Meivakantie: hoe zit het nou?

meivakantieWat is de meivakantie rommelig dit jaar! Ik hoor ontzettend veel verschillende varianten om me heen.

 • Sommige kinderen hebben 3 weken vrij (week 18, 19, 20)
 • Sommige kinderen hebben deze week (19) vrij, maar moeten volgende week drie dagen naar school. (Dit geldt voor 3 van mijn 5 kinderen)
 • Sommige kinderen hebben deze week (19) én volgende week (20) vrij. (Dit geldt voor mijn oudste zoon)

Al met al is er hier thuis geen touw aan vast te knopen.

Hoe is de meivakantie bij jou georganiseerd?

Similar Posts

28 Comments

 1. Ze hebben twee weken vrij hier. Deze week en volgende week. Ik vind dat wel fijn. De jaren hiervoor was de meivakantie opgedeeld in twee losse weken.

 2. Hier is het ook verspreid over 3 weken. Jongste zoon heeft afgelopen week en deze week vrij van de peuterspeelzaal. De andere jongens hebben deze week en volgende week vrij van de basisschool. De oudste twee hebben alleen deze week vrij van de middelbare school.
  Lekker handig dus :-(

 3. Hier heeft de jongste (basisschool) deze week en volgende week vrij. De oudste en middelste hebben alleen deze week vrij. Voor de oudste beginnen maandag as. de eindexamens.

  1. Ja, deze had ik ook ergens gehoord! Hier is het deze week een volgende week, maar in het dorpje 2 km verderop hebben ze alleen deze week. Onze gastouder heeft kinderen uit beide dorpen, dus voor haar ook erg verwarrend. Vind het prima dat ze twee weken hebben, maar lijkt mij inderdaad gemakkelijker als dat wat meer gelijk is! Vooral wanneer je een kind op voortgezet onderwijs hebt en een kind op basisschool en het dan ongelijk is.

 4. Hihi, ik hoor ook al zulke gekke dingen om me heen. Toen mijn meiden nog op school zaten hadden ze Hepi-vakantie, van Hemelvaart tot en met Pinksteren. Elk jaar, niks Mei-vakantie. Maar hoe het nu zit weet ik niet hoor. Ik heb geen schoolgaande kinderen meer…
  Fijne woensdag,
  Liefs,
  Mirjam

 5. Mijn zoon heeft deze week en volgende week vakantie. Er zijn ook scholen die vorige week en deze week vrij zijn. Er zijn vaste vrije dagen en vakanties ( zoals de kerst-, herfst- en voorjaarsvakantie) die vaststaan voor de rest mogen scholen (of verenigingen) zelf de vakanties en vrije dagen zelf indelen. Er zijn een vast aantal vakantiedagen en studiedagen. Soms best ingewikkeld.

 6. Het is mij ook volstrekt onduidelijk.
  Mijn dochter op de middelbare school heeft 2 weken vakantie, op zich leuk, en fijn om op vakantie te gaan, maar 11 mei begint haar examen (CSE).
  De middelbare school hier in Houten is DRIE WEKEN DICHT.
  ???????

  1. Nou de school is niet drie weken dicht (excuus) maar t/m gisteren, en toevallig zit de muziekschool ook in dat gebouw, dus is er geen muziekles gisteren. Jammer als je daar muziekles hebt dus.
   Volgens mijn muziekjuf kan ze er drie weken niet in. Raar toch?

   1. Valt wel mee. 2 weken vakantie en bevrijdingsdag, kun je er 3 weken niet in als je op dinsdag les geeft

 7. 2 weken vakantie en bevrijdingsdag is samen 3dinsdagen dat ze er niet in kan. Vind ik niet zo heel vreemd.

  1. Dat is inderdaad erg lastig Leven zonder schuld. Normaal is het natuurlijk erg handig als de BSO vlakbij de school is, maar in dit geval is het juist een nadeel. Daar is niet goed over nagedacht lijkt me.

 8. Wel niet echt handig op die manier. Vakantie is toch zoveel leuker wanneer alle kinderen thuis zijn. Hoe is dat dan gegroeid in Nederland, hebben alle regio’s andere dagen?
  In België zijn, voor zover ik weet, alle schoolvakanties nationaal.

  1. Nederland is verdeeld in 3 regio’s Sopdet. Midden, Zuid en Noord. En die hebben in theorie op verschillende momenten vakantie. Maar in de praktijk is het vooral gewoon heel rommelig! En zijn er binnen de drie regio’s ook veel verschillen!

   1. Hoe wordt en dan bepaald wanneer het hoog- of laagseizoen is?
    Wij zijn de tweede week van ons Paasverlof naar Nederland geweest en in die regio was het dan laagseizoen, daardoor was ons veel goedkoper.
    Dit is eigenlijk best jammer voor jullie.

    1. De mensen die ‘vroeg’ zomervakantie krijgen zitten de eerste week in ieder geval in het laagseizoen en zijn dus goedkoper uit. En ik geloof dat de mensen die ‘laat’ zijn de laatste week ook in het laagseizoen zitten. Maar dat weet ik niet zeker…

     1. Tijd om de schoolkalenders van België en Nederland nog eens te vergelijken, wie weet kan ik nog een goedkoop momentje vinden om de grens over te steken :D

 9. Hier hadden we vorige week al vakantie en deze week. En dan dus volgende week 3 dagen naar school. Erg rommelig dat het overal anders is

 10. Wij hebben alleen deze week vakantie en volgende week 3dagen naar school.
  Mijn zusje haar kinderen heeft de jongste 1week en de oudste twee. Lekker handig zo allemaal raar geregeld.

  @levenzonderschuld: regelen ze dan niet dat ze naar een andere bos gaan? Dat gebeurt hier namelijk wel. Als er te weinig kinderen zijn dan gaan ze naar een andere locatie in het dorp hiernaast. Hier zit de bso ook in de school maar alleen dicht als er te weinig kinderen zijn die dag.

 11. Je heb gelijk! Het is dit keer vreemd… onze stichting heeft niet eens gelijk vakantie! Dat is toch vreemd? Ik ben juf en had vorige week en deze week vrij…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.