Omdat ik het waard ben!

‘Als je het kunt veroorloven, neem dan vooral een werkster!’ was het motto dat ik van mijn moeder meekreeg. Huishoudelijk werk stond dan ook niet hoog op mijn prioriteitenlijstje. In de prille jaren van ons huwelijk beklaagde Floris zich dan ook regelmatig dat hij aan de keukenvloer vastkleefde, een klacht die ik geïrriteerd wegwoof. Ik had wel belangrijker zaken om me druk over te maken.

Maar met de geboorte van de kinderen, die opgroeiden tot kruipende peutertjes die alles in hun mond deden begon ik langzaam maar zeker meer aandacht te besteden aan het huishouden. En toen ze naar school gingen, en we ‘s ochtends om de haverklap met vlekken in de nek naar vermiste schoenen zochten, besloot ik werk te maken van het huishoudelijk werk.

Ik abonneerde me op Flylady, en begon te werken met routines en schema’s. En voor ik ‘s ochtends de kinderen naar school bracht, ruimde ik alle ontbijtspullen af, zodat ik in een rustig en opgeruimd huis thuis zou komen. ‘Because you’re worth it!’ werd mijn nieuwe motto.

Want ik vond dat ik het waard was met zo min mogelijk (huishoudelijke) stress door het leven te gaan, en dat betekende plannen en voorbereiden. Zo werd ik mijn eigen goede fee. Als ik ‘s avonds laat thuis kwam van een zwemles, dan stond in de oven al een zelfgemaakte lasagneschotel op mij te wachten. En de kinderen kwamen kant en klaar aangekleed naar beneden omdat een goede fee hun kleren de avond te voren al had klaar gelegd.

Zo is zorgen voor het huishouden zorgen voor mezelf geworden.
En dat is de grootste dienst die ik mezelf had kunnen bewijzen.

Reacties op Omdat ik het waard ben!

  1. Ook ik ben al jaren lid van Flylady, maar met heel wisselende deelname. Sommige dingen heb ik echt geintegreerd in het leven (delen van de ochtend en avondroutine), maar op de een of andere manier ben ik toch nog veel aan het paniekopruimen. Dan kan ik ineens rondkijken en denken:”waar komt al die zooi nu toch vandaan, we moeten het nu gaan opruimen!” En “we” is eigenlijk altijd ïk”. Daar heeft Flylady nog niet tegen geholpen, om dit stuk gestructureerder te krijgen.

  2. Hallo, ik kom hier via Mama’s Blogs en ik moet zeggen dat ik je manier van schrijven echt ontzettend leuk vind! Vind je het goed als ik je website tussen mijn linkjes plaats zodat ik (en anderen) jouw site makkelijk terug kan vinden?

    Groetjes Gonny

  3. Eerst dacht ik: Huisvlijt? Wat een saaie naam voor een blog. Toen ik doorlas dacht ik; Wauw! Wat een goede naam eigenlijk…. zo zie je maar een vooroordeel is snel gemaakt…. Ik ben het van harte eens met je laatste bericht, je bent het waard. En als je het op deze manier doet is het ook helemaal niet erg om het huishouden te doen, sterker nog…je kunt er dan best lol in hebben. Succes, ik blijf je volgen. Groetjes,

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.