs het station uit om een rustig parkje te vinden en verdiep me even in mijn boek....uurtje later rijden er meestal wel weer treinen en kan ik mijn weg vervolgen. Gelukkig wacht er thuis geen gezin meer op me, dat scheelt wel.

  • Dat doe je goed Greet. Het grote voordeel van de trein boven een auto is natuurlijk dat je je handen vrij hebt en inderdaad kunt lezen of zo. Mijn man gaat 's ochtends altijd slapen. Maar dat is wel een paar keer mis gegaan, en dan belandde hij in Den Helder...

 9. Reizen met ov in het algemeen.
  Bestel een ovchipkaart. Na 4 weken krijg je een mailtje dat je kaart is gedeactiveerd omdat je hem nog niet hebt gebruikt. Dan bel je de klantenservice omdat je kaart nog niet was aangekomen. Voor 7,50 wordt de kaart nogmaals opgestuurd...dezekeer is de kaart er binnen 18 werkdagen.
  Je stapt op de fiets en gaat de kaart activeren, opladen en je koopt meteen een dalabonnement. Alles wordt drie keer afgeschreven. Je zet automatisch opladen aan, voor het geval dat je een keer meer saldo nodig hebt dan erop stond.
  Een week later ga je bij de bushalte staan wachten, elk kwartier een bus. Na 55 minuten sta je er nog. Eindelijk een bus, buiten dienst. 70 minuten nadat je aankwam stap je in een bus, houd je chipkaart voor de houder en, onbruikbare pas. Je betaalt contant 10 euro. Terug betaal je nog eens 10 euro. Terwijl je chipkaart met daltarief 7,50 had gekost, heen en weer.

  Een week later, website, klantenservice, mails, bellen, gedoe. Weer bij de bushalte. Houder buiten gebruik, contant betalen.
  Nog een week later, weer een dik uur op de bus wachten. Pas doet het, houder doet het. Tot je wilt uitchecken.

  Vandaag kwam ik 50 km van huis erachter dat mijn automatisch opladen niet meer aanstaat. Weer comtant 10 euro betalen.
  Ik mis mijn strippenkaart. Eens per maand haalde ik 5 lange strippenkaarten, die dingen deed ik n de tas en de stempel werkte altijd.

  En dan ben ik nog jong en digitaalvaardig. Ik snap wel waarom 4 bejaarden hier ombeurten 1 van de kinderen vragen te rijden.

  Ik denk dat als ik dagelijks met het ov moest ik weleens de persoon in botsing met de trein zou kunnen zijn. Een uur lang iedere 10 minuten de trein die je moet nemen op een station 30 km verderrop waar je met de bus naartoe moet horen langskomen terwijl je in de stromende regen naast zon lullig paaltje op de bus staat te wachten dat doet iets met je. Doodongelukkig dat word ik van het ov. Over drie maanden krijg ik of een vast contract of ik moet eruit. Als ik een vast contract krijg kopen we een auto. Krijg je mij met geen 100 euro toe meer in het ov.

  • Aaargh, dat klinkt ontzettend vervelend en frustrerend. Arme jij. Ik zou ook helemaal gek worden van zoveel gedoe.

   Ik mis ook de strippenkaart. Dat vond ik veel makkelijker. Als ik nu eens met de trein reis, print ik thuis altijd een eticket uit. Dat kan ik tenminste wel ; )

   Hopelijk krijg je inderdaad een vast contract en kun je dan een auto kopen Petra. Ik duim alvast voor je!

 10. Hier op de Veluwe heb je inderdaad veel 'aanrijding met een persoon', omdat de sneltrein hier heel snel gaat (en er veel instellingen aan het spoor zitten). Heb al eens mijn paasontbijt moeten missen, omdat iemand een mindere Pasen had. Is toch elke keer een erg naar idee. Gelukkig hoef ik weinig met de trein. De laatste keer dat ik vertraging had, had er iemand midden in het gangpad gekotst en moesten ze dat eerst opruimen.

