Ik ben weer online!

internetGelukkig! Ik heb weer internet.

Als het internet weer eens uitvalt, merk ik pas hoeveel ik er mee doe. Ik wilde het bijvoorbeeld gebruiken om het telefoonnummer van Tele2 op te zoeken om een storing door te geven. Maar besefte toen: ‘Oh ja, dat kan natuurlijk ook niet!’
Bovendien bleek de telefoon ook zo dood als een pier, maar dit terzijde.

Om mezelf te troosten wilde ik muziek luisteren. Maar oh ja, dat kon ook niet. Want ik luister altijd via de computer naar Classic FM. Dus toen wilde ik eens kijken of de storing algemeen was. Maar oh ja, dat kon ook niet.

Toen wilde ik blogposts gaan voorbereiden. Maar oh ja, dat kon natuurlijk ook niet.

Schrijven in een Office bestand…

Dus heb ik de ochtend doorgebracht op een ouderwetse manier: ik heb posts zitten schrijven in een Office bestand, met een boek als naslagwerk. En daarna ben ik de keuken maar grondig gaan schoonmaken.

Pas om 15.30 werd dat vervelende rode lampje op de modem weer groen.

Achteraf hoorde ik dat de hele regio hier zonder internet zat. In het dorp Varsseveld kon niet meer gepind worden, en bankpasjes werden opgevreten door geldautomaten!

Wat zijn we toch afhankelijk van internet….

10 dingen waarvoor ik internet gebruik

Ik heb een lijst gemaakt van de dingen waarvoor ik internet allemaal gebruik op een dag

 1. Contact met de buitenwereld
 2. Om muziek te luisteren
 3. Om te checken of ik de was buiten gaan hangen op buienradar
 4. Voor sociale contacten
 5. Om informatie te zoeken
 6. Om blog posts te schrijven
 7. Voor communicatie
 8. Voor bankzaken
 9. Om te lezen
 10. Cijfers kinderen checken op het magister, want ik weet nu eindelijk hoe dat moet

Maar dames: I’m back!

Zit jij wel eens zonder internet? En hoe vind je dat?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ja ik zit ook wel eens zonder internet, maar gelukkig deed de tv het dan nog wel. Ik heb mijn favouriete muziek ook op mijn mp3 speler staan.

  In maart dit jaar zat ik zonder telefoon, precies op de verjaardag van mijn jongste. Dus mobiel met de helpdesk gebeld. Het duurde maar liefst 5 dagen voor het opgelost was. Maar ja daar had mijn jongste niks aan.

  Wat doe ik zonder internet? Boeken lezen, iets extra’s poetsen of opruimen. Moet ik nog dringend een betaling doen dan fiets ik even naar de bank om het daar te doen.

 2. Zo irritant, als dat het niet doet! Geen tv, geen telefoon, allemaal prima. Maar geen internet, waaah! (nou ja, kan best effe zonder en ik heb geen echte afkickverschijnselen -behalve dat het effe wennen is- ) maar toch. Vind het heel fijn, als we het wel hebben :)

 3. Lol. Niet heel vaak, maar heb inderdaad wel eens zonder gezeten. Check dan meteen mijn telefoon.

  Ik kan wel redelijk goed zonder. Er zijn dagen bij dat ik de laptop niet open, maar aan de andere kant check ik de mail en Facebook dan wel even snel op mijn telefoon.

  Ik gebruik internet eigenlijk ook voor mail, blogs schrijven en zo nu en dan iets opzoeken. Verder kom ik eigenlijk niet. Als ik echt een beetje rust in mijn donder heb, dan ga ik verder en neem ik de tijd om blogjes van andere bloggers te lezen, een beetje te surfen en wat uitgebreider op zoek te gaan naar dingen.

  Ik denk wel dat ik behoorlijk in de stress zou schieten als ik echt serieus een dag of 3 van het internet afgesloten zou zijn. Ben er nu zo aan gewend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.