Livia tegen menstruatiepijn: helpt het?

Livia tegen menstruatiepijn

Tijdens mijn middelbare schooltijd viel ik ooit een keer flauw tijdens de handvaardigheidsles vanwege de menstruatiepijn. De dokter grapte dat een zwangerschap de klachten zou oplossen, en schreef me vervolgens de pijnstiller Fenex voor. Dat hielp goed, en tegenwoordig heb ik helemaal geen last meer van menstruatieklachten.

Maar mijn twee dochters wel, en de oudste kocht daarom het apparaatje Livia dat belooft je van de pijn af te helpen, zonder pijnstillers!

Op mijn review blog vind je een verslag van haar ervaringen met Livia tegen menstruatiepijn.

Leestips

Similar Posts

8 Comments

  1. Oke ik hoef niet te gaan liggen, maar af en toe is krom staan ben ik wel bekend mee. Tot mijn tandarts zei dat het krampen waren en dat ik daarom magnesium moest nemen. Niet die onzin uit supermarkt of drogist, maar serieuze. Of bananen moest eten. Ik heb minder last en slik dus minder rommel tegen de pijn.

  2. Ik heb hetzelfde en dan ook nog migraine erbij. Ik slik ook ibuprofain en tijdens en een paar dagen ervoor magnesium pillen. Heb het idee dat dat weliswaar werkt.

  3. Tja, die zwangerschap schijnt goed te helpen, maar ja…
    Ik kom er meestal heel goed mee weg en anders pak ik Aleve Feminax. Ben nog altijd blij met de vriendin die me dat ooit aanraadde.

  4. Pffff. Zo ziek geweest altijd. Verschrikkelijk. Bij mij hielp niks totdat de dokter eindelijk geloofde dat ik écht geen kinderen meer wilde. Hopla. Alles weg, probleem opgelost. Had ik tien jaar eerder moeten doen. Maar ja, da’s voor jonge meiden geen optie natuurlijk.

  5. Prostaglandine-synthetase-remmers (o.a. diclofenac en ibuprofen) schrijft men vaak voor om menstruatiepijn te verminderen. Minder bekend is dat ook het bloedverlies bij de menstruatie met gemiddeld 30% afneemt: meer dan de helft van de vrouwen ervaart dat de menstruaties minder hevig worden. In de bijsluiters staan veel mogelijke bijwerkingen beschreven, maar in de praktijk komen ze relatief zelden voor. Veel vrouwen weten uit ervaring dat de menstruatie minder hevig is bij gebruik van de pil. De pil is dan vaak ook een geschikt medicijn bij klachten over hevig bloedverlies. Over het algemeen is het resultaat goed, maar de pil biedt niet altijd uitkomst. Sommige vrouwen ervaren bijwerkingen, andere hebben emotionele tegenzin om (weer) de pil te gebruiken, vooral vrouwen die gesteriliseerd zijn, of van wie de partner zich heeft laten steriliseren. Anders dan men een aantal jaren geleden dacht, zijn er tegenwoordig doorgaans weinig bezwaren tegen pilgebruik boven de 35 jaar. Voor vrouwen die de overgang naderen is er een pil met een iets andere samenstelling. Bij hoge bloeddruk of roken wordt de pil soms ontraden, alhoewel stoppen met roken dan verstandiger is voor uw gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.