 11. Het openbaar vervoer is in Nederland eigenlijk om te huilen. We hebben te maken met grote idioten die de toppen leiden van de verschillende vervoersbedrijven, welke niet communiceren voor goede afstemmingen en aansluitingen. Daarnaast de koper dief, blijf met je ....... af van andermans spullen. Ongelooflijk dat dit keer op keer gebeurd, triest is het gewoon. Zelf klaag ik wel eens over het forenzen met de auto, maar dat nog liever dan met het ov.

  • duidelijk nooit in het buitenland gereist met het ov. NL is daarmee vergeleken de hemel op aarde.

  • Ja zeker wel, in Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Daar heb ik nooit een oponthoud meegemaakt. Overstappen gebeurde middels een minuut of 5 de tijd en geen rennen en hopen dat je hijgend je aansluiting hebt of dat je 30min+ tijd hebt voor dat je connectie er is. Misschien dat ik dan in Nederland heel veel pech heb gehad en in het buitenland heel veel geluk.

 12. Ik hou helemaal niet van het openbaar vervoer, dus ga het liefst zo min mogelijk. Mijn vader is conducteur en vind de vertragingen zelf ook erg vervelend... Toch zijn het vaak dingen waar de ns zelf niet heel veel aan kan doen (natuurlijk zijn er ook dingen waar ze wel wat aan hadden konden doen). Maakt het natuurlijk niet minder irritant.

  • De houding van de conducteur doet ook veel. Als ze meelevend en vriendelijk reageren is er denk ik ook minder irritatie. Ik vind het sympathiek van je vader dat hij de vertragingen ook vervelend vind.

   Het leven van een conducteur lijkt me ook niet altijd makkelijk.

 13. Ik reis bij voorkeur met het ov. De auto is maar vermoeiend, geen comfort, steeds moeten opletten, geen tijd om met iemand een praatje te maken.
  Ik reis veel en vaak en door heel Europa. Nederland is qua ov echt de top. Alles wordt zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, bijna overal een trein per uur. In de UK mag je blij zijn met 2 treinen per dag, voor ettelijke honderden ponden voor een traject waar je in NL zo'n € 50 eerste klas kwijt bent.
  Bussen die niet aansluiten of er gewoon niet zijn. Treinen die uberhaubt gewoon uitvallen zonder mededeling en geld terug bij vertraging kennen ze ook al niet.
  De meto in Londen, die is goed, maar de rest van het ov daar is bagger. Zelfde voor andere buitenlanden. In de hoofdstad is het goed maar daarbuiten niet.

  Maar ach zaniken en zeuren is de grootste hobby van NL geworden.

 14. Het valt mij op dat iedereen enorm veel nadelen kan opnoemen van het ov maar al die dagelijkse files, om moet rijden omdat er gewerkt wordt aan de weg, vertraging ivm een ongeluk, de asociale rijstijl die tegenwoordig de norm is op de wegen..daar hoor je niemand over.

  • Dat is inderdaad opmerkelijk, mevrouw Williams...ik luister onder het schilderen naar de radio en er staan elke dag weer zóveel files om allerlei onduidelijke redenen, dat ik zelf toch liever in de trein zit. Ik heb alleen maar goeie ervaringen. Mijn OV kaart, en ook die van mijn dochter, kwam na een paar dagen al aan. Mijn abonnement wordt keurig elk jaar verlengd. En de trein duurder? Autorijden kost echt veel en veel meer per maand dan de trein.

  • Mijn man kiest voor de trein omdat hij file rijden nog veel vervelender en lastiger vind inderdaad. En ik heb hem ook liever in de trein. Dat voelt dan toch veiliger.

   Maar dat neemt niet weg, dat ik niet baal soms als er weer een vertraging is en hij nog later thuis komt.

 15. Hier in B was de grappigste (en waar gebeurde!) reden voor een vertraging "een lama op de sporen".

  Zelf ga ik sinds kort met de bus werken en dat bevalt me prima: geen stress en ik kan later vertrekken 's morgens: want er zijn aparte busstroken, zodat de bus kan doorrijden en de auto's in de file staan aan te schuiven... Plus mijn werk betaalt mijn abonnement volledig terug.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder