Tuinbanken in alle soorten en maten

Ik houd van tuinbanken.

En dan niet van die loungebanken, maar van die ouderwetse tuinbanken die je soms ook in parken kunt vinden.

Mijn zusje en ik hebben onze jongste zus zelfs een tuinbank cadeau gedaan voor haar huwelijk! En gelukkig was ze er heel blij mee. Het fijne aan een tuinbank is dat je hem personaliseren als je dat wilt. En als je het juiste materiaal kiest, kun je hem ook in de herfst en winter buiten laten staan. Kijk dit is ‘m:

tuinbank
Deze gaven mijn zus en ik cadeau aan onze zus en nieuwbakken zwager

Het leek me leuk om een inspiratie post over te maken over tuinbanken. Want tuinbanken heb je tegenwoordig echt in alle soorten en maten. En stijlen! Ik stond eerlijk gezegd te kijken van het aanbod!

Dus hier volgt een overzicht van tuinbanken, en wat er allemaal te kiezen valt! Ik heb zoveel mogelijk verschillende stijlen tuinbanken uitgezocht!

Tuinbanken in alle soorten en maten!

Klassieke tuinbank

Als eerste een tuinbank van Karwei in klassieke stijl, zoals je ze ook wel ziet in parken.

Screen Shot 2017 03 02 at 17.55.05

Ik vind dit een heel herkenbaar bankje, die ik in menige tuin zie staan. Hij kost 299,-

Klassieke tuinbank in nieuwe vorm

Bij onderstaand bankje dacht ik eerst dat het vergissing moest zijn: het leek me meer een bankje voor binnen. Maar het is toch echt een tuinbank! Hij kost 199,-

Screen Shot 2017 03 02 at 17.51.57

Futuristisch bankje

En dan deze:

Screen Shot 2017 03 02 at 17.54.46

Een heel andersoortig tuinbankje dan de twee houten banken er boven. Deze doet bijna futuristisch aan vind ik. Dit bankje heeft een compleet andere uitstraling. Hij doet me een beetje denken aan de jaren vijftig/jaren zestig. Voor onze tuin op het platteland zou ik dit bankje niet gauw kopen. Het lijkt me meer een bankje voor een hippe stadstuin. De prijs is wel heel prettig: 129,-.

Bankje zonder rugleuning

En dan nu een tuinbank van de Karwei zónder rugleuning:

Screen Shot 2017 03 02 at 17.55.32

Dit type bankje zou ik ook niet zo gauw kopen. Ik ben niet zo’n fan van banken zonder rugleuning. Je zit er toch minder relaxed op. Tegelijkertijd vind ik ‘m wel heel stoer! Hij lijkt me heel geschikt voor een klassieke tuin.

Rotan tuinbankje

Weer een compleet andere stijl is dit rotan tuinbankje:

tuinbank

Het leuke aan rotan vind ik dat het iets romantisch heeft. Deze kost 229,-

Tuinbank met combinatie hout en metaal

En last but not least:

tuinbank

Deze tuinbank kost 169,-.

Conclusie over tuinbanken

Net zoals bij het uitzoeken van ‘gewoon’ tuinmeubilair is het bij het kiezen van een tuinbank belangrijk om de volgende aandachtspunten in gedachten te houden:

 • Budget?
 • Hoeveel personen moeten er op kunnen?
 • Wat voor materiaal wil je?
 • Moet het bankje weerbestendig zijn?
 • Welke stijl wil je?
 • En welke stijl tuinbank past in jouw tuin?

N.B. Alle tuinbanken in deze post vind je onder andere bij de Karwei.

Lees ook mijn post: Trends in tuinmeubilair, van wit plastic tot steigerhout.

Heb jij zo’n ‘ouderwets’ tuinbankje in de tuin? Welke van bovenstaande is jouw favoriet?

Similar Posts

19 Comments

 1. Wij hebben twee tuinbanken een van de Aldi en een die nog van bij mijn schoonvader komt die is al 35jaar oud en staat altijd buiten en mankeert nog niet het is er een van zeer stevige plastiek na de winter even met de hogedrukspuit er over en die is weer proper.Mijn favoriet van je bankjes is die van karwij die zou hier wel passen.

  1. Ja, en het viel nog helemaal niet mee Mirjam om wat te verzinnen. Eerst hadden we al aan een schilderij gedacht dat tijdens de bruiloft zou worden geschilderd. Maar dat vonden we toch te link. Gelukkig bedachten we toen dit bankje.

 2. Ik heb in de voortuin een bankje staan. In de zomer kunnen we dan nog lekker laat van het zonnetje genieten terwijl de kinderen nog op straat spelen. Ideaal dus! Ik heb een bankje zoals het laatste bankje in jouw overzicht. Alleen dan met hout en zwart ijzer.

  1. Daar past zo’n bankje ook perfect, in de voortuin. Ideaal dat je dan ‘s avonds daar nog even kunt zitten terwijl de kinderen lekker buiten spelen. Klinkt fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